Menu
Still fra videoværket They Built the Widened Coral Reef, 2019 af Mark Tholander.
Tilbage til kalenderoversigten

Free Lunch Series :

Mark Tholander

25. oktober 2022 12.00 - 13.30
Ideal bar Enghavevej 40, 1674 Copenhagen

Tirsdag den 25. oktober byder Art Hub Copenhagen i samarbejde med VEGA|ARTS på en Free Lunch med kunstner Mark Tholander. I anledning af det aktuelle samarbejde mellem VEGA|ARTS og Art Hub Copenhagen, hvor man blandt andet kan opleve et videoværk af Tholander afholdes denne Free Lunch i Ideal Bar på Vega.

Samtalen over frokosten vil tage udgangspunkt i det aktuelle værk, men vil også trække tråde mere generelt til forskellige sider af Tholanders praksis - blandt andet animationen og det musiske.

Mark Tholander har inviteret filminstruktør Carina Randløv og komponist og trommeslager Søren Høi til at deltage i samtalen.

~

Hvis du ønsker at deltage i frokosten, skal du sende en mail til rsvp@arthubcopenhagen.dk senest søndag den 23. oktober.

Det er gratis at deltage, men der er et begrænset antal pladser.

Samtalen er på dansk og der serveres et vegetarisk måltid.

Det hele foregår på Ideal Bar på Vega, Enghavevej 40, København V.

~

OM MARK THOLANDER

Mark Tholander arbejder med det, som er ude af takt. Især det musiske er blevet en større del af hans nyere værker, hvor tværdisciplinære samarbejder med musikere kombineres med hans egen hybride animationsteknik. Narrativerne i hans værker arbejder med det disruptive i samfund, fællesskaber, familier og identiteter. Han arbejder primært med eksperimentelle animationsfilm drevet af karakterer i limbopositioner. Gennem alt fra syngende tjenere, biljagter med en tiger bag rattet, og andre absurde scenarier, åbnes et rum, hvor vi kan gentænke intersubjektivitet, samfund og ontologiske forhold. I opvasken finder vi ontologiske forhold, og et tilsyneladende uendeligt køkken bærer fortællinger om den almene tilstand med sig. At skabe nye former for fortællinger er centralt i hans praksis, da vi ved at revurdere de fortællinger, vi skaber, kan forstå vores betingelser på andre måder. Han har tidligere vist sine værker på Rencontres Internationales (FR), Seattle Transmedia & Independent Film Festival (US), Korea Foundation Gallery (KR), Kunsthal Aarhus (DK), Beijing International Short Film Festival (CN) og INCA Institute (US).

OM CARINA RANDLØV

Carina Randløv er uddannet animations filminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2012. Carina Randløv har i forbindelse med sin Artistic Research fra Den Danske Filmskole gjort status over filmsproget anno 2022 gennem bl.a. samtaler med forskellige repræsentanter fra branchen. Hendes konklusion er, at filmsproget lider under en ensretning og en del af grunden er måske, at vi er blevet bange for fejlen. Både i tilblivelsesprocessen, men i lige så̊ høj grad i det færdige resultat. Hvis vi underkender fejlens betydning, kan vi simpelthen ikke forny billedsproget. For nyligt afholdte hun et seminar på Den Danske Filmskole, som stillede spørgsmålet: Hvordan kan vi få fejlen placeret på piedestalen for at opnå diversitet i filmsproget?

OM SØREN HØI

Komponist og trommeslager. Arbejder med eksperimental musik med forskellige grupper i et spektrum mellem genrerne rock, støj og metal. Hans klanglige udforskning indebærer blandt andet udvidelsen af trommesættet med forstærkning og elektronik. Et af hans nuværende projekter er bandet Antistatic, som vender vrangen ud på de typiske konceptualiseringer af ⁠rockinstrumentering. Melodier og konventionel harmonik er sat i skammekrogen til fordel for rytmisk og klanglig kompleksitet. Instrumenternes relationer er i centrum i en undersøgelse af forholdet mellem det sammensmeltede, unisone udtryk og det polyrytmiske, spektralt opdelte lydlandskab. Han er uddannet kandidat i Music Performance fra Rytmisk Musikkonservatorium.

OM VEGA|ARTS + ART HUB COPENHAGEN

VEGA|ARTS er et visionært rum for samtidskunsten i VEGAs undersøgelser af nye liveformater, og hvordan VEGA kan blive et hus for flere kunstarter. Et forsøg på at følge med kunsten og artister verden over og herhjemme, der lige nu tester kategorierne for fuld skrue.

Fra 14. oktober til 6. november indtager Art Hub Copenhagen og i alt 19 kunstneres værker VEGA LAB og Lille VEGA med udstillede værker, en Free Lunch og et bombardement af et performanceprogram i weekenden 5.-6. november med performances af i alt 16 kunstnere med efterfølgende koncerter.

OM FREE LUNCH SERIES

Art Hub er dedikeret til at skabe udveksling mellem yngre kunstnere. Derfor inviterer Art Hub flere gange om måneden til en hyggelig og uformel samtale med en ung, professionel billedkunstner over en frokost. Kunstneren inviteres til at tale om sin praksis, sin aktuelle research eller nye ideer – og til at dvæle ved spørgsmål, der er en del af enhver kunstnerisk praksis – ofte i samtale med inviterede gæster.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12