Menu
Søg

Seks kunstnere udvalgt til Art Hub Residency i 2025

Snart byder AHC seks nye kunstnere velkommen i Art Hub Residency, som for første gang flytter ind i de nye faciliteter på Thoravej i Københavns Nordvestkvarter. De seks kunstnere er Maria Meinild, Maja Li Härdelin, Paul Haas, Silas Inoue, Christine Dahlerup og Madeleine Andersson.

1 / 6

Maria Meinild: Great Game of Power, 2022. Foto: Malle Madsen.

2 / 6

Maja Li Härdelin: Eavesdropper, 2023. Foto: David Stjernholm.

3 / 6

Paul Haas: Earnestly or Seriously?, 2023. Foto: Simon Shim Sutcliffe.

4 / 6

Silas Inoue: Zen Wakarimasen, 2024. Foto: Jacob Friis Holm Nielsen.

5 / 6

Christine Dahlerup: Death, 2024. Foto: Carl-Christian Perch-Nielsen.

6 / 6

Madeleine Andersson: Petrosexuality, 2021-2022. Foto: David Stjernholm.

I løbet af hele 2025 vil seks kunstnere indtage de nye atelierer på Thoravej som en del af Art Hub Residency-programmet, som har fokus på netværksopbygning, fordybelse og produktion.

De seks kunstnere er udvalgt på baggrund af et open call og en jury bestående af kurator og skribent Elena Tzotzi, forfatter, kurator og skribent Kristian Vistrup Madsen og kurator ved AHC Marie Braad Larsen der som noget nyt har udvalgt kunstnere for både forår og efterårsperioden.

De seks udvalgte kunstnere er Maja Li Härdelin, Maria Meinild, Paul Haas (forårsperiode 2025), Silas Inoue, Christine Dahlerup og Madeleine Andersson (efterårsperiode 2025).

Residenterne vil have deres daglige gang på Thoravej 29, hvor de rådighed. Der foreligger ikke et produktionskrav i residenciet, men som noget nyt får residenterne adgang til produktionsfaciliteter, herunder træ-, metal-, digitalt og støbeværksted på Thoravej. Læs mere om værkstedsfaciliteterne her.

I løbet af programmet skal de seks residenter bl.a. møde relevante kuratorer og mentorer samt deltage i et besøgsprogram til en række kunstinstitutioner i Danmark. Derudover vil residenterne formidle deres praksis til offentligheden i løbet af perioden.

Her er juryens begrundelse for udvælgelsen:

Forår 2025

PAUL HAAS (DE)
Som nyuddannet fra Städelschule, Frankfurt, er Paul Haas en lovende filmskaber, der ikke er bange for at tage fat i komplekse moralske og politiske spørgsmål. Hans kortfilm Bent Time, et portræt af højrefløjens ungdomskultur i en lille by i Tyskland, imponerede juryen med sin poetiske, men saglige stil. I takt med at Haas dykker dybere ned i sin højaktuelle forskning om sociale dynamikker i nye former for , tror vi på, at han vil få stor gavn af det mentorforløb, som AHC kan tilbyde på Thoravej.

MAJA LI HÄRDELIN (SE)
Maja Li Härdelin arbejder på tværs af litteratur, film og performance og appellerede til juryen gennem sit tværfaglige fokus og særlige sans for humor og personlighed, som hun anvender gennem de forskellige medier. Hendes arbejde udviser et befriende fravær af forfængelighed og åbenhed over for at eksperimentere. Som uddannet i København og bosat i Malmø er opholdet også en anledning til at genoplive bånd til den danske kunstscene.

MARIA MEINILD (DK/SE)
Maria Meinild er en kunstner, der har arbejdet med sociale relationer, medier og videnskab gennem billedskabelse og installation i mere end ti år. Hendes kunstneriske sprog appellerede til juryen som både modent og komplekst. Juryen vurderer, at hendes praksis netop nu kan drage fordel af de muligheder, residenciet tilbyder. Under opholdet fortsætter Meinild sit arbejde med Kirlian-fotografering og samarbejdet med den radiografiske afdeling på Rigshospitalet.

Efterår 2025

SILAS INOUE (DK/JP)
Silas Inoues brug af materialer omfatter ofte maskindele, sukker, olie, robotteknologi og svampe – ingredienser, der henvender sig til både den organiske og teknologiske del af vores verden. Juryen vurderer, at opholdet på AHC kan tilbyde Inoue et rum, tid og vidensudveksling til gavn for skabelsen af et nyt værk; et hybridmonster, sammensat af levende og døde organismer, i en slags world building, der kan udvide vores forestilling, funktion og brug af det offentlige rum.

CHRISTINE DAHLERUP (DK)
Christine Dahlerups kunstneriske praksis udfolder sig mellem billede og skulpturel rumlighed uden for sprog og mening. Med en præcis materiel følsomhed adresserer hun både kritisk tankegang og erfaringsfølelse uden at begrænse værket til linearitetens logik. Ud over at uddybe sin praksis gennem kollegial udveksling og inspirerende mentorsamtaler vil opholdet på AHC skabe en forankret lokalitet til at lære, udvikle sig og bidrage inden for den danske kunstscene.

MADELEINE ANDERSSON (SE)
Madeleine Andersson anvender intuitive videoinstallationer, spekulative tekster og performance-lecture som et middel til at tænke ud over det forventede forløb af årsag og virkning. Juryen var især glad for hendes evne til at fusionere en gribende kritik af kapitalistisk systematisering med en forvrænget humor, der fanger udfordringerne ved produktiv modstand i vores tid. Residencyet på AHC vil tilbyde Andersson en fordybende og intens periode med kortlægning, research og fantasering til at omfavne en mere følelsesladet vidensproduktion.

OM ART HUB RESIDENCY
Art Hub Residency blev afviklet første gang i 2019 og har fokus på netværk, fordybelse og produktion. Det består grundlæggende af et atelier, et månedligt honorar, et produktionsbudget og et sparrings- og udviklingsprogram med udgangspunkt i den enkelte kunstners behov.

I AHC arbejder vi aktivt på at skabe og udvide kunstnernes netværk både nationalt og internationalt. Ud over fokus på netværksdannelse giver Art Hub Residency også tid til fordybelse og/eller produktion. Der foreligger ikke et krav om værkproduktion under opholdet, så tiden kan tilrettelægges, så den passer ind i den enkeltes proces. Det kan være research og undersøgelser, test af ideer eller egentlig produktion.

I programmet indgår et krav om, at residenterne i løbet af opholdet skal formidle deres praksis, research, værk eller projekter for offentligheden. Præsentationen kan tage mange former: en talk, en podcast, en video, en tekst, en visning, en udstilling, en performance eller noget helt andet. Præsentationerne formes og tilrettelægges sammen med den enkelte kunstner og vil blive annonceret som en del af AHC’s eventprogram.

Du kan læse mere om residenciet og se alle tidligere residenter her.

Art Hub Residency er støttet af Flanders – Department of Culture, Youth and Media.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12