Menu

Exhibitions

Art Hub arbejder med en række målsætninger, hvoraf den mest centrale er at tilbyde kunstnere og kuratorer som er på vej i deres karrierer faciliteter og støtte til at udvikle sig kunstnerisk, blandt andet ved at tilbyde en midlertidig udstillingsplatform. På denne side finder du en oversigt over Art Hub Copenhagens udstillinger.

Art Hub Copenhagen x VEGA|ARTS

14. oktober – 6. november 2022

VEGA LAB og Lille VEGA

Enghavevej 40, 1674 København

I samarbejde med VEGA|ARTS indtager Art Hub Copenhagen spillestedet VEGA med værker, talks og performance-program.

VEGA|ARTS er et visionært rum for samtidskunsten i VEGAs undersøgelser af nye liveformater, og hvordan VEGA kan blive et hus for flere kunstarter. Et forsøg på at følge med kunsten og artister verden over og herhjemme, der lige nu tester kategorierne for fuld skrue. Albums og live-oplevelser er lige nu udsat for radikale omvæltninger, som vil teste grænseværdier for både kunst, musik, koncert, publikum og spillested.

VEGA|ARTS er med andre ord sat i verden for at udvikle og huse nye kunstneriske metoder, oplevelser og forståelser af live-oplevelsen og dens kropslige og kollektive dimensioner i vores kultur. Nu sparkes døren ind til en ny projektfase, hvor målet er at ændre VEGA for altid.

SAMARBEJDER ER VANEBRYDENDE

Et centralt element i VEGAs transformation er erkendelsen af, at man ikke sidder med svarene eller metoderne selv som institution. Derfor vil VEGA|ARTS også være fuld af samarbejder, take-overs og kuratoriske interventioner fra institutioner, magasiner, tech-aktører, kollektiver, kunstnere og kuratorer. der arbejder med det tværdisciplinære, det procesorienterede, det intersektionelle og det virtuelle. Det kommer der forhåbentlig nogle virkelig vilde og spændende live-oplevelser ud af.

ART HUB COPENHAGEN TAKE-OVER

Det første institutionelle og kunstneriske samarbejde VEGA|ARTS indgår er med Art Hub Copenhagen. Fra 14. oktober til 6. november indtager vi sammen med 19 kunstneres værker VEGA LAB og Lille Vega med udstillede værker (tre kunstnere), en Free Lunch og et bombardement af et performanceprogram i weekenden 5.-6. november med performances af 16 kunstnere.

Du kan læse mere om projektet her.

Tidligere udstillinger

Art Hub : Exhibitions : THE ONES WHO EXIST DESPITE OF OR BECAUSE OF OR INSTEAD OF OR AFTER THE FACT OF : 06.05.22 – 28.09.22

 

Maj, juni, august, september

2022

I vinduerne på hjørnet af Halmtorvet 27 og Høkerboderne, 1700 København V.

Kurateret af Arrange the Ants

 

Udstillingsserien THE ONES WHO EXIST DESPITE OF OR BECAUSE OF OR INSTEAD OF OR AFTER THE FACT OF præsenteres med det overordnede tema cultural ecology og peger på hvordan vi er symbiotisk indviklet i hinanden. Cultural ecology, som metafor, som en levende organisme, et balanceret miljø, hvor dets system indbyrdes påvirker hinanden. I et sådant fællesskab kan robuste elementer ikke isoleres fra skrøbeligheden i andre.

Over fire måneder (maj, juni, august og september) overtager fire kunstnere; Emilie Bausager (maj), Javier Alvarez Sagredo (juni), Banaan Al-Nasser (august) og Laurits Gulløv (september) vinduespartierne hos Art Hub Copenhagen og tager agens som medskaber af en cultural ecology, der har potentialet til at indramme et moment, bevare en flygtig nutid, omkranse fortiden og forestille alternative fremtider – hvor bæredygtighed er en vedvarende eksistens, som er genstand for forandring.

Hvordan kan sammenspillet mellem de sociale, kulturelle og økonomiske enheder blive bæredygtig? Ecological awareness er blevet formuleret af filosof Timothy Morton som: ”some kind of fusion between tenderness and sadness, joy, yearning, longing, horror, laughter, melancholy and weirdness”

På sigt vender kunsten tilbage til den cyklus, som gjorde den mulig – en påmindelse om at vores liv er forbundne.

Du kan læse mere om værkerne her.

Luk
Art Hub : Exhibitions : Minimalism-Maximalism-Mechanissmmm Act 3–Act 4 : 17.03.22 – 24.04.22

Installation view of Minimalism-Maximalism-Mechanissmmm

Minimalism-Maximalism-Mechanissmmm Act 3, installationsbillede (2022). Art Sonje Center, alle rettigheder forbeholdes, Foto: Euirock Lee.

