Menu

Uffe Isolotto (DK)

Kunstner

Program

Uffe Isolotto arbejder med fysiske og digitale skulpturer, samt tidsbaserede medier som film og animation.

Et tilbagevendende motiv i Isolottos værker er, hvordan den foranderlige teknologiske virkelighed, vi lever i, kan repræsenteres og forstås gennem sammensatte kroppe, som udfordrer etablerede forestillinger om det menneskelige og det ikke-menneskelige. Hans værker placerer sig i en posthuman tilstand, hvor mennesket i stigende grad er fremmedgjort i forhold til sine egne teknologiske frembringelser og en natur, det føles sværere og sværere at vende tilbage til.

Uffe Isolotto driver udstillings- og produktionsplatformen Age of Aquarius sammen med Nanna Starck fra en taghave på Østerbro med udsigt over Københavns skyline. De har igennem kurateringer og værkproduktion dyrket forskellige økologier, både biologiske og syntetiske, og med tiden er de adskilte to spor i Isolottos praksis smeltet mere og mere sammen til en praksis, der både rummer krop, teknologi og økologier i den bredeste forstand.

Ud over at arbejde i kollektivt i Age of Aquarius har Uffe Isolotto en fortid som grundlægger af det nu lukkede kunstnerdrevne sted og kunstnersamarbejde TOVES, der startede i en konkursramt handelsarkade, og som endte med at sælge hele sin virksomhed til Museet for Samtidskunst i Roskilde i en afsluttende gestus.

Uffe Isolotto er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2007 og bor og arbejder i København. Han har været med på udstillinger i både ind- og udland, heriblandt på Arken, Den Frie Udstillingsbygning, Nikolaj Kunsthal og Malmö Konsthall. Han er repræsenteret med værker på Statens Museum for Kunst og Holstebro Kunstmuseum. I 2022 repræsenterer han Danmark ved Venedig Biennalen.

Uffe Isolotto

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12