Menu

Exhibitions

AHC arbejder med at tilbyde kunstnere og kuratorer som er på vej i deres karrierer faciliteter og støtte til at udvikle sig kunstnerisk, blandt andet ved at tilbyde en midlertidig udstillingsplatform.

Banaan Al-Nasser: All that Remains, 2023-24, installationsview. Foto: Enneke Hempen.

AHC x Viborg Kunsthal x Viborg Animation Festival : Banaan Al-Nasser : All that Remains : 03.11.23 - 07.01.24

3. november 2023 – 7. januar 2024

Viborg Kunsthal

Trappegalleriet

Riddergade 8, 8800 Viborg

Fernisering 2. november kl. 19.00-20.00

I den stedsspecifikke udstilling All that Remains præsenterer billedkunstner Banaan Al-Nasser en sammensætning af værker i forskellige medier fra de sidste 5 år.

Udstillingen er en visuel undersøgelse af, hvordan identitet og hjem er gensidigt forbundet med hinanden. Den udspringer af ruinerne fra det almene boligbyggeri i bydelen Vollsmose, hvor blandt andet arkivbilleder og miniature hverdagsting er sat sammen med murbrokkerne fra nedrivningen af det daværende ’ghettoområde’.
Med værkerne skaber Al-Nasser en ny verden og tvinger os til at forholde os til begreberne hjem, kultur, eksistens og tilhørsforhold.

All that Remains er et kunstnerisk synspunkt, som viser de eksisterende modsætninger i skabelsen af klichéer og stereotyper. Kunstneren opmuntrer til kulturmøder, der kan fremme vores opmærksomhed på, hvordan vi opfatter hinanden som mennesker.

Om kunstneren
Banaan Al-Nasser (f. 1982) er en dansk/jordansk/palæstinensisk mixed-media billedkunstner, der bor og arbejder i København. Hun har en MFA fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (2018) og har udstillet på blandt andet ARoS, Fatamorgana og Betty Nansen Teatret.

Banaan Al-Nasser arbejder med temaerne identitet og kultur, og hendes værker har ofte en tydelig social, poetisk og politisk karakter. Hendes levende erfaring har givet hende næringen til at sidestille og undersøge spiritualitet, kreativitet og menneskelige værdier i Mellemøsten såvel som Vesten. Værkerne tager ofte form af hverdagsobjekter, som er ladet med symbolværdi, der krydser og udfordrer landegrænser, klasseskel og kulturelle narrativer.

~

Udstillingen er en del af et fortløbende samarbejde mellem Viborg Kunsthal, Art Hub Copenhagen (AHC) og Viborg Animation Festival.

~

Tidligere udstillinger

AHC x Viborg Kunsthal x Viborg Animation Festival : Masar Sohail & Halfdan Pisket : The Mullah Redux : 24.08.23 - 22.10.23

24. august – 22. oktober 2023

Viborg Kunsthal

Trappegalleriet

Riddergade 8, 8800 Viborg

Udstillingen The Mullah Redux er en fortælling i en nær fremtid om en skriftklog gadedrengs udvikling. Man følger ham fra barnsben som kastebold mellem rettroende, bander og djævelske kræfter. Senere bliver han en besat mullah og leder af en lille hær, der bliver slået ned af en militær overmagt. The Mullah Redux handler om spændinger mellem øst og vest, men udstillingen handler også om østens drømme om vesten og vestens drømme om østen.

The Mullah Redux udspiller sig i et landskab plaget af krig og konflikter. Men handlingen er også en kærlighedshistorie ligesom Romeo og Julie, hvor deres familiers indbyrdes kamp forhindrer de to elskendes forening. På udstillingen præsenteres man for to forskellige kulturer, der bekæmper hinanden, alt imens deres krigere drages af hinanden. En umulig kærlighed mellem en antropomorfisk Reaper Drone og en retskaffen mullah.

