Menu
Tilbage til kalenderoversigten

Free Lunch Series :

SIIKU

8. juni 2021 12.00 - 13.30
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

Kunstnergruppen SIIKU arbejder bl.a. med billedkunst, lys og samskabte installationer. Deres værker dirigeres af principper formuleret i The SIIKU Manifesto og undersøger forbindelserne mellem mennesket, naturen og teknologi gennem fokus på klima og sammenhold.

Ved denne Free Lunch vil SIIKU præsentere deres praksis og diskutere emnet "politisk kunst i en ny tid". Publikum vil blive inddraget i diskussionen om, hvor balancegangen går, når man laver kunst med et specifikt formål. Kan man lave kunst med ’new nature’ og stadig give beskueren en personlig, involverende oplevelse?

Forfatter og psykolog Silja E. K. Henderson er også inviteret til at deltage i samtalen. Silja Henderson har en ph.d. i katastrofepsykologi fra Københavns Universitet. I 2018 udgav hun bogen “1,7 Tipping Point” på forlaget Gladiator og har arbejdet med SIIKU på flere af deres projekter.

~

Samtalen foregår på dansk, menuen er vegetarisk.

OM KUNSTNERGRUPPEN

SIIKU, som har taget navn efter ’is’ på grønlandsk, er en dansk/grønlandsk kunstnergruppe, grundlagt i 2017 af Rasmus Nielsen (f. 1984, Lyngby) og David H. Péronard (f. 1981, Nuuk) for at skabe solidaritet og ’empowerment’ i en tid præget af klimakrise og øget global ulighed.

SIIKU debuterede med udstillingen “Ankomst i København”, august 2018 og har bl.a. udstillet på Thorvaldsens Museum, CLICK Festival, Copenhagen Light Festival og Kulturmødet Mors.

OM FREE LUNCH SERIES

Art Hub er dedikeret til at skabe udveksling mellem yngre kunstnere. Hver anden tirsdag inviterer Art Hub derfor kunstscenen og offentligheden til Free Lunch Series; en uformel samtale med en ung, professionel billedkunstner over en frokost. Kunstneren inviteres til at tale om sin praksis, sin aktuelle research eller nye ideer – og til at dvæle ved spørgsmål, der er en del af enhver kunstnerisk praksis.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12