Menu

Open Call: Containerakademiet 2024

Containerakademiet er et atelierfællesskab for billedkunstnere i Københavns Nordhavn. Nu åbner vi for en ny Open Call-runde for ansøgninger til ateliererne.

Rendering af Containerakademiet, Oceanvej 1, 2150 Nordhavn.

Vi åbner for en ny runde af ansøgninger til atelierpladser i Containerakademiet fra januar 2024, og den gode nyhed er, at huslejen er blevet billigere. Det betyder samtidig, at Art Hub Copenhagen delvist også flytter med til Containerakademiet, hvorfra vi vil drive vores ene residencyprogram, indtil vi flytter permanent til Thoravej 29 i 2025.

AHC værdsætter diversitet højt. Vi opfordrer derfor alle uanset alder, etnicitet, køn, identitet og seksualitet til at søge.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning!

~

CONTAINEREN

Containerakademiet er et atelierfællesskab for billedkunstnere på Oceanvej 1 i Københavns Nordhavn, som indvies i januar 2024.

Det var oprindeligt planlagt, at Containerakademiet skulle bestå af en række mobile containere, deraf navnet, men på grund af pandemien og derefter stigende inflation består stedet i dag af én stor container; et industrihus beklædt med stålplader.

Huset rummer i alt 30 enkeltatelierer samt to store fællesværksteder på i alt 160 m2 samt møderum, køkken og toilet med bad.

Som lejer får man eget atelier samt adgang til to de store fællesrum. Et atelier i stueetagen er på 16 m2 og koster kr. 2.600 kr. om måneden + kr. 500 i forbrug ekskl. moms. Ateliererne på 1. sal er også 16 m2, men med højere til loftet. Disse koster kr. 2.800 kr. om måneden + kr. 500 i forbrug ekskl. moms.

Bemærk at forbrugsudgifter er variable afhængige af samlet forbrug. Ateliererne er ikke møbleret.

Der er 24 timers adgang til Containerakademiet.

~

AKADEMIET

”Akademiet” i Containerakademiet refererer til “Skolen i Athen” og den sokratiske tankegang om ligeværdig samtale mellem frie mennesker. Atelierfællesskabet vil derfor ikke blot være et sted for kunstnere at arbejde, men også et intellektuelt fællesskab, hvor en fortløbende, undersøgende samtale finder sted – blandt andet gennem et offentligt program af udstillinger og andre arrangementer.

Det er forhåbningen, at flere af de ansøgende kunstnere ønsker at medvirke til at initiere aktiviteter i Containerakademiet. Hvert år udpeges derfor to kunstnere i Containerakademiet til at forestå udarbejdelsen af et årligt program à min. seks arrangementer for et honorar à kr. 3.000 per event. Når man ansøger om et atelier i Containerakademiet skal man derfor tilkendegive og motivere, om man ønsker at påtage sig dette arbejde, jf. nedenstående ansøgningsskema.

~

PRAKTISKE OPLYSNINGER I FORBINDELSE MED ANSØGNING

Indflytning og lejeperiode gælder fra 1. januar eller 1. februar 2024.

Man kan søge om et atelier for henholdsvis to eller fire år, og herefter er det muligt at søge om en forlængelse. Det er dog maksimalt muligt at have et atelier i seks år.

Kunstnere med atelier i Containerakademiet får tilbudt medlemskab af AHC med adgang til værkstedsfaciliteter, når AHC flytter til Thoravej 29 i Nordvest i 2025.

Containerakademiet er en erhvervsdrivende fond. Det er derfor nødvendigt som lejer af et atelier at være momsregistreret.

~

HVEM KAN SØGE?

Alle professionelle billedkunstnere kan ansøge om et atelier på Containerakademiet. Du skal enten være uddannet fra Det Jyske Kunstakademi, Det Fynske Kunstakademi, Det Kongelige Danske Kunstakademi eller have en lignende billedkunstfaglig uddannelse eller baggrund. Det er muligt at ansøge som duo eller kollektiv. Du skal have haft minimum to år i egen praksis efter endt uddannelse samt tilknytning til Danmark med base i København eller omegn.

~

SÅDAN SØGER DU:

For at søge skal du indsende følgende:

Et udfyldt ansøgningsskema (skal udfyldes på engelsk)

– CV inkl. kontaktoplysninger (max. 1 A4-side)

– Billedmateriale inklusiv korte beskrivelser (max. 4 A4-sider)

Alt dette skal sendes som en samlet pdf-fil på max. 5 MB.

Ansøgningen sendes til ansogning@arthubcopenhagen.dk. I emnefeltet skal du skrive ”Containerakademiet 2024”.

~

UDVÆGELSESKOMITÉ

Alle ansøgninger vil blive vurderet af en ekstern, kunstfaglig komité. Bestyrelsen for Fondet Containerakademiet godkender udvælgelsen.

Har du spørgsmål til Containerakademiet, skriv til projektleder hos AHC, Marie Braad Larsen på mb@arthubcopenhagen.dk

~

MERE OM CONTAINERAKADEMIET

Initiativtager til projektet er billedkunstner og professor Bjørn Nørgaard. Stedet er bygget og drives af Fondet Containerakademiet i samarbejde med AHC, som er med til at udvikle atelierfællesskabet og det kunstneriske program. Med tiden er det hensigten, at ’akademiet’ – stedets åndelige struktur – skal være selvorganiserende.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12