Menu
Steffen Jørgensen, Robert Kjær Clausen og Allan Nicolaisen: Sirens, 2015, still.
Tilbage til kalenderoversigten

Art Hub Residency :

Steffen Jørgensen: Filmaften

27. maj 2021 19.00 - 21.30
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

Kom til filmvisning og talk med kunstner Steffen Jørgensen og kurator Toke Lykkeberg.

Torsdag den 27. maj kl. 19-21.30 inviterer vi til en helt særlig filmaften med værker af kunstner Steffen Jørgensen, som lige nu er i residency hos Art Hub. Steffen Jørgensen præsenterer og viser sine to værker Sirens (2015) og The Restaurant (2020) og udfolder i en samtale med kurator Toke Lykkeberg sin kunstneriske praksis og forskellige projekter.

Det er gratis, men kræver tilmelding at deltage. Du tilmelder dig via Billetto. Vær opmærksom på, at der er begrænsede pladser til arrangementet. Vi henstiller til, at selvom billetterne er gratis, så booker man kun det antal, man regner med at bruge, så der ikke unødigt er tomme pladser på aftenen.

~

Der serveres selvfølgelig popcorn og drikkevarer til filmene.

Filmene er på engelsk, men samtalen vil være på dansk.

KORT OM STEFFEN JØRGENSEN

Steffen Jørgensen er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2009 og Akademie der bildende Künste i Wien. Han har primært arbejdet i forskellige samarbejdskonstellationer blandt andet som mangeårigt medlem af kunstnergruppen YEARS (DK) og for nyligt med kunstner Will Benedict (US/FR), som han har skabt The Restaurant sammen med. I den seneste tid er Steffen Jørgensen dog begyndt at fokusere mere på sin egen praksis, et ganske nyt skridt i hans kunstneriske virke.

KORT OM FILMENE

Sirens (2015) er delvist en sit-com, delvist et mordmysterie og en science fiction-thriller. En havfrue ligger død i et svømmebassin. De to agenter Fitzo og Pretzel ankommer til gerningsstedet og kaster sig over opklaringen. Samtidig følger vi gennem filmen en sommerfugls udvikling fra larve over puppe til udfoldet sommerfugl. Frustrationerne stiger, og i et øjebliks ophidselse skyder Fitzo sommerfuglen og gennemhuller begge dens vinger, mens Pretzel tyer til Rap-musik for at håndtere de stigende spændinger. Karaktererne i Sirens stiller med humor og ironi en række spørgsmål om det at posere og forstille sig, og om at eje sin egen identitet, når disse er konstrueret af mediernes stereotyper. Steffen Jørgensen har skabt Sirens i et samarbejde med Robert Kjær Clausen og Allan Nicolaisen.

The Restaurant (2020) omfavner en helt ny tv-genre: madlavnings-science fiction. Værket er en fabel over vores egen metaboliske, moralske økonomi og foregår i en verden indlejret i vores fordøjelsessystem, befolket af karakterer, som er formet af libidinøse kræfter. The Restaurant åbner for en verden, hvor oplevelsen af mad peger direkte på verdens groteske uligheder, kombineret med vores fundamentale behov for føde og de systemer, vi har opbygget omkring dette basale behov. I The Restaurant bliver vi konfronteret med det faktum, at vi i den vestlige verden ikke længere spiser for at få energi, men nærmest det modsatte: Det er affaldet – fæces – der i sidste ende driver showet.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12