Udstillingen er anden del af et fortløbende samarbejde mellem de to danske billedkunstnere Masar Sohail og Halfdan Pisket med henholdsvis irakiske og tyrkiske aner. Første del blev vist på Tranen fra oktober 2022 til marts 2023.

Hidtil har Sohail primært arbejdet som filmskaber og maler, mens Pisket er kendt som serieskaber og VJ. The Mullah Redux etablerer et univers i krydsfeltet mellem deres respektive kunstneriske praksisser.

~

Udstillingen er en del af et fortløbende samarbejde mellem Viborg Kunsthal, Art Hub Copenhagen (AHC) og Viborg Animation Festival.

I forbindelse med udstillingen inviterer Viborg Kunsthal i samarbejde med Art Hub Copenhagen tirsdag den 27. september kl. 12.00 til en Free Lunch. Her kan man møde Masar Sohail og Halfdan Pisket i en samtale om udstillingen.

Ovenstående tekst om udstillingen er et uddrag af en længere tekst forfattet af Toke Lykkeberg, leder af Tranen.Du kan se installationsbilleder af udstillingen her. 

Luk
AHC x Viborg Kunsthal x Viborg Animation Festival : Exhibition : Javier Tapia : Friezes and Borders : 01.06.23 - 06.08.23

 

1. juni – 6. august 2023

Viborg Kunsthal

Trappegalleriet

Riddergade 8, 8800 Viborg

 

Med start i juni 2023 indgik de tre institutioner Viborg Kunsthal, Viborg Animation Festival og Art Hub Copenhagen (AHC) et helt nyt samarbejde om tre udstillinger, en workshop og tre ”Free Lunch”-arrangementer.

Den første udstilling i rækken var Friezes and Borders af Javier Tapia, der i foråret 2023 var i residency hos AHC.

I den stedsspecifikke udstilling Friezes and Borders præsenterede den dansk-chilenske billedkunstner Javier Tapia to store kollager i Trappegalleriet.

Udstillingens titel Friezes and Borders henviser til værkernes reference til klassiske frisemalerier og deres samtidige referencer til tilstedeværelsen af grænser – mentale, fysiske og historiske.

Det grundlæggende tema i værkerne er repræsentationen af det koloniserede subjekt. Billeder fra de klassiske frisemalerier med stærke referencer til det europæiske landskabsmaleri i henholdsvis 1400- og 1800-tallet konfronteres i kollagen med billeder, der repræsenterer parallelle historier fra andre dele af verden end Europa, og der skabes dermed en udvidelse af repræsentationen af subjekter.

Tapia skaber med værkerne en øget repræsentation af den koloniserede krop og laver dermed nye referencer til ideen om ”den anden” og udfordrer den mere lineære europæiske opfattelse af mennesker, kunst og historie. Konfrontationen mellem det gamle og det nye og de forskellige måder at repræsentere verden og subjektet på skaber en hybrid-idé om landskabet, der sender ekkoer ind i samtidens kunstdiskurs og er med til at skabe en ny form for repræsentation.

Du kan se installationsbilleder af udstillingen her.

Du kan læse mere om samarbejdet her.

Luk
AHC : Exhibitions : Vinduespræsentation : Wintanworks : Abdul-Salam Alhassan : 13.03.23 - 30.03.23

13. – 30. marts 2023

AHC

Halmtorvet 27, 1700 København V

Kunne ses i vinduerne hele døgnet.

Den ghanesiske kunstner Abdul-Salam Alhassan var i marts 2023 i København som en del af Art Hub Copenhagens nye residencyprogram Wintanworks. Programmet er er et samarbejde med blaxTARLINES KUMASI i Ghana og er grundlæggende et udvekslingsprogram, hvor en dansk kunstner tager på residency i Kumasi og en ghanesisk kunstner tager på residency i København.

I forbindelse med sit ophold i København viste Abdul-Salam Alhassan udvalgte værker i AHCs vinduer. De viste værker var dele af to serier med titlerne Revelation og Route.

