Menu
Still from the video installation Christmas Report and Other Fragments (Dirckinck-Holmfeld, 2017). Textile samples ordered by the Danish-Guinean Company on the Gold Coast in Ghana. The order was sent to Copenhagen and then sent to the Danish colony in Tranquebar, today Tharangambadi, India, where the textiles were produced. The textiles were sent to Ghana where they were traded for enslaved Africans, minerals and other goods. Source: The Danish National Archives, Dansk-Guinesisk Kompagni, extile samples ordered Breve fra Direktionen 1705-1722, 390. “Vestindisk-Guineisik Kompagni, Direktionen Breve og Dokumenter fra Guinea: 390/589”
Tilbage til kalenderoversigten

Agenda After the Academy :

Online forelæsning: Entangled Archives

17. december 2020 17.00 - 18.00
Zoom ,

Hvert halve år inviterer Art Hub nyuddannede billedkunstnere til at organisere en serie af offentlige arrangementer, hvor tillærte teorier udfordres og nye sprog og verdensbilleder udvikles. Vi kalder programmet Agenda After the Academy.

Dette efterår er kunstnerkollektivet Subterranean Video Art Club (S.V.A.C.) udvalgt til at arrangere en række foredrag og workshops. Torsdag den 17. december afholdes den sjette og sidste i rækken: en online forelæsning af kunstner og postdoc Katrine Dirckinck-Holmfeld.

Katrine Dirckinck-Holmfelds kunstneriske praksis og forskning kredser om "reparerende kritisk praksis". I denne præsentation vil Katrine Dirckinck-Holmfeld skitsere hovedtrækkene i sin igangværende forskning af de koloniale arkiver, som Danmark fjernede fra Jomfruøerne i 1919 (to år efter Danmark solgte De Dansk Vestindiske Øer – i dag Jomfruøerne – til USA) og kunstens og kulturinstitutionernes rolle i dette koloniale projekt.

Det koloniale arkiv har været en faktor i sammenfiltringen af historier (det forbinder den koloniale erfaring på tværs af USVI, Ghana, Grønland, Indien og Danmark), mens det samtidigt var med til at frakoble de samfund, der var påvirket af kolonialismen, og producere et radikalt skel mellem disse samfund og deres kreative udtryk.

Denne præsentation vil udforske, hvordan vi som kunstnere og kulturarbejdere kan skabe reparerende praksisser i forbindelse med disse skel ved at opbygge kollektive infrastrukturer, der kan omfatte forskellige stemmer, forhold, erfaringer og kunstneriske praksisser.

~

Eventet er på engelsk.

Forelæsningen er organiseret og modederet af kunstner Lou Mouw, repræsentant for Subterranean Video Art Club.

VIGTIG BESKED FRA S.V.A.C.

Vi værdsætter ytringsfriheden i vores digitale rum meget højt. Imidlertid ønsker vi ikke, at vores digitale rum bliver et sted for internettrolde, spammere eller mobbere. Vi vil sikre os, at vi fremmer et trygt, åbent og venligsindet rum, hvor alle føler, at de kan udtrykke deres holdninger om de emner, der betyder noget for dem, men altid med en respekt for andre mennesker i eller omkring samtalerne

Trigger Warning: Præsentationen indeholder muligvis billeder af historiske malerier, der skildrer racemæssig vold.

​​OM KUNSTNEREN

Med inspiration fra Eve Kosofsky Sedgwick’s arbejde forstår Katrine Dirckinck-Holmfeld de "reparerende kritiske praksisser" som fælles, kompakte udforskninger af fragmenter; fra (splintrede) historier til nye samlinger gennem det kunstneriske og fælles engagement med materialitet, affekt og tid. Hjørnestenen i dette arbejde blev udviklet under Dirckinck-Holmfelds ph.d. ”Time in the Making: Rehearsing Reparative Critical Practices” (University of Copenhagen, 2015).

Siden da har Dirckinck-Holmfeld fortsat udviklet den reparerende praksis gennem det offentlige engagement med baren og kulturstedet Sorte Firkant, som hun medstiftede i København i 2016 og videoinstallationen “Zamakan (TimeSpace)” med Amr Hatem.

Sideløbende har hun også udviklet projektet “Archives that Matter” med Uncertain Archives Research Collective om digitaliseringen af de danske koloniale arkiver fra De Dansk Vestindiske Øer (i dag Jomfruøerne) og Ghana. Hendes nuværende og igangværende kunstneriske forskningsprojekt “Entangled Archives” udforsker fortsat den reparerende kritiske praksis i forbindelse med de koloniale arkiver.

OM AGENDA AFTER THE ACADEMY

Agenda After the Academy er en platform for nyuddannede billedkunstnere, der ønsker at sætte deres egen dagsorden efter afgang fra akademiet. Via open calls udvælger Art Hub hvert halve år en gruppe unge kunstnere, som inviteres til at organisere en serie af offentlige events, der udfolder de ideer, som præger deres kunstneriske arbejde. Med Agenda After the Academy tilbyder Art Hub et nyt forum for udvikling til yngre billedkunstnere, der befinder sig mellem uddannelses- og udstillingsinstitutioner. Et forum, hvor tillærte tanker og teorier kan udfordres, og hvor et nyt sprog og verdensbillede kan udvikles.

OM UNITED IN UNITY

Dette efterår arrangerer kunstnerkollektivet Subterranean Video Art Club (S.V.A.C.) serien United in Unity, der består af en række foredrag og workshops. Serien er en fortsættelse af de kollektive kritiksessioner, som S.V.A.C. og Art Hub var vært for i foråret 2020. United in Unity kredser om forskellige emner, blandt andet fællesskabsopbygning, forbundethed og slægtskab i den digitale tidsalder. En række kunstnere, forskere og producenter inviteres til at give en bred vifte af indsigter om strategier for måder at etablere, styrke og reproducere kollektiv, procesbaseret læring og forbundethed inden for kunsten.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12