Menu

Navigation af visninger

Begivenhed Views Navigation

Kalender af Begivenheder

M man

Ti tirs

O ons

To tors

F fre

L lør

S søn

26

30

01

02

03

04

08

09

11

13

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

26

27

28

29

30

01

03

04

05

06

Navigation af visninger

Begivenhed Views Navigation

I dag

Indlæser BegivenhederForrige event

Testing Ground

Prekær filmpraktik #1

13. april 2021, 16:00–17:30, Halmtorvet 27, 1700 København V

Under titlen Prekær filmpraktik afholder billedkunstnerne Eva la Cour, Mia Edelgart og Joen Vedel en række af arrangementer i Art Hub, der på forskellig vis vil undersøge live-redigering som kunstnerisk metode og prekær form for filmpraksis.

Det første nedslag i undersøgelsen finder sted tirsdag den 13. april kl. 16, når Eva La Cour og Joen Vedel, i samarbejde med filosof Marie Louise Krogh og en gruppe af læsere, inviterer publikum til at overvære en live-transmitteret samtale om Walter Benjamins historiefilosofiske teser og udfaldet af en live-redigeret film.

Læsningen og samtalen vil blive filmet, redigeret og transmitteret live, for at skabe en dialog og en spænding mellem teksten og selve konteksten for læsningen. Mens tekstfragmenter vil blande sig med billeder af kroppe, kameraer og klippeudstyr, vil også Art Hubs interiør og de forbipasserende udenfor udgøre mulige komponenter i live-redigeringens udfald.

Når valget er faldet på at læse Benjamins tekst, skyldes det, at den nuværende pandemi har været med til at ændre vores tidsopfattelse, sådan at fremtiden fremstår mere usikker og historien åbnet på ny. Denne følelse finder man også i Benjamins historiefilosofiske teser, som rejser grundlæggende tvivl ved ideen om fremskridt og vores forhold til ”det historiske”. Benjamin skrev sine historiefilosofiske teser som fragmenter tilegnet den praksis, det er at tænke, snarere end som et færdigt og afsluttet værk. På samme vis ønsker Eva la Cour og Joen Vedel at transmittere en erfaring af historisk tid, mens den udfolder sig.

~

Live-transmitteringen kan opleves online på Art Hubs website tirsdag den 13. april kl. 16.

MERE OM PREKÆR FILMPRAKTIK
Med denne serie ønsker billedkunstnerne Eva La Cour, Mia Edelgart og Joen Vedel at bruge live-redigeringen som metode til at italesætte spørgsmål om repræsentation, historicitet, temporalitet og teknologisk agens i træning og ‘pleje’ af affektiv sensibilitet og opmærksomhed. Live-redigering er en form for filmisk praksis, hvor billedforløbet ikke er indordnet et allerede fastlagt narrativ og tidslig struktur, men derimod performes frem foran et publikum i nye kombinationer af live-optagelser eller eksisterende materiale. Således åbner live-redigering for nye konstellationer mellem tænkning og billede, arkiv og social proces. Som et performativt og situeret filmisk udtryk møder filmens teknologiske betingelser og visuelle udtryk her kroppe, tid, og rum.

OM TESTING GROUND:
Prekær Filmpraktik er en del af Art Hubs programserie Testing Ground, som er en ’testplads’ for kunstneriske forskere, der ønsker at afprøve idéer og metoder i praksis. Det er et forum, hvor den kunstneriske proces kan møde og afprøves overfor et publikum eller over for fagfæller. Her kan kunstnere kvalificere relevante temaer og dele deres undersøgelser i et nyt, eksperimenterende rum, der befinder sig mellem den akademiske og kunstneriske praksis, mellem atelier og udstillingsrum.

Art Hub : is an international art institution aimed at supporting the young contemporary art scene

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12