Gennem eksperimenter med forskellige materialer, blandt andet plastmåtter, søger Alhassan at forstå maleriet og skulpturens sprog. Han indsamler materialerne i moskeer, skoler og private hjem fra hele Ghana. Og de har i sig indlejrede historier om spiritualitet, viden og frihed. I sit arbejde kombinerer Alhassan sin baggrund i maleriet og en interesse i lagdeling med en stor interesse for materialiteten i de indsamlede måtter, deres farver, teksturer og det rum, de udfylder. Han bruger brænding som en teknik til at skabe abstrakte malerier, genstande og skulpturer. Afbrænding er netop en af de metoder, der bruges, når disse typer af materiale kasseres efter brug. Gennem sin praksis genopliver Alhassan materialerne til et nyt liv gennem netop den metode, der ellers ville have betydet deres udryddelse. Hans værker udforsker de muligheder, der ligger i ”ødelagte” materialer og hvordan destruktion kan give liv til nye narrativer.

Du kan se installationsbilleder af udstillingen her.

Luk
AHC : Exhibitions : Vinduespræsentation : Art Hub Residency 2022 : Dokumentation : 06.02.23 - 28.02.23


6. – 28. februar 2023

AHC

Halmtorvet 27, 1700 København V

Kunne ses i vinduerne hele døgnet.

 

Som en del af deres residency i efteråret 2022 valgte residenterne Vala T. Foltyn, Margarita del Carmen og (Co)Opulence alle at præsentere deres praksis og proces gennem live performances.

De tre performances blev alle filmet, og det var i perioden 6.-28. februar 2023 muligt at se dem i deres fulde længde på skærme i AHCs vinduer på Halmtorvet 27, 1700 København v.

Det er stadig muligt at se redigerede uddrag af de tre performances på AHCs mediaplatform.

Luk
AHC : Exhibitions : Art Hub Copenhagen x VEGA|ARTS : 14.20.22 - 06.11.22

neon light

 

14. oktober – 6. november 2022

VEGA LAB og Lille VEGA

Enghavevej 40, 1674 København

I samarbejde med VEGA|ARTS indtog AHC spillestedet VEGA med værker, talks og et performance-program.

 

VEGA|ARTS er et visionært rum for samtidskunsten i VEGAs undersøgelser af nye liveformater, og hvordan VEGA kan blive et hus for flere kunstarter. Et forsøg på at følge med kunsten og artister verden over og herhjemme, der tester kategorierne for fuld skrue. Albums og live-oplevelser er udsat for radikale omvæltninger, som vil teste grænseværdier for både kunst, musik, koncert, publikum og spillested.

VEGA|ARTS er med andre ord sat i verden for at udvikle og huse nye kunstneriske metoder, oplevelser og forståelser af live-oplevelsen og dens kropslige og kollektive dimensioner i vores kultur. Nu sparkes døren ind til en ny projektfase, hvor målet er at ændre VEGA for altid.

SAMARBEJDER ER VANEBRYDENDE

Et centralt element i VEGAs transformation er erkendelsen af, at man ikke sidder med svarene eller metoderne selv som institution. Derfor vil VEGA|ARTS også være fuld af samarbejder, take-overs og kuratoriske interventioner fra institutioner, magasiner, tech-aktører, kollektiver, kunstnere og kuratorer. der arbejder med det tværdisciplinære, det procesorienterede, det intersektionelle og det virtuelle. Det kommer der forhåbentlig nogle virkelig vilde og spændende live-oplevelser ud af.

AHC TAKE-OVER

Det første institutionelle og kunstneriske samarbejde VEGA|ARTS indgår var med AHC. Fra 14. oktober til 6. november 2022 indtog vi sammen med 19 kunstneres værker VEGA LAB og Lille Vega med udstillede værker (tre kunstnere), en Free Lunch og et bombardement af et performanceprogram i weekenden 5.-6. november med performances af 16 kunstnere.

