Menu

Navigation af visninger

Begivenhed Views Navigation

Kalender af Begivenheder

M man

Ti tirs

O ons

To tors

F fre

L lør

S søn

28

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

17

18

19

20

24

25

26

27

29

31

01

02

Navigation af visninger

Begivenhed Views Navigation

I dag

Indlæser BegivenhederForrige event

Guilt and Debts

Becoming Nipituut! : Talk : Aqqalu Berthelsen & Julie Edel Hardenberg

30. november 2022, 17:00–19:00, Halmtorvet 27, 1700 København V

BECOMING NIPITUUT!

Musiker, DJ og komponist Aqqalu Berthelsen, også kendt som Uyarakq, vil tale med billedkunstner Julie Edel Hardenberg om at blive nipituut, om at bryde den koloniale stillegørelse og de-kolonialisere/ sig selv i konteksten af Kalaallit Nunaat og Norden.

De to vil på på tværs af generationer udveksle erfaringer om at være født og opvokset i Nuuk skabt efter et dansk (kolonialt) forbillede. Udgrænsningen af det indigene fra både samfundet og kroppen spiller en afgørende rolle i begge deres praksisser, som udfordrer hvordan det fremmedgørende er blevet familiært og det familiære fremmedgjort. Med afsæt i udvalgte værker kredser om spørgsmålene: Hvordan centrerer man det marginaliserede? Hvordan reclaimer man det indegene? Hvordan gør man det uhørte hørt?

Hardenberg og Berthelsens bidrog begge til udstillingen New Red Order Presents: One if by Land, Two if by Sea, der i sommer blev vist på Kunsthal Charlottenborg.  Udstillingen forbandt kunstnere og værker fra forskellige steder i verden fra Kalaallit Nunaat og Sápmi til Hawaii, i en kritisk og humoristisk undersøgelse af indegene fortider, nutider og fremtider.

~

Det er gratis at deltage i talken, men vi anbefaler, at man sikre sig en plads ved at hente en gratis billet her.

Talken er på engelsk.

~

TILBLIVELSER

Without the begin of word
grist in a grind and pound of together
in absence of a past mortared with
                                                               apart
the harsh husk of a future-present begins

(M. NourbeSe Philip)

Tilblivelser er en talk-serie der præsenterer kunstnere og forskere, hvis praksisser undersøger, forstyrrer og skubber imod kolonialismens effekter. Serien udfolder gestusser, der kan forstås som “acts of becoming”, for at citere kunstneren Grada Kilomba. Her tager de, som den koloniale historie har gjort “andre”, til genmæle, og tilblivelse gøres mulig i udsigelsens handling og kiler sig vej ind i det Vestlige paradigmes historieskrivning, forestillinger og følelsesregistre.

Serien resonerer med det voksende krav om historisk genoprejsning, og med begæret efter at lade andre erfaringer, former for viden og sensibilitet gribe ind i vores måde at indrette og være i verden.

Tilblivelser er en del af programmet Guilt and Debts.

Art Hub : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12