Menu

Navigation af visninger

Begivenhed Views Navigation

Kalender af Begivenheder

M man

Ti tirs

O ons

To tors

F fre

L lør

S søn

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

17

20

21

22

23

26

27

28

29

31

01

02

03

04

Navigation af visninger

Begivenhed Views Navigation

I dag

Indlæser BegivenhederForrige event

Off Piste

Talk af Astrida Neimanis:
We are All at Sea: Collective Care in Untethered Times

26. oktober 2020, 9:30–10:30

Havodder i tang. Foto: Flickr

I en tid hvor adskillige katastrofer hærger, holder vores gamle måder at gøre tingene på ikke længere vand. Hvilke nye former for omsorg kan opstå, når vi er ’til søs’ og driver løsrevet fra alting?

Mandag den 26. oktober kl. 8.30 inviterer Art Hub i samarbejde med Nordisk Kulturkontakt og Media Evolution til en online talk med den feministiske forfatter og underviser Astrida Neimanis.

Talken begynder med en poetisk meditation over vores aktuelle situation, hvor mange af os føler os ’til søs’. De behagelige vaner, livsmåder og stabile strukturer, vi kender, er brudt sammen, opløst og vasket væk. Dette skyldes ikke blot den globale pandemi, men også en stigende fascisme, klimakatastrofer samt de strukturer af kvindehad, kolonialisme og hvidt overherredømme, som længe har præget disse kriser.

Mens samtiden er skræmmende og foruroligende for mange, og mens særlige grupper har båret en urimelig stor del af byrden, vil denne talk og meditation invitere os til at forestille os selv som vandige væsener; hvor det at være løsrevet og ’til søs’ kan invitere til nye typer af relationer og nye verdensordener. Meditationen vil blive efterfulgt af en mere pragmatisk diskussion af mulighederne for kollektiv omsorg og nye måder at arbejde på inden for kunst og kultur.

~

Talken er på engelsk og streames live via Zoom.

Tilmeld dig senest torsdag den 22. oktober 2020 via dette link.

OM ASTRIDA NEIMANIS

Astrida Neimanis er en feministisk forfatter og underviser, som er interesserett i kroppe, vand og vejr, og hvordan de kan hjælpe os med at gentænke rettigheder, omsorg, ansvar og relationer i en klimakatastrofisk tid. Hendes seneste bog er Bodies of Water: Posthuman Feminist Phenomenology. Sammen med Jennifer Mae Hamilton er hun medarrangør af læse- og researchgruppen Composting Feminism and the Environmental Humanities, og hun er desuden stiftende medlem af the weathering collection og meddirektør af SEED BOX: A Mistra-Formas Environmental Humanities Collaboratory. Neimanis er desuden seniorlektor i køns- og kulturstudier ved Sydney Universitet i Gadigal, Sydney, Australien.

OM SAMARBEJDET

Astrida Neimanis’ talk er en del af en todages konference, organiseret af Nordisk Kulturkontakt, Media Evolution og Art Hub. Konferencen er et ikke-offentligt arrangement for netværk, som er støttet af det nordiske-baltiske mobilitetsprogram for kultur (administreret af Nordisk Kulturkontakt), dog er talken af Astrida Neimanis offentlig og alle interesserede er velkomne.

Astrida Neimanis’ talk er organiseret af kurator Mette Woller for Art Hub.

Art Hub : is an international art institution aimed at supporting the young contemporary art scene

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12