I januar 2025 åbner AHC udstillingsplatformen Room Room på Thoravej 29 i København. Her vil AHC præsentere udstillinger af kunstnere, kuratorer og kunstforskere, som fremmer samtidskunstens felt og relation til omverden. En del af udstillingerne bliver til på baggrund af open calls, og dette er det første i rækken. Deadline for ansøgninger er 9. februar 2025.
~
Room Room er en udstillingsplatform, der viser udforskende, udfordrende og involverende udstillinger. Udstillingsprogrammet skabes fortrinsvis af kunstnere, kuratorer og andre praksisbaserede forskere, der er en del af AHC’s forskellige programmer, og via open calls.
En af de centrale ambitioner med Room Room er at tilbyde rummet til kuratorer, der er på vej i deres karriere. Dels fordi AHC gerne vil facilitere udviklingen af visionære og modige kuratoriske praksisser på samme måde, som institutionen faciliteter udviklingen af kunstneriske praksisser, og dels fordi AHC gerne vil invitere disse kuratorer ind i de faglige diskussioner og fællesskaber, som er institutionens fundament.
Dette Open Call er for kuratorer, der på den ene side ønsker at udvikle nye sider af deres kuratoriske praksis, og på den anden side er interesseret i at udvikle nye måder at engagere publikum på.
Der er nu åbent for ansøgninger, og deadline er søndag den 9. februar 2025 kl. 23.59.
Nedenfor kan du læse mere om udstillingsmuligheden og ansøgningsprocessen.
AHC værdsætter diversitet højt. Vi opfordrer derfor alle uanset etnicitet, køn, seksualitet og identitet til at søge.
Vi glæder os til at modtage din ansøgning!
~
OM CURATOR’S OPEN CALL
Curator’s Open Call er for danske såvel som udenlandske kuratorer med base i Danmark eller Skåne, som er på vej i deres karriere, og som ønsker at udvikle deres arbejde, få feedback og afsøge nye måder at formidle til offentligheden.
Med Curator’s Open Call ønsker AHC at udvikle og styrke det kuratoriske felt i Danmark og anerkende praksisser med mod, generøsitet og udsyn, der vil eksperimentere med at engagere forskellige typer af publikummer samt at skabe udstillinger, der henvender sig både lokalt, nationalt og internationalt.
Udstillingsperioden er fra den 24. april til 1. august 2026. Arbejdet med at udvikle udstillingen starter i marts 2025.
INDHOLD:
- Et kuratorhonorar på 20.000 DKK.
- Et samlet kunstnerhonorar på 30.000 DKK. (Bemærk fordeles på max tre kunstnere)
- Et samlet produktionshonorar 30.000 DKK. (Bemærk fordeles på max tre kunstnere)
- Økonomiske såvel som personalemæssige ressourcer til installering/nedtagning, transport af værker og markedsføring af udstillingen og events. AHC forestår desuden afvikling af fernisering og andre relaterede events samt fotografisk dokumentation af udstillingen.
- Sparring og feedbacksessioner med AHC’s kuratoriske team.
- Bidrag til udarbejdelse af formidlingsprogram.
- Efter aftale og kapacitet evt. mulighed for produktion af udstillingsarkitektur i AHC’s værksteder på Thoravej 29.
- Mulighed for at arbejde fra AHC’s kontorfaciliteter på Thoravej 29.
- AHC samarbejder med kuratoren/kuratorerne om at fastlægge et budget for udstillingen og tilbyder sparring i forbindelse med yderligere fundraising.
~
KRAV TIL ANSØGER:
- Det forventes, at du/I skaber en billedkunstnerisk udstilling, som åbner i april 2026.
- Du/I skal sammen med AHC’s team planlægge og afvikle et eventprogram i udstillingsperioden, som inkluderer strategier/metoder for at engagere nye målgrupper af publikummer.
- Du/I skal gennem forløbet deltage i sparrings- og feedbacksessioner med AHC’s kuratoriske team og prioritere møder og samarbejde med AHC’s tekniske team.
- Desuden skal du/I være indforstået med, at din/jeres praksis bliver kommunikeret på AHC’s website og sociale medier.
