Menu

Art Pod

Kunstkritiker og kurator Mathias Kryger har arbejdet med kunst i 23 år, men har flere spørgsmål end nogensinde. Derfor udgiver vi sammen Art Pod. En podcast om, hvad der rør sig i kunstverdenen.

Art Pod er en ny kunstpodcast med kunstkritiker og kurator Mathias Kryger, som vil tage lytteren med ind i kunstens kringlede maskinrum.

Art Pod kan for eksempel reagere på den aktuelle nyhedsstrøm og på samtidens dominerende tanker og idéer og spørge til, hvad der forskes i ude på universiteterne, når man siger, at man forsker i noget med kunst.

Art Pod kan tage på kunstmesse og spørge, hvordan det går på kunstmarkedet, og om maleriet stadig er den mest gangbare kunstneriske investering. Men Art Pod kan også vælge at blive hjemme og læse en bog i stedet, eller invitere repræsentanter for nogle af landets museer i studiet og spørge til de kunstgenstande, som er ankommet til samlingen på lidt tvivlsom vis. For hvordan har de danske museer det egentlig med krav om repatriering? Og hvordan går det med ligestillingen? Og diversiteten i det hele taget?

Og ikke mindst spørger Art Pod: Hvor kommer pengene til kunsten fra, og hvor strømmer de hen?

Nedenfor finder du de alle afsnit af Art Pod.

1. Hammer eller krammer?

Første afsnit af Art Pod med Mathias Kryger er en samtale med administrerende direktør i Bikubenfonden, Søren Kaare-Andersen. Hvad er Bikubenfonden? Hvor kommer pengene fra? Hvorfor og hvordan støtter Bikubenfonden kunsten?

LYT HER

Udgivet fredag den 2. juni 2023

Luk
2. Hvem spinder magtens netværk?

Afsnit to af Art Pod med Mathias Kryger spørger om kultureliten egentlig har nogen magt, og om hvordan det går med nepo-baby’erne i samfundets top. Og om det er for sent at blive en del af den absolutte top i samfundet. Sociolog Christoph Ellersgaard har svarene.

LYT HER

Udgivet fredag den 9. juni 2023

Luk
3. Group Crit Session 1

Afsnittet er en art gruppekritik af den sydkoreanske kunstner Kimsoojas udstilling ‘Weaving the Light’ i Cisternerne på Frederiksberg. Går det oplevelsesøkonomiske regnestykke op? Og er vi en flok folkelige fænomenologiske får? Med billedkunstnerne Anne Mette Schultz og Louis Scherfig.

LYT HER

Udgivet fredag den 16. juni 2023

Luk
4. Hvorfor radikale futurismer?

Kunsthistoriker, kulturkritiker, aktivist og forfatter T.J. Demos besøger studiet for at tale om sin nye bog Radikale Futurismer (Radical Futurisms – Ecologies of Collapse, Chronopolitics, and Justice-to-Come), på dansk udkommet som en del af Informations Forlags oversatte serie “Bibliotek for ny kunstteori”. Samtalen handler også om det akademiske liv, og om hvad det vil sige at skrive inden for akademia.

LYT HER

Udgivet fredag den 23. juni 2023

Luk
5. IDENTITETSPOLITIK OG SCI-FI OPERAER

Mød kunstneren Justin Francis Kennedy, hvis værker har et par ting at sige om dansk kolonialisme, og som finder et rum til at være og bevæge sig inden for radikal sci-fi og afrofuturisme.

LYT HER

Udgivet tirsdag den 15. august 2023

Luk
6. Kunst, aktivisme, potato potato!

Trampolinhuset er et medborgerhus, der er vokset ud af kunstverdenen i frustration over den umenneskelige, nedbrydende politik overfor flygtninge og asylansøgere. I 2022 var huset på Documenta15, og nu flytter Trampolinhuset til Roskilde – ind i et andet legendarisk hus; det gamle psykiatriske hospital Skt. Hans. Lyt med, når daglig leder af huset Nynne Roberta Pedersen Pedersen fortæller om det næste kapitel i husets historie. Og til slut i afsnittet er der en lille gave!

LYT HER

Udgivet tirsdag den 15. august 2023

Luk
7. Bøssekunst

Tre bøsser mødes for at tale om, om man kan tale om bøssekunst. Og om repræsentation og glemte og skjulte koder. Og om den utopiske følelse af frihed til ikke at være noget som helst, der måske kan opstå, imens man skaber sin kunst. I studiet er billedkunstnerne Peter Voss-Knude og Rasmus Myrup.

LYT HER

Udgivet torsdag den 17. august 2023

Luk
8. Marie Nipper vender bøtten

I forsommeren bebudede Arken et navneskifte. Ikke et skift af fornavnet, men af efternavnet. Så nu er Arken ikke længere et museum for moderne kunst, men for samtidskunst. Hvad betyder det for Arken, og hvad sker der ellers på museet i Ishøj? Fungerer det at lave museum for samtidskunst på Vestegnen? Og kan man godt disrupte modellen for, hvordan vi hidtil har drevet kunstmuseer her til lands? Museumsdirektør på Arken, Marie Nipper, svarer.

LYT HER

Udgivet fredag den 25. august 2023

Luk
9. Tid til at rydde op i eget hus!

Kan man redde verden med kunst, når kunstverdenen selv langt fra er den artige dreng i klassen? Og når kunstverdenen i den grad appellerer til den økonomiske elite? Luise Faurschou fra non-profit organisationen Art 2030 – der kobler FN’s verdensmål med kunsten – fortæller om tidligere projekter og om fremtiden: Et nyt internationalt charter for bæredygtighed i kunstens offentlige og private institutioner.

LYT HER

Udgivet fredag den 12. september 2023

Luk

MERE INFO

Podcasten kan findes på arthubcopenhagen.net/en/media/, Spotify og iTunes.

Art Pod på Instagram: @art__pod__

Art Pod er initieret af Mathias Kryger, som også er podcastens vært og tilrettelægger, og er produceret i samarbejde med Art Hub Copenhagen, som finansierer produktionen.

Art Hub Copenhagen har givet Mathias Kryger journalistisk frihedsbrev. Art Pod taler i udgangspunktet dansk og nogle gange engelsk, når det giver mening.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12