Menu
Tilbage til kalenderoversigten

AHC x Containerakademiet x Kunsthal 44Møen : Samtale med Bjørn Nørgaard, Alexandra Hunts & Vitor Cardoso

29. juli 2023 13.00 - 14.00
Kunsthal 44Møen Fanefjordgade 44, 4792 Askeby

”Fill in with your own imagination”, står der øverst på tavlen – en parafrase over Arthur Køpckes værk fill: with own imagination fra 1964. Tre dage i juli 2023 låner Bjørn Nørgaard de inciterende ord og lader dem indramme en række samtaler, som han indbyder til hos Kunsthal 44Møen – for at give en forsmag på de tværdisciplinære diskussioner, han drømmer om at fremme med Containerakademiet i Københavns Nordhavn.

Containerakademiet er et kommende atelierfællesskab, som forventes at åbne i november i år. Det skal huse omkring 30 kunstnere, som ikke blot har brug for et atelier i hovedstaden, men som ønsker at indgå i et fællesskab, hvor en fortløbende og ligesindet undersøgende samtale er omdrejningspunktet.

I tre samtaler på Kunsthal 44Møen inviterer Bjørn Nørgaard én kunstner og én videnskabsperson til at mødes ved tavlen med et stykke kridt. Her bedes de dele deres respektive praksisser med hinanden og diskutere de to erkendelsesformer, som de hver især repræsenterer: den evidensbaserede og den spekulative.

~

SAMTALE

Lørdag den 29. juli kl. 13.00

Billedkunstner Alexandra Hunts & professor og forsker i sorte huller ved Niels Bohr Instituttet, Vitor Cardoso. Modereres af Bjørn Nørgaard.

Samtalen foregår på engelsk.

~

OM ALEXANDRA HUNTS

Alexandra Hunts er en ukrainsk kunstner, som bor og arbejder i Amsterdam. Hun er uddannet fra the Royal Academy of Art i Haag i 2012 og tog afgang fra Konsthögskolan i Malmö i 2018. Hunts arbejder primært med fotografi, installation og skulptur og eksperimenterer filosofisk med fysiske materialer. Hendes værkers formater afhænger af den konceptuelle ramme og har altid rod i dybe undersøgelser og forskning, som går på tværs af discipliner som kunst, forskning, historie og kritisk teori.

OM VITOR CARDOSO

Vitor Cardoso er professor ved Instituto Superior Técnico, Lissabon, og en ”Villum Investigator” og ”DNRF Chair” ved Niels Bohr Instituttet. Hans forskningsinteresser er hovedsageligt problemer med stærk tyngdekraft, gravitationsbølger og sorthulsfysik. Han var pioner inden for sorte huller-spektroskopi.

~

MERE OM CONTAINERAKADEMIET I NORDHAVN

Containerakademiet er pt. under opførsel i Københavns Nordhavn og forventes indviet og i drift fra november 2023. Det skal rumme 30 atelierer og to store fælles værksteder i én stor ”container” – et industrihus beklædt med stålplader.

”Akademiet” i Containerakademiet refererer til Skolen i Athen; den sokratiske tanke om ligeværdig samtale mellem frie mennesker som udlagt af Platon. Akademiet bygges og drives af fondet Containerakademiet i samarbejde med Art Hub Copenhagen, som varetager det kunstneriske program af udstillinger og andre arrangementer, der skal finde sted. Og så er drømmen, at akademiet, stedets åndelige struktur, med tiden skal blive selvorganiserende.

Helt praktisk udlejes ateliererne til yngre kunstnere. Man kan søge et lejemål for 3-5 år (3 år med 2 års forlængelse).

Containerakademiet denne sommer på Kunsthal 44Møen er en container og et eksempel på, hvorledes en diskussion og samtale kan foregå i det endelige Containerakademi i Nordhavn.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12