Menu

Peter Holme-Jensen (DK)

Direktør, Aquaporin

Program

Peter Holme Jensen er cand.mag. / ph.d. i strukturel proteinkemi og har et omfattende videnskabeligt og industrielt netværk. Han har været med til at grundlægge tre andre virksomheder inden for medicinalindustrien og bioteknologi og er i dag direktør for vandteknologivirksomheden Aquaporin, som han grundlagde i 2005.

Aquaporin leverer innovativ teknologi, baseret på naturens egen vandfiltreringsproces. Deres mål er rent, naturligt drikkevand for alle og bæredygtigt genbrug af vand i industrielle applikationer. De bruger aquaporiner, som er vandrensere, der indgår i alle levende celler; avanceret bioteknologi og den seneste ingeniørvidenskab til at opnå dette.

Aquaporin arbejder ud fra et princip om konvergens mellem flere forskellige videnskabelige felter for at opnå de mest innovative løsninger. I den sammenhæng blev platformen Primer grundlagt i 2016. Primers aktiviteter består af åbne langsigtede samarbejder med kunstnere, tematiske udstillingsprojekter, offentligt-private partnerskaber i samarbejde med Aquaporin, workshops og events, samarbejder med eksterne partnere og netværksaktiviteter. Primer drives af Diakron, som er et forskningsstudio, der består af kunstnere, kuratorer, en sociolog og en grafisk designer.

Peter Holme-Jensen

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12