Menu

Art Hub Residency

Art Hub Copenhagen (AHC) arbejder for at hjælpe kunstnere på vej i deres karriere. Det gør vi bl.a ved at tilbyde vores eget residency. Programmet er en del af Artistic Production & Development.

AHCs residency program

Art Hub Residency er både for nyuddannede kunstner og andre, hvor residencyprogrammet kan gøre en forskel i forhold til at udbrede og etablere en praksis på nationalt og internationalt plan. Alder har ingen betydning.

Med fokus på netværk, fordybelse og produktion består Art Hub Residency grundlæggende af et atelier, et månedligt honorar, et produktionsbudget og et sparrings- og udviklingsprogram med udgangspunkt i den enkelte kunstners behov.

AHC er en netværksskabende institution. Gennem residenciet arbejder vi aktivt på at skabe og udvide kunstnernes netværk både nationalt og internationalt. En del af programmet består blandt andet af møder med udvalgte kuratorer/mentorer, samt et besøgsprogram til udvalgte kunstinstitutioner i Danmark.

Ud over fokus på netværksdannelse giver Art Hub Residency tid til fordybelse og/eller produktion. Der foreligger ikke et krav om værkproduktion under opholdet, så tiden kan tilrettelægges, så den passer ind i den enkeltes proces. Det kan være research og undersøgelser, test af ideer eller egentlig produktion. Det er en mulighed efter aftale at få et kortere ophold på Statens Værksteder for Kunst.

I programmet indgår et krav om, at residenterne i løbet af opholdet skal formidle sin praksis, research, værk eller projekt for offentligheden. Præsentationen kan tage mange former: en talk, en podcast, en video, en tekst, en visning, en performance eller noget helt andet. Præsentationerne formes og tilrettelægges sammen med den enkelte kunstner.

~

Kommende Open Calls vil blive offentliggjort på dette website, i AHCs nyhedsbrev og på sociale medier.

Art Hub Residency er støttet af:

Nuværende og tidligere residenter:

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12