Menu
Tove Storch: Slumping, 2024, Gammel Strand, Copenhagen. Photo: David Stjernholm
Tilbage til kalenderoversigten

Artistic Practice :

Boglancering og talk: Tove Storch & Lauren Elkin

4. maj 2024 14.00 - 16.00
Gammel Strand Gammel Strand 48, 1202 København K

Den danske kunstner Tove Storchs vedvarende undersøgelser af skulpturen og materialer er kendt af mange. Til gengæld er hendes arbejde med skulpturen som feministisk objekt knapt så beskrevet. Det ønsker en ny publikation med titlen Slump into Rebellion nu at råde bod. Det gør den ved at samle og formidle Storchs kunstneriske praksis gennem de sidste 20 år og for første gang kaste et feministisk teoretisk blik på den. Blandt andet med et essay af den feministiske forfatter Lauren Elkin, som har udgivet bogen Art Monsters: Unruly Bodies in Feminist Art (2023), der med kunsten som prisme kritisk revurderer historien om kvindekroppen.

I anledning af bogudgivelsen inviterer Gammel Strand og Art Hub Copenhagen (AHC) til lancering og talk med Tove Storch og forfatter Lauren Elkin, modereret af kunstkritiker, kurator og redaktør på bogen Maria Kjær Themsen.

Det sker lørdag den 4. maj kl. 14.00 hos Gammel Strand, hvor Tove Storch lige nu viser Slumping – sin mest omfattende soloudstilling til dato.

~

Boglancering og talk: Tove Storch, Lauren Elkin & Maria Kjær Themsen
Lørdag den 4. maj kl. 14.00-16.00

Gammel Strand
Gammel Strand 48
1202 København K

Arrangementet koster 10 kr. at deltage i, men giver dog ikke adgang til udstillingen. Kan købes her.

Billet til udstillingen kan købes i butikken til 90 kr.

Vær opmærksom på, at samtalen foregår på engelsk.

Det er muligt at købe Slump into Rebellion ved arrangementet.

~

MERE OM BOGEN

Slump into Rebellion samler tre tekster om Tove Storchs arbejde og tænkning. Bogen rummer en samtale mellem den danske kurator Stine Hebert og Storch selv, som tager os tilbage til begyndelsen af deres venskab og ind i det ”baglokale”, som enhver kunstner bevarer gennem hele sit arbejdsliv; et rum med samtaler, der informerer og udvikler deres kunstneriske praksis. Den anden tekst er af Lauren Elkin – amerikansk oversætter og forfatter – der undersøger Storchs kunstværker gennem linsen af feministisk teori og blotlægger vigtige, men mindre diskuterede refleksioner over deres subversive potentiale. Endelig indeholder Slump into Rebellion også en genudgivelse af en poetisk tekst af kurator og kunstkritiker Paola Paleari, som på fascinerende vis sammenvæver Storchs værk og Newtons lov om tyngdekraften.

Bogen er udgivet af Art Hub Copenhagen i forbindelse med Tove Storchs deltagelse i AHC’s formidlingsprogram Artistic Practice og kommende samarbejde med Glas – Museet for glaskunst i Ebeltoft, hvor Tove Storch senere på året åbner endnu en soloudstilling.

Artistic Practice-programmet er projektledt af Karina Lykkesborg.

~

OM TOVE STORCH
Tove Storch er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København i 2007, Weissensee Kunsthochschule Berlin i 2006 og Akademie der bildende Künste i Wien i 2004. Hun er blandt andet modtager af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat og Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat, og hendes værker er at finde i en række offentlige samlinger, blandt andet på Louisiana Museum of Modern Art, Humlebæk, Malmö Museum of Art, Malmø og The Phillips Collection, Washington D.C.

OM LAUREN ELKIN
Lauren Elkin er en fransk-amerikansk forfatter og oversætter, bosiddende i London. Hun er forfatter til flere bøger, herunder Art Monsters: Unruly Bodies in Feminist Art, No. 91/92: Notes on a Parisian Commute og Flâneuse: Women Walk the City. Hendes essays er udgivet i blandt andet London Review of Books, Frieze, Art Review, Harper's og New York Times, og så er hun desuden en prisvindende oversætter, senest af Simone de Beauvoirs uudgivne roman The Inseparables.

OM MARIA KJÆR THEMSEN
Maria Kjær Themsen er kunstredaktør ved Dagbladet Information og arbejder som freelance kurator og forfatter. Hun har skrevet om dansk og international kunst i over 20 år og har udgivet en række bøger om samtidskunst, bl.a. den anmelderroste Berørt – om dansk kunst i det nye årtusinde. Hun har kurateret udstillinger både herhjemme og internationalt og vandt i 2020 Bikubensfondens Visionspris sammen med kunsthallen Rønnebæksholm for udstillingen Soil.Sickness.Society. Siden 2019 har hun undervist på Det Kongelige Danske Kunstakademi i kunstteori.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12