Du kan læse mere om projektet her.

Luk
AHC : Exhibitions : THE ONES WHO EXIST DESPITE OF OR BECAUSE OF OR INSTEAD OF OR AFTER THE FACT OF : 06.05.22 – 28.09.22

 

Maj, juni, august, september

2022

I vinduerne på hjørnet af Halmtorvet 27 og Høkerboderne, 1700 København V.

Kurateret af Arrange the Ants

 

Udstillingsserien THE ONES WHO EXIST DESPITE OF OR BECAUSE OF OR INSTEAD OF OR AFTER THE FACT OF præsenteres med det overordnede tema cultural ecology og peger på, hvordan vi er symbiotisk indviklet i hinanden. Cultural ecology, som metafor, som en levende organisme, et balanceret miljø, hvor dets system indbyrdes påvirker hinanden. I et sådant fællesskab kan robuste elementer ikke isoleres fra skrøbeligheden i andre.

Over fire måneder (maj, juni, august og september) overtager fire kunstnere; Emilie Bausager (maj), Javier Alvarez Sagredo (juni), Banaan Al-Nasser (august) og Laurits Gulløv (september) vinduespartierne hos Art Hub Copenhagen og tager agens som medskaber af en cultural ecology, der har potentialet til at indramme et moment, bevare en flygtig nutid, omkranse fortiden og forestille alternative fremtider – hvor bæredygtighed er en vedvarende eksistens, som er genstand for forandring.

Hvordan kan sammenspillet mellem de sociale, kulturelle og økonomiske enheder blive bæredygtig? Ecological awareness er blevet formuleret af filosof Timothy Morton som: ”some kind of fusion between tenderness and sadness, joy, yearning, longing, horror, laughter, melancholy and weirdness”

På sigt vender kunsten tilbage til den cyklus, som gjorde den mulig – en påmindelse om at vores liv er forbundne.

Du kan læse mere om værkerne her.

Luk
AHC : Exhibitions : Minimalism-Maximalism-Mechanissmmm Act 3–Act 4 : 17.03.22 – 24.04.22

Installation view of Minimalism-Maximalism-Mechanissmmm

Minimalism-Maximalism-Mechanissmmm Act 3, installationsbillede (2022). Art Sonje Center, alle rettigheder forbeholdes, Foto: Euirock Lee.

17. marts – 24. april 2022
Art Sonje Center
Seoul, Korea

 

Minimalisme-Maximalisme-Mechanissmmm Act 1-Act 4 undersøger, hvordan kunstnere bruger materialer til at fortælle historier om deres omgivelser og dagligdag. Udstillingen skaber forbindelser mellem kunstværkerne og iagttageren og undersøger, hvordan kuratoren kan påvirke det førnævnte forhold mellem værk og publikum. Som helhed præsenteres udstillingen tematisk om, hvordan institutionen præsenterer sig selv, kunsten og iagttageren, for at give publikum oplevelser og viden om, hvordan mening og sammenhænge skabes rumligt.

Minimalism-Maximalism-Mechanissmmm er opdelt og konceptualiseret i fire akter af direktør for AHC Jacob Fabricius.

Act 3 viser værker af to tidligere AHC-residenter: Adam Khalil (som medlem af New Red Order) og Kasper Hesselbjerg. Derudover vises der også værker af Cha Sla, SUPERFLEX og The Dumpling Club.

Act 4 er kurateret af Mikkel Elming, direktør for Glasmuseet Ebeltoft, og viser værker af by Ali Kazim, Elsa Salonen, Lola Daels, Seulgi Lee, Studio ThinkingHand og Tove Storch.

Organiseret af Art Sonje Center og Kunsthal Aarhus.

Støttet af AHC, Augustinus Fonden, Danish Arts Foundation, Embassy of Denmark in Korea and Knud Højgaards Fond.

