Menu

Sophie Dupont (DK)

Kunstner

Program

Sophie Dupont er en dansk billedkunstner, som arbejder i forskellige medier og inden for en række æstetiske praksisser som performance, fotografering, skulptur og maleri. Hun bor og arbejder i København. Dupont er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og har studeret Contemporary Dance på London Contemporary Dance School (The Place).

Som billedkunstner arbejder Sophie Dupont inden for et performativt tværæstetisk felt. Hendes praksis er baseret i det 20. århundredes performance- og avantgardetradition, herunder feministisk æstetisk praksis, psykologi, østlig filosofi og oprindelige folks ritualer. Duponts arbejde undersøger forholdene hos mennesker som vægt, balance og tæthed. Ligeledes undersøger hendes fænomenologiske praksis grundlæggende billedspørgsmål vedrørende figur og grund, abstraktion og figuration samt fluiditet og stagnation.

Hendes fysisk og mentalt krævende praksis er ofte centreret om vejrtrækning. Åndedræt er blevet det vigtigste udgangspunkt for Duponts performative værker, der konsekvent realiseres gennem hendes arbejde med titlen Marking Breath. Dupont markerer hendes åndedrag på forskellige materialer fra solopgang til solnedgang. Materialerne er altid relateret til det sted, hvor hun er placeret. Materialiteten er et vidne og bærer af mindet om det specifikke sted og dets virkelighed. Gennem Duponts praksis udforsker hun menneske og forbundethed.

I hendes eksistentialistiske og poetiske kunstneriske udforskning af mennesket er hendes egen krop hendes primære redskab. Derfor er Duponts performative, ritualistiske og tæt koreograferede værker dybt rodfæstet i hendes uddannelsesmæssige baggrund inden for dans og billedkunst. Hendes multisensoriske kropslige forbundethed med verden udfordrer køn, etnicitet, erotik og spiritualitet. Duponts performative, kunstneriske forskning har altid et øko-centrisk udgangspunkt og bliver til en holistisk udforskning af forbindelserne mellem emner og verden.

Sophie Dupont: Heavy Light, 28.08.15, TRUST, Overgaden, København. Foto: Martin Kurt Haglund

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12