Menu
Tilbage til kalenderoversigten

Agenda After the Academy :

A Day at the University of the Underground

21. november 2020 13.00 - 14.00
Zoom ,

Hvert halve år inviterer Art Hub nyuddannede billedkunstnere til at organisere en serie af offentlige arrangementer, hvor tillærte teorier udfordres og nye sprog og verdensbilleder udvikles. Vi kalder programmet Agenda After the Academy.

Dette efterår er kunstnerkollektivet Subterranean Video Art Club (S.V.A.C.) udvalgt til at arrangere en række foredrag og workshops for deres kunstnerkolleger.

Lørdag den 21. november bliver tredje event i rækken afholdt. Det har titlen “A Day at the University of the Underground” – en samtale om kollaborative praksisser og potentialerne ved selvorganisering og undergrundsinstitutioner med Ben-Hayoun-Stéphanian, stifter og forkvinde for The University of the Underground, og Christopher Lutterodt-Quarcoo, seniortutor.

The University of the Underground er et gratis, pluralistisk og transnationalt universitet, som holder til i forskellige natklubbers kældre med hovedsæde i Amsterdam og London. Håbet med projektet er at bringe generationer sammen og demokratisere adgangen til offentlige institutioner og for at skubbe på forandringer og kritiske refleksioner gennem kreative og eksperimentelle praksisser. Med et eksplicit fokus på politisk teori og filosofi, oplevelser, musik, teaterpraksis, film og sociale aktioner, er universitetets formål at tilbyde værktøjer til aktivt at tage del i institutioners magtstrukturer.

~

Eventet er på engelsk.

OM AGENDA AFTER THE ACADEMY

Agenda After the Academy er en platform for nyuddannede billedkunstnere, der ønsker at sætte deres egen dagsorden efter afgang fra akademiet. Via open calls udvælger Art Hub hvert halve år en gruppe unge kunstnere, som inviteres til at organisere en serie af offentlige events, der udfolder de ideer, som præger deres kunstneriske arbejde. Med Agenda After the Academy tilbyder Art Hub et nyt forum for udvikling til yngre billedkunstnere, der befinder sig mellem uddannelses- og udstillingsinstitutioner. Et forum, hvor tillærte tanker og teorier kan udfordres, og hvor et nyt sprog og verdensbillede kan udvikles.

OM UNITED IN UNITY

Dette efterår arrangerer kunstnerkollektivet Subterranean Video Art Club (S.V.A.C.) serien United in Unity, der består af en række foredrag og workshops. Serien er en fortsættelse af de kollektive kritiksessioner, som S.V.A.C. og Art Hub var vært for i foråret 2020. United in Unity kredser om forskellige emner, blandt andet fællesskabsopbygning, forbundethed og slægtskab i den digitale tidsalder. En række kunstnere, forskere og producenter inviteres til at give en bred vifte af indsigter om strategier for måder at etablere, styrke og reproducere kollektiv, procesbaseret læring og forbundethed inden for kunsten.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12