Menu

Open Call: Containerakademiet 2023

Containerakademiet er et atelierfællesskab for billedkunstnere i Københavns Nordhavn. Nu er der Open Call for ansøgninger til ateliererne. Deadline er onsdag den 4. oktober 2023.

Containerakademiet er et atelierfællesskab for billedkunstnere på Oceanvej 1 i Københavns Nordhavn, som indvies medio november 2023 og forventes i drift fra primo januar 2024. 

Containerakademiet skal huse yngre billedkunstnere og rummer i alt 30 enkeltatelierer samt to store fællesværksteder. 

”Akademiet” i Containerakademiet refererer til “Skolen i Athen” og den sokratiske tankegang om ligeværdig samtale mellem frie mennesker. Atelierfællesskabet vil derfor ikke blot være et sted for kunstnere at arbejde, men også et intellektuelt fællesskab, hvor en fortløbende, undersøgende samtale skal finde sted – igennem et kunstnerisk og offentligt program af udstillinger og andre arrangementer. Det er forhåbningen, at flere af de ansøgende kunstnere ønsker at medvirke til at initiere vidensproducerende og undersøgende samtaler i Containerakademiet. 

Kunstnere med atelier i Containerakademiet får tilbudt medlemskab i Art Hub Copenhagen med adgang til værkstedsfaciliteter, når institutionen flytter til Thoravej i 2025. 

~ 

HVEM KAN SØGE? 

Containerakademiet er for professionelt udøvende billedkunstnere. Du skal enten være uddannet fra Det Jyske Kunstakademi, Det Fynske Kunstakademi, Det Kongelige Danske Kunstakademi eller have en lignende billedkunstfaglig uddannelse. Du skal have haft minimum to år i egen praksis efter endt uddannelse samt tilknytning til Danmark med base i København eller omegn. 

~ 

PRAKTISKE OPLYSNINGER 

Som lejer i Containerakademiet får man eget atelier samt adgang til to store fællesatelierer på i alt 160 m2 samt møderum, køkken og toilet med bad.

Et atelier i stueetagen er på 16 m2 og koster kr. 3.700 om måneden + kr. 550 i forbrug ekskl. moms. Ateliererne på 1. sal med ovenlys koster kr. 4.000 om måneden + kr. 550 i forbrug ekskl. moms. Bemærk venligst, at forbrugsudgifter er variable afhængige af samlet forbrug.  

Der er 24 timers adgang til Containerakademiet. Ateliererne er ikke møbleret. 

Indflytning og lejeperiode gælder tidligst fra 1. december 2023. 

Man kan søge om et atelier for henholdsvis to eller fire år, og herefter er det muligt at søge om en forlængelse. Det er dog maksimalt muligt at have et atelier i seks år.

Containerakademiet er en erhvervsdrivende fond. Det er derfor nødvendigt, at man som lejer af et atelier er momsregistreret. 

Den 29. september mellem kl. 12-14.00 holder vi åbent hus, hvor man kan få et indtryk af bygningen og ateliererne. 

~ 

SÅDAN SØGER DU: 

For at søge skal du indsende følgende: 

Et udfyldt ansøgningsskema (skal udfyldes på engelsk) 

– CV inkl. kontaktoplysninger (max. 1 A4-side)  

– Billedmateriale inklusiv korte beskrivelser (max. 4 A4-sider) 

Alt dette skal sendes som en samlet pdf-fil på max. 5 MB. 

Ansøgningen sendes til ansogning@arthubcopenhagen.dk. I emnefeltet skal du skrive ”Containerakademiet 2023”. 

Vi skal have modtaget din ansøgning senest onsdag den 4. oktober kl. 23.00. 

~ 

UDVÆGELSESKOMITÉ 

Alle ansøgninger vil blive vurderet af en ekstern, kunstfaglig komité. Bestyrelsen for Fondet Containerakademiet godkender udvælgelsen. 

Har du spørgsmål til Containerakademiet, skriv til AHC’s projektleder Marie Braad Larsen på mb@arthubcopenhagen.dk 

~ 

MERE OM CONTAINERAKADEMIET

Containerakademiet var oprindeligt tænkt til som en række mobile containere, deraf navnet, men på grund af pandemien og derefter inflationen består Containerakademiet nu af én stor container; et industrihus beklædt med stålplader.  

Initiativtager til projektet er billedkunstner og professor Bjørn Nørgaard. Stedet er bygget og drives af Fondet Containerakademiet i samarbejde med AHC, som administrerer atelierpladserne og varetager den daglige drift samt i begyndelsen også det kunstneriske program. Med tiden er det hensigten, at ’akademiet’ – stedets åndelige struktur – skal være selvorganiserende. 

Du kan læse mere her i et nyhedsbrev fra juni 2023, hvor Bjørn Nørgaard i samtale med Lars Bang Larsen fortæller om tankerne bag Containerakademiet.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12