Menu

Katinka Fogh Vindelev (DK)

Sopran og komponist

Program

Katinka Fogh Vindelev er klassisk uddannet sopran og komponist. Hendes arbejde er funderet i en ekstensiv udforskning af stemmen som primær ressource for nye kompositoriske og performative terræner. Hun er en af initiativtagerne til det banebrydende klangkollektiv We like We og en hyppig samarbejdspartner for kunstnere såsom Jacob Kirkegaard og Marie Kølbæk Iversen.

Katinka arbejder imellem forskellige musikalske traditioner og discipliner og i transitzonen mellem scene- og billedkunst. Hun har som solist bl.a. uropført Liebestod—an opera:tion på Det Kongelige Teater, Lil Lacys One World Above another below, Liv Helm og Mathilde Böchers Messias i Nat, ligesom hun komponerede og sang kammeroperaen Moonologue, skabt i samarbejde med Marie Kølbæk Iversen og kommissioneret af Louisiana i forlængelse af udstillingen Månen.

Katinka Fogh Vindelev & Marie Kølbæk Iversen: Gravitational Shift (2019-?), fra live-performance med offentligt kor og solist Nina Brewer, ARIEL – Feminisms in the Aesthetics, København, november 2020. Foto: © ARIEL og Malle Madsen

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12