Menu
Tilbage til kalenderoversigten

Free Lunch Series :

Bobrikova & de Carmen

5. oktober 2021 12.00 - 13.30
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

Tirsdag den 5. oktober kl 12.00 byder Art Hub igen indenfor til Free Lunch. Denne gang kan du møde kunstnerne Martinka Bobrikova & Oscar de Carmen, der præsenterer deres seneste bog Kitchen Dialogues Anthology 2013-2016 (2019) som en performativ degustation og fortæller om deres projekt relateret til socialt engageret og fællesskabspraksis omkring gastronomien.

Kurator og kulturformidler Charlotte Bagger Brandt (Råderum) og kurator Amalie Frederiksen (Another Public), der har bidraget til bogen, vil deltage i samtalen.

~

Hvis du ønsker at deltage, skal du tilmelde dig ved at sende en mail til rsvp@arthubcopenhagen.dk seneste søndag den 3. oktober.

Der er et begrænset antal pladser.

Samtalen vil foregå på engelsk og der serveres et ikke-vegetarisk måltid.

Bobrikova & de Carmen's Kitchen Dialogues-projekt er støttes af Slovakian Arts Council og Nordic Culture Point mobilitet.

OM KUNSTNERNE

Martinka Bobrikova & Oscar de Carmen har arbejdet sammen som en kunstnerisk duo siden 2005 under navnet Bobrikova & de Carmen. Ved forskellige baggrunde og kombinationer af forskellige studier havde de begge afgang fra Malmö Art Academy, Sverige, i 2021.

Siden har de som en del af deres praksis været aktive som kulturaktører, kuratorer, lærer og mennesker.

Deres kunstneriske praksis har været baseret på diskursen mellem det menneskelige og det sociale, hvor de bruger kunst og kreativitet som et redskab til at aktivere kulturel dynamik, der faciliterer og/eller kombinerer uddannelse, kommunikation og urban- og social transformation. De er interesserede i at formidle oplevelsen af kunst og kultur i sig selv; at opbygge og formidle nye kollektive praksisser, forståelser og engagementer.

I det seneste årti har de levet et nomadeliv, deltaget i flere residensies og præsenteret deres værker rundt om i verden på steder som Tbilisi Triennial, Saitama Triennial, TEA espacio de las artes og Slovak National Gallery.

OM BOGEN

Kitchen Dialogues, samarbejdsprojektet mellem Martinka Bobrikova og Oscar de Carmen består af en gruppe værker, der arbejder med de forestillinger om værdi og magt, der styrer politik på det økonomiske og sociale område. Nogle af værkerne reflekterer over forbrugsvaner og fremhæver, at den fælles kapitalistiske idé om vækst ikke er bæredygtig i vores globaliserede verden. Projektet har været fokuseret på at opbygge et fællesskab gennem mad og madlavning, på at undersøge mulighederne for at skabe et nyt socialt økosystem.

Bogen er udgivet af tranzit.sk og Bobrikova & de Carmen og giver et omfattende overblik over kunstnernes konceptuelle baggrund og praksis samt en komplet antologi over specifikke begivenheder, happenings og delprojekter, der er blevet implementeret under det samme koncept siden 2013.

Bogen indeholder essays af Charlotte Bagger Brandt, Anto Lloveras, Bora Hong, Marius Meli, Vytautas Michelkevičius, Amalie Frederiksen, Aristides Santana, Erika Stöckel, Judit Angel, Woon Tien Wei, Zuzana Jakalová, Tinatin Khomeriki, Kristine K. Wessel og Ingrid Økland - en internationalt samling af bidragydere, der har været involveret i realiseringen af projektet.

OM FREE LUNCH SERIES

Art Hub er dedikeret til at skabe udveksling mellem yngre kunstnere. Hver anden tirsdag inviterer Art Hub derfor kunstscenen og offentligheden til Free Lunch Series; en uformel samtale med en ung, professionel billedkunstner over en frokost. Kunstneren inviteres til at tale om sin praksis, sin aktuelle research eller nye ideer – og til at dvæle ved spørgsmål, der er en del af enhver kunstnerisk praksis.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12