Menu

Ansøg om atelier på Containerakademiet

Containerakademiet er et atelier- og arbejdsfællesskab i Københavns Nordhavn for professionelle billedkunstnere. Vi modtager løbende ansøgninger til ateliererne.

Containerakademiet, Oceanvej 1, 2150 Nordhavn. Foto: Hampus Berndtson.

AHC værdsætter diversitet højt. Vi opfordrer derfor alle uanset alder, etnicitet, køn, identitet og seksualitet til at søge.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning!

~

CONTAINEREN

Containerakademiet er et atelierfællesskab for billedkunstnere på Oceanvej 1 i Københavns Nordhavn, som åbner i begyndelsen af 2024.

Containerakademiet udgøres af et stort industrihus, som rummer i alt 30 enkeltatelierer samt to store fællesværksteder på i alt 160 m2 samt møderum, køkken og toilet med bad.

Som lejer får man eget atelier samt adgang til to de store fællesrum. Et atelier i stueetagen er på 16 m2 og koster kr. 2.600 kr. om måneden + moms + kr. 500 i forbrug. Ateliererne på 1. sal er også 16 m2, men med højere til loftet. Disse koster kr. 2.800 kr. om måneden + moms + kr. 500 i forbrug.

Bemærk at forbrugsudgifter er variable afhængige af samlet forbrug. Ateliererne er ikke møbleret.

Der er 24 timers adgang til Containerakademiet.

~

AKADEMIET

”Akademiet” i Containerakademiet refererer til “Skolen i Athen” og den sokratiske tankegang om ligeværdig samtale mellem frie mennesker. Atelierfællesskabet vil derfor ikke blot være et sted for kunstnere at arbejde, men også et intellektuelt fællesskab, hvor en fortløbende, undersøgende samtale finder sted – blandt andet gennem et offentligt program af udstillinger og andre arrangementer.

Det er forhåbningen, at flere af de ansøgende kunstnere ønsker at medvirke til at initiere aktiviteter i Containerakademiet. Hvert år udpeges derfor to kunstnere i Containerakademiet til at forestå udarbejdelsen af et årligt program à min. seks arrangementer for et honorar à kr. 3.000 per event. Når man ansøger om et atelier i Containerakademiet skal man derfor tilkendegive og motivere, om man ønsker at påtage sig dette arbejde, jf. nedenstående ansøgningsskema.

~

PRAKTISKE OPLYSNINGER I FORBINDELSE MED ANSØGNING

Man kan søge om et atelier for henholdsvis to eller fire år, og herefter er det muligt at søge om en forlængelse. Det er dog maksimalt muligt at have et atelier i seks år.

Kunstnere med atelier i Containerakademiet får tilbudt medlemskab af AHC med adgang til værkstedsfaciliteter, når AHC flytter til Thoravej 29 i Nordvest i 2025.

Containerakademiet er en erhvervsdrivende fond. Det er derfor nødvendigt som lejer af et atelier at være momsregistreret.

Det er muligt at dele sit atelier med en anden kunstner, men vær opmærksom på, at kun én lejer kan stå på lejekontrakten. Det er desuden også muligt at fremleje sit atelier af en kortere periode ved ansøgning.

~

HVEM KAN SØGE?

Alle professionelle billedkunstnere kan ansøge om et atelier på Containerakademiet. Du skal enten være uddannet fra Det Jyske Kunstakademi, Det Fynske Kunstakademi, Det Kongelige Danske Kunstakademi eller have en lignende kunstfaglig uddannelse eller baggrund. Det er muligt at ansøge som duo eller kollektiv med CVR.-nummer. Du skal have haft minimum to år i egen praksis efter endt uddannelse samt tilknytning til Danmark med base i København eller omegn.

~

SÅDAN SØGER DU:

For at søge skal du indsende følgende:

Et udfyldt ansøgningsskema (højreklik på linket og vælg “åbn link i nyt faneblad”, vælg download. Formularen er en Word-fil og skal udfyldes på engelsk)

– CV inkl. kontaktoplysninger (max. 1 A4-side)

– Billedmateriale inklusiv korte beskrivelser (max. 4 A4-sider)

Alt dette skal sendes som en samlet pdf-fil på max. 5 MB.

Ansøgningen sendes til ansogning@arthubcopenhagen.dk. I emnefeltet skal du skrive ”Containerakademiet”.

~

UDVÆGELSESKOMITÉ

Alle ansøgninger vil blive vurderet af en ekstern, kunstfaglig komité. Bestyrelsen for Fondet Containerakademiet godkender udvælgelsen.

Har du spørgsmål til Containerakademiet, skriv til projektkoordinator hos AHC, Nikolaj Phillipsen at np@arthubcopenhagen.dk

~

MERE OM CONTAINERAKADEMIET

Initiativtager til projektet er billedkunstner og professor Bjørn Nørgaard. Bygherre og driftsansvarlig er Fonden Containerakademiet, grunden er stillet til rådighed af By og Havn, og projektet er støttet af A.P. Møller Fonden, Det Obelske Familiefond og Augustinus Fonden.

Containerakademiet er opført i samarbejde med Unionkul v. Klaus Kastberg, Arcgency og WR Enterprise. AHC administrerer atelierpladserne og varetager den daglige drift samt det kunstneriske program af udstillinger og andre arrangementer. Med tiden er det hensigten, at ’akademiet’ – stedets åndelige struktur – skal være selvorganiserende.

Containerakademiet er generøst støttet af:

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12