Menu

FCNN (DK/DE)

Kunstnerkollektiv

Program

FCNN [Feminist Collective with No Name] er et åbent kunstnerfællesskab, som på nuværende tidspunkt inkluderer billedkunstner Dina El Kaisy Friemuth og filminstruktør Anita Beikpour. Deres arbejde har rødder i aktivisme og spænder over performance, video, tekst og workshops, ofte gennemført i tværdisciplinære samarbejder.

Siden FCNN blev stiftet i 2016 har de lanceret en række forskellige initiativer for at skabe fælles støtte og udvikle alliancer mellem kunstnere i Danmark og i udlandet. FCNN har blandt andet anvendt tv-nyhedsformatet som en måde at forandre traditionelle opfattelser og forestillinger af, hvem der taler, og hvem der bliver hørt. De har blandt andet sat fokus på kritik af hvide institutioner, gentrificering, seksuelle overgreb og racisme på den danske kunstscene samt aktivistisk samfundsbaseret modstand. Flere medlemmer af FCNN har desuden været involveret i udviklingen af The Union – Cultural Workers’ Union for Bipocs in Denmark.

I deres seneste værk Hydrocapsules.love (2020) samarbejder FCNN med kunstner og musikproducer Neda Sanai. De har blandt andet vist værker på den 11. Berlin Biennale, Gasworks London, South London Gallery, Skånes Kunsthall, Kunsthal Charlottenborg, Radical Film Berlin, Babylon Berlin og Museum of Contemporary Art Zagreb.

FCNN NEWS. Foto: Maja Theodoraki

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12