17. marts – 24. april 2022
Art Sonje Center
Seoul, Korea

 

Minimalisme-Maximalisme-Mechanissmmm Act 1-Act 4 undersøger, hvordan kunstnere bruger materialer til at fortælle historier om deres omgivelser og dagligdag. Udstillingen skaber forbindelser mellem kunstværkerne og iagttageren og undersøger, hvordan kuratoren kan påvirke det førnævnte forhold mellem værk og publikum. Som helhed præsenteres udstillingen tematisk om, hvordan institutionen præsenterer sig selv, kunsten og iagttageren, for at give publikum oplevelser og viden om, hvordan mening og sammenhænge skabes rumligt.

Minimalism-Maximalism-Mechanissmmm er opdelt og konceptualiseret i fire akter af direktør for Art Hub Copenhagen Jacob Fabricius.

Act 3 viser værker af to tidigere Art Hub residenter: Adam Khalil (som medlem af New Red Order) og Kasper Hesselbjerg. Derudover vises der også værker af Cha Sla, SUPERFLEX og The Dumpling Club.

Act 4 er kurateret af Mikkel Elming, direktør for Glasmuseet Ebeltoft, og viser værker af by Ali Kazim, Elsa Salonen, Lola Daels, Seulgi Lee, Studio ThinkingHand og Tove Storch.

Organiseret af Art Sonje Center og Kunsthal Aarhus.

Støttet af Art Hub Copenhagen, Augustinus Fonden, Danish Arts Foundation, Embassy of Denmark in Korea and Knud Højgaards Fond.

Luk
Art Hub : Exhibitions : 27DAGE : 01.02.22 - 27.02.22

Værk af Mellanie Kitti

Installationsbillede fra udstillingen 27DAGE (2022). “Jag snubblar på en jättestor tår” af Melannie Kitti. Kurateret af SOL. Foto: Malle Madsen

 

1. februar – 27. februar 2022

Kunne opleves fra gaden døgnet rundt.

Halmtorvet 27
1700 København V

 

27DAGE er navnet på en helt ny udstilling i Art Hubs tre atelierer, der alle har vinduer ud mod Halmtorvet på Vesterbro i København.

Hvert atelier er kurateret af et kunstnerdrevent udstillingssted: SOL (Nexø)Bizarro (København) og den nomadiske kunstinstitution f.eks. (Aalborg). Udstillingerne vil eksistere side om side og på hver deres måde aktivere de tre rum ud mod gaden i form af stedsspecifikke installationer og interventioner. Udstillingerne kan opleves fra gaden døgnet rundt, og det vil desuden være muligt at se dele af udstillingerne indefra på udvalgte tidspunkter.

Bizarro kommer til at vise et værk af kunstner Mickael Marman, der er lavet specifikt til rummet. SOL har inviteret kunstner Melanie Kitti til at udstille i deres rum og f.eks. overtager rummet som et ad hoc ”Office Space”, hvor de i udstillingsperioden vil lave research, interviews og events.

Tekst af Mickael Marman om værket KMS/ACC/FRA/TXL/CPH. (På engelsk)

Mere om Melanie Kittis værk Jag snubblar på en jättestor tår.

f.eks. første “publishing moment”. (på engelsk)

Art Hub vil med udstillingen understøtte de mange danske kunstnerdrevne udstillingssteder, der løbende skaber udstillingsprogrammer og arrangementer ofte med fokus på yngre danske kunstnere og deres værker. Med 27DAGE får tre udstillingssteder et midlertidigt udstillingsvindue midt i København.

De tre udstillingssteder, der er deltager i 27DAGE er valgt, da de til sammen repræsenterer både de stationære udstillingsrum og de mere nomadiske konstruktioner, derudover er de spredt geografisk ud over landet. Art Hub ønsker kontinuerligt at invitere kunstnerdrevne steder ind i forskellige sammenhænge for på den måde at understøtte de mange facetter og praksisser, der kan opleves lokalt og nationalt.

Med 27DAGE er det anden gang, at Art Hub inviterer unge kunstnere til at udstille i området omkring Halmtorvet. Første gang var med udstillingen Dette er en kødby, hvor ni kunstnere i efteråret 2021 udstillede værker i forretninger og restauranter rundt om i kødbyen på Vesterbro, København.

I løbet af foråret 2022 vil der løbende være udstillinger i Art Hubs lokaler (mere information følger).

Tekst af Mickael Marman om KMS/ACC/FRA/TXL/CPH.

Billeder fra udstillingen.