Luk
AHC : Exhibitions : 27DAGE : 01.02.22 - 27.02.22

Værk af Mellanie Kitti

Installationsbillede fra udstillingen 27DAGE (2022). “Jag snubblar på en jättestor tår” af Melannie Kitti. Kurateret af SOL. Foto: Malle Madsen

 

1. februar – 27. februar 2022

Kunne opleves fra gaden døgnet rundt.

Halmtorvet 27
1700 København V

 

27DAGE er navnet på en helt ny udstilling i AHCs tre atelierer, der alle har vinduer ud mod Halmtorvet på Vesterbro i København.

Hvert atelier er kurateret af et kunstnerdrevent udstillingssted: SOL (Nexø)Bizarro (København) og den nomadiske kunstinstitution f.eks. (Aalborg). Udstillingerne vil eksistere side om side og på hver deres måde aktivere de tre rum ud mod gaden i form af stedsspecifikke installationer og interventioner. Udstillingerne kan opleves fra gaden døgnet rundt, og det vil desuden være muligt at se dele af udstillingerne indefra på udvalgte tidspunkter.

Bizarro kommer til at vise et værk af kunstner Mickael Marman, der er lavet specifikt til rummet. SOL har inviteret kunstner Melanie Kitti til at udstille i deres rum og f.eks. overtager rummet som et ad hoc ”Office Space”, hvor de i udstillingsperioden vil lave research, interviews og events.

Tekst af Mickael Marman om værket KMS/ACC/FRA/TXL/CPH. (På engelsk)

Mere om Melanie Kittis værk Jag snubblar på en jättestor tår.

f.eks. første “publishing moment”. (på engelsk)

AHC vil med udstillingen understøtte de mange danske kunstnerdrevne udstillingssteder, der løbende skaber udstillingsprogrammer og arrangementer ofte med fokus på yngre danske kunstnere og deres værker. Med 27DAGE får tre udstillingssteder et midlertidigt udstillingsvindue midt i København.

De tre udstillingssteder, der er deltager i 27DAGE er valgt, da de til sammen repræsenterer både de stationære udstillingsrum og de mere nomadiske konstruktioner, derudover er de spredt geografisk ud over landet. AHC ønsker kontinuerligt at invitere kunstnerdrevne steder ind i forskellige sammenhænge for på den måde at understøtte de mange facetter og praksisser, der kan opleves lokalt og nationalt.

Med 27DAGE er det anden gang, at AHC inviterer unge kunstnere til at udstille i området omkring Halmtorvet. Første gang var med udstillingen Dette er en kødby, hvor ni kunstnere i efteråret 2021 udstillede værker i forretninger og restauranter rundt om i kødbyen på Vesterbro, København.

I løbet af foråret 2022 vil der løbende være udstillinger i AHCs lokaler (mere information følger).

Tekst af Mickael Marman om KMS/ACC/FRA/TXL/CPH.

Billeder fra udstillingen.

Luk
AHC : Exhibitions : Thoravej 29 : 17.09.21 - 31.10.21

Thoravej 29 udstilling

Installationsbillede fra ”Everything is Simple and Beautiful, and You are My Friend (En udstilling for børn)”, kurateret af Institut Funder Bakke, Painter (1995) af Paul McCarthy (Louisiana Museum of Modern Art, Humlebæk). Foto: David Stjernholm / @david_stjernholm

 

17. september – 31. oktober 2021
tors-søn 13-18

Thoravej 29
2400 København NV

 

I 2023 flytter AHC fra sine nuværende lokaler på Halmtorvet i København og ind i en til den tid nyrenoveret bygning på Thoravej i Københavns nordvestkvarter. Men inden renoveringen går i gang, har AHC i samarbejde med Bikubenfonden, der ejer bygningen, givet fem kuratorer mulighed for at omdanne hver deres etage til et midlertidigt udstillingsrum, der præsenterer værker af en eller flere samtidskunstnere.

De fem kuratorer er: Feminist Collective With No Name (FCNN), Institut Funder Bakke, Culture Art Society (CAS), Kristian Vistrup Madsen og Mette Woller.

