Menu

Ken Arnold (UK)

Direktør, Medicinsk Museion og kreativ direktør, Wellcome Trust

Program

Ken Arnold er museumsdirektør, kulturel producent og forsker i offentligt engagement og museumshistorie. Han arbejder for tiden for Wellcome i London og for Medical Museion, Københavns Universitet.

Ved Wellcome fører han tilsyn med to strenge af kunst og kulturelt engagement:

(1) Kollaborative internationale programmer og

(2) et forskningscenter med base i Wellcomes hovedkvarter i London.

Begge samler eksperimenterende partnerskaber omkring centrale strategiske, sundhedsmæssige udfordringer. Deres nuværende internationale projekt Mindscapes beskæftiger sig med mental sundhed og har primært base i Bengaluru, Berlin, New York og Tokyo. Det følger op på det tidligere projekt Contagious Cities, mens forskningscentret er vært for en række forskningsgrupper i løbet af to år med tværfaglig undersøgelse.

I de seneste to årtier har han ledet adskillige multidisciplinære initiativer, medvirket i etableringen af Wellcome Collection i 2007 og her ledet programlægningen i det første årti.

Siden 2016 har han været direktør for Medicinsk Museion og professor på Københavns Universitet. Medicinsk Museion er et forskningsmuseum, der bruger kultur, humaniora og kunst til at gentænke fortiden, nutiden og fremtiden for sundhed og lægevidenskab.

Ken Arnold skriver og underviser regelmæssigt om museer. Hans bog Cabinets for the Curious (Ashgate, 2006) udforskede Englands tidligste museer, og lige nu arbejder han på en bog om den vedblivende rolle, museer har i forbindelse med at fremme den nysgerrighedsstyrede offentlige undersøgelse.

Ken Arnold. Foto: Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12