Luk
Art Hub : Exhibitions : Thoravej 29 : 17.09.21 - 31.10.21

Thoravej 29 udstilling

Installationsbillede fra ”Everything is Simple and Beautiful, and You are My Friend (En udstilling for børn)”, kurateret af Institut Funder Bakke, Painter (1995) af Paul McCarthy (Louisiana Museum of Modern Art, Humlebæk). Foto: David Stjernholm / @david_stjernholm

 

17. september – 31. oktober 2021
tors-søn 13-18

Thoravej 29
2400 København NV

 

I 2023 flytter Art Hub fra sine nuværende lokaler på Halmtorvet i København og ind i en til den tid nyrenoveret bygning på Thoravej i Københavns nordvestkvarter. Men inden renoveringen går i gang, har Art Hub i samarbejde med Bikubenfonden, der ejer bygningen, givet fem kuratorer mulighed for at omdanne hver deres etage til et midlertidigt udstillingsrum, der præsenterer værker af en eller flere samtidskunstnere.

De fem kuratorer er: Feminist Collective With No Name (FCNN), Institut Funder Bakke, Culture Art Society (CAS), Kristian Vistrup Madsen og Mette Woller.

Værker og bidrag af følgende kunstnere indgår i udstillingen:

Jeannette Ehlers, Santiago Mostyn, Nikhill Vettukattil, Jelsen Lee Innocent, Andromeda 8220 v. Aysha Amin, Tolia Astakhishvili, Bamses Billedbog, Karim Boumjimar, Lydia Östberg Diakité, D.N.A., Rochelle Goldberg, Liv Latricia Habel, Mia Edelgart / Sebastian Hedevang, Noah Umur Kanber, Paul McCarthy, Ruby Mariama Laura Andersen Ndoye, Vera Palme, Michala Paludan, Spaghetti Clurb og Young Boy Dancing Group m.fl.

Yderligere information om de fem etager.

Da de fem kuratorer har fået fri hænder til at lave den udstilling, de hver især synes egner sig bedst til lokalerne, er der ikke en enkelt sammenhængende tematik, som binder de fem etager sammen. Dog kan der i valget af både kunstnere og værker ses nogle fælles træk på tværs af de fem etager, der på forskellige måder handler om identitet, køn, krop og udforskning af det arkitektoniske rum.

Udstillingerne på Thoravej 29 vil blive suppleret af et program, hvor kuratorer, kunstnere og værker på forskellige måder bliver præsenteret. Yderligere information om programmet offentliggøres løbende i vores kalender.

Folder til udstillingen.

Billeder fra udstillingen.

I samarbejde med Bikubenfonden.

Luk
Art Hub : Exhibitions : Dette er en kødby : 28.09.21 – 10.10.21

Dette er en kødby exhibition
What You Really Touch? (2021), Do You Know Who Else Is Playing with Your Family? (2021), Holiday’s Over (II) (2021), Germs Just Can’t Reproduce (2021) alle fra serien Monster Soup (2019 – ) af Jens Settergren. Udstillet på toilettet hos Space 10. Foto: Christian Brems.

 

28. september – 10. oktober 2021

Kødbyen
1700 København V

 

Gå på kunstopdagelse i Kødbyen på Vesterbro, når ni kunstnere udstiller værker i ni vidt forskellige forretninger. Kunstnerne udstiller deres værker på en hylde, et bord eller i et vindue, og skaber dermed små overraskelser, man kan opleve mens man køber ind, spiser eller blot går rundt i området.

De ni kunstnere udstiller udvalgte værker på så forskellige steder som restauranter, supermarkeder, en pickles- og salatfabrik, kontorfaciliteter og meget mere.

De ni kunstnere, som deltager i udstillingen, er Kasper Hesselbjerg, Mia Edelgart og Steffen Jørgensen, der alle har været i residency hos Art Hub i foråret 2021. Derudover er det Gro Sarauw, Adam Khalil og Thuy-Han Nguyen-Chi, der i øjeblikket er i residency hos Art Hub samt Linda Lamignan, Marie Munk og Jens Settergren, som alle i øjeblikket er en del af Bikubenfondens residency program. Udstillingen viser yngre talentfulde danske og udenlandske kunstnere i samspil med Art Hubs lokalområde på Vesterbro.

Udstillingen er fra Art Hubs side et eksperiment, der har til hensigt at vise kunsten i alternative rammer og dermed gøre opmærksom på kunstens potentiale.

Man kan opleve udstillingen ved blot at gå på opdagelse rundt om i Kødbyen, men man kan også hente informationer hos Art Hub om udstillingsstederne. Dette kan dog kun ske på hverdage i tidsrummet 10-15.

Guide til udstillingen.

OBS! Marie Munks værk Working Out (My Survival) er blevet flyttet. Det kan nu ses i vinduet hos Art Hub på Halmtorvet 27.

Udstillingen kan opleves fra den 28. september som en del af Art Week.

Med støtte fra Vesterbro Lokaludvalg.

Billeder fra udstillingen kan ses i vores mediearkiv.

Luk

Art Hub : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12