Menu

Paul O’Callaghan (IE)

Medinstruktør, Brave Blue World og Direktør, BlueTech Research

Program

Vandforsker, leder i bæredygtighedstænkning og dokumentarproducent Paul O’Callaghan tror på, at den globale vandkrise kan løses i hans levetid, og han arbejder på at få det til at ske.

Efter at have opnået en grad i biokemi arbejdede han for The Body Shop sammen den pionerende miljøforkæmper, Anita Roddick. Hendes vision for virksomheders bæredygtighed var foran for sin tid, og Paul arbejdede på et projekt med en ”levende maskine” med det formål at rense vand på naturlig vis.

Under sit frivillige arbejde for the World Wildlife Fund i Malaysia blev Paul interesseret i forholdet mellem skove og vand. Efter at have afsluttet sin kandidatgrad i forvaltning af vandressourcer vendte han tilbage til Malaysia for at arbejde på et forskningsprojekt, der undersøgte, hvordan afskovningen påvirkede vandkvaliteten.

Det var under sit arbejde som rådgiver for ingeniørrådgivningsfirmaet Atkins, at Paul for første gang blev opmærksom på, hvor usædvanligt lang tid, det tog, at bringe vandteknologier på markedet, hvilket gav ham den første idé til BlueTech Research. Paul medstiftede BlueTech Research i 2011 for at støtte teknologiske fremskridt inden for vandforvaltning og for at bidrage til at finde de nødvendige løsninger for at fremskaffe rent vand og sikker kloakering.

The Intelligence Platform blev skabt for at forbedre den tilgængelige intelligens i forbindelse med vandteknologier og deres markeder og for at gøre det lettere at identificere kommercielt levedygtige innovationsmuligheder.

Pauls seneste projekt er dokumentaren Brave Blue World, hvis formål det er at skabe mere opmærksomhed omkring de løsninger, der allerede eksisterer til at løse vandkrisen. Brave Blue World blev lanceret globalt på Netflix i November 2020.

Paul deler nu sin tid mellem the BlueTech Research kontorer i henholdsvis Vancouver og Cork. Han arbejder med store virksomheder i forhold til deres målsætninger for vandstrategi. Han har på det seneste gæsteundervist ved henholdsvis Harvard og Cambridge Universiteter og er for nyligt blevet tildelt en ph.d. i vandinnovation.

Paul O’Callaghan

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12