Værker og bidrag af følgende kunstnere indgår i udstillingen:

Jeannette Ehlers, Santiago Mostyn, Nikhill Vettukattil, Jelsen Lee Innocent, Andromeda 8220 v. Aysha Amin, Tolia Astakhishvili, Bamses Billedbog, Karim Boumjimar, Lydia Östberg Diakité, D.N.A., Rochelle Goldberg, Liv Latricia Habel, Mia Edelgart / Sebastian Hedevang, Noah Umur Kanber, Paul McCarthy, Ruby Mariama Laura Andersen Ndoye, Vera Palme, Michala Paludan, Spaghetti Clurb og Young Boy Dancing Group m.fl.

Yderligere information om de fem etager.

Da de fem kuratorer har fået fri hænder til at lave den udstilling, de hver især synes egner sig bedst til lokalerne, er der ikke en enkelt sammenhængende tematik, som binder de fem etager sammen. Dog kan der i valget af både kunstnere og værker ses nogle fælles træk på tværs af de fem etager, der på forskellige måder handler om identitet, køn, krop og udforskning af det arkitektoniske rum.

Udstillingerne på Thoravej 29 vil blive suppleret af et program, hvor kuratorer, kunstnere og værker på forskellige måder bliver præsenteret. Yderligere information om programmet offentliggøres løbende i vores kalender.

Folder til udstillingen.

Billeder fra udstillingen.

I samarbejde med Bikubenfonden.

Luk
AHC : Exhibitions : Dette er en kødby : 28.09.21 – 10.10.21

Dette er en kødby exhibition
What You Really Touch? (2021), Do You Know Who Else Is Playing with Your Family? (2021), Holiday’s Over (II) (2021), Germs Just Can’t Reproduce (2021) alle fra serien Monster Soup (2019 – ) af Jens Settergren. Udstillet på toilettet hos Space 10. Foto: Christian Brems.

 

28. september – 10. oktober 2021

Kødbyen
1700 København V

 

Gå på kunstopdagelse i Kødbyen på Vesterbro, når ni kunstnere udstiller værker i ni vidt forskellige forretninger. Kunstnerne udstiller deres værker på en hylde, et bord eller i et vindue, og skaber dermed små overraskelser, man kan opleve mens man køber ind, spiser eller blot går rundt i området.

De ni kunstnere udstiller udvalgte værker på så forskellige steder som restauranter, supermarkeder, en pickles- og salatfabrik, kontorfaciliteter og meget mere.

De ni kunstnere, som deltager i udstillingen, er Kasper Hesselbjerg, Mia Edelgart og Steffen Jørgensen, der alle har været i residency hos AHC i foråret 2021. Derudover er det Gro Sarauw, Adam Khalil og Thuy-Han Nguyen-Chi, der i øjeblikket er i residency hos AHC samt Linda Lamignan, Marie Munk og Jens Settergren, som alle i øjeblikket er en del af Bikubenfondens residencyprogram. Udstillingen viser yngre talentfulde danske og udenlandske kunstnere i samspil med AHCs lokalområde på Vesterbro.

Udstillingen er fra AHCs side et eksperiment, der har til hensigt at vise kunsten i alternative rammer og dermed gøre opmærksom på kunstens potentiale.

Man kan opleve udstillingen ved blot at gå på opdagelse rundt om i Kødbyen, men man kan også hente informationer hos AHC om udstillingsstederne. Dette kan dog kun ske på hverdage i tidsrummet 10-15.

Guide til udstillingen.

OBS! Marie Munks værk Working Out (My Survival) er blevet flyttet. Det kan nu ses i vinduet hos AHC på Halmtorvet 27.

Udstillingen kan opleves fra den 28. september som en del af Art Week Copenhagen.

Med støtte fra Vesterbro Lokaludvalg.

Billeder fra udstillingen kan ses i vores mediearkiv.

Luk

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12