Menu

Gathering: Sandra Díaz

00:00

00:00

Video af Sandra Díaz. Optagelse og klip af Ramiro Sonzini.

  • Navn: 

    Sandra Díaz

  • Dato: 

  • Format: 

    Video

Vi indånder det, planterne udånder, og planterne indånder det, vi udånder. Kobber løber gennem vores hjerner og giver os en hukommelse. Vind transporterer skyer, som transporterer vand, som transporterer liv.

Vi mennesker er forbundne med alt omkring os, men menneskets mangeårige overherredømme har bragt dette naturlige forhold i ubalance og miljøet og klimaet i krise.

Torsdag den 29. oktober 2020 samlede Art Hub en række billedkunstnere og forskere til en aften med udforskning og udveksling af tanker, bekymringer, perspektiver og ideer om menneskets fascinerende, men besværlige og skrøbelige forbundethed med verden.

Sandra Díaz skulle have deltaget, men på grund af Covid-19 blev hun forhindret i at rejse til København og sendte i stedet dette videobidrag.

OM SANDRA DÍAZ

Sandra Díaz (AR) er professor i samfund- og økosystemer på Cördoba National Universitet, Argentina og researchleder af Argentinas Nationale Universitetets Råd. Díaz forsker i biodiversitet og planters aktive rolle i planetens udvikling og miljømæssige forandringer.

I 2019 blev Díaz tildelt Gunnerus Award in Sustainability Science, og samme år blev hun tildelt medlemskab af Foreign Member of the Royal Society. Díaz er blandt top-1% af verdens mest citerede forskere.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12