- På forhånd er det væsentligt at vide, at det indledende budget, før evt. yderligere finansiering opnås via fundrasing, indeholder honorarer til kunstnere på 30.000 DKK med krav om et minimumshonorar på 10.000 DKK per kunstner. Dermed er det maksimalt muligt at invitere tre kunstnere til at deltage i udstillingen.
~
HVEM KAN SØGE?
Kuratorer, som har dokumenteret erfaring med kuratorisk arbejde, er bosat i Danmark, og som ikke har fast tilknytning til en udstillingsinstitution.
Bemærk venligst, at honoraret er det samme, selvom man vælger at ansøge som kuratorduo eller -kollektiv.
~
SÅDAN SØGER DU:
For at søge skal du udfylde dette ansøgningsskema (højreklik på link og vælg ”åbn link i ny fane”, vælg download. Skemaet er en word-fil). Skemaet skal udfyldes på engelsk.
Det udfyldte skema sendes sammen med skitser på udstillingen (max 2 A4-sider), billedmateriale på tidligere udstillinger eller udvalgte kunstneres værker (max. 2 A4-sider) samt tilkendegivelser (eks. mails, sms'er aceepteres dog ikke) fra de kunstnere, du ønsker at inkludere i udstillingen (max. 1 A4-side).
Alle dokumenterne sendes som ÉN samlet pdf-fil på max. 5 MB. Hvis ikke dette krav følges, diskvalificeres din ansøgning.
Du kan finde billeder samt plantegning af Room Room her.
Ansøgningen sendes til ansogning@arthubcopenhagen.dk. Skriv ”Curator’s Open Call 2025” i emnefeltet.
Deadline for ansøgning: 9. februar 2025 kl. 23.59.
Har du spørgsmål bedes du sende dem til kurator Marie Braad Larsen på mb@arthubcopenhagen.dk
~
UDVÆLGELSE
Alle ansøgninger vil blive gennemgået af en ekstern kunstfaglig jury, som i samarbejde med AHC vælger de endelige kandidater. Der vil desuden blive gennemført korte interviews inden den endelige udvælgelse.
Ansøgere modtager endelig besked om udvælgelse primo marts 2025.
~
MERE OM ROOM ROOM
Room Room vil præsentere tre-fire udstillinger årligt af både nyuddannede og etablerede, lokale, nationale og internationale kunstnere, kuratorer og kunstforskere, som enten er en del af AHC’s forskellige programmer, eller som inviteres ind via årlige open calls.
Det ekko, som navnet Room Room bærer i sig, har sin helt enkelte arkitektoniske forklaring i, at en etageadskillelse er blevet fjernet i rummet under pihlmann architects’ ombygning af den ældre kontorbygning på Thoravej. Kort sagt består Room Room af to rum ovenpå hinanden.
Mere indirekte peger navnet på gestussen ”at give rum til nogen”, ”at holde rum” og ”at indtage et rum”. På den måde reflekterer Room Room AHC’s virke med at facilitere, understøtte og formidle kunstprofessionelles arbejde og forskning og indbyde omverdenen til at opleve og interagere. Læs mere her.
~
OM THORAVEJ 29
I januar 2025 flytter AHC fra Halmtorvet i Kødbyen til Thoravej 29 i Københavns nordvestkvarter, hvor nye og store faciliteter står klar i en ældre industribygning, der er transformeret af pihlmann architects. Her åbner AHC 14 atelierer og fem værksteder til kunstnerisk produktion samt Room Room.
Når AHC flytter til Thoravej 29, bliver institutionen samtidig en del af et offentligt mødested og professionelt fællesskab. Thoravej 29 er nemlig ikke kun en adresse i Nordvest, men også navnet på en medlemsbaseret forening for den række af organisationer, som får til huse i bygningen. Visionen er, at medlemmerne af Thoravej 29, som fortrinsvis kommer fra billedkunst-, scenekunst- og socialområdet, gennem tværfaglige samarbejder og events skal undersøge nogle af samtidens store spørgsmål og udfordringer. Læs mere her.
Bygningen, som er kåret til ”årets bygning” af Licitationen, bliver et hus med mange forskellige faciliteter, heriblandt værksteder til kunstnerisk produktion, atelierer, udstillingssted, black box til scenekunstudvikling, scene til offentlige arrangementer, podcaststudie, café og kontorpladser.