Menu
Tilbage til kalenderoversigten

Free Lunch Series :

Vala T. Foltyn

8. februar 2022 12.00 - 13.30
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

Tirsdag den 8. februar 2022 inviterer Art Hub sammen med kunstner Vala T. Foltyn til Free Lunch. Under frokosten vil Vala fortælle om arbejdet med at ”witche” arkiverne fra en gammel villa i Kraków, Polen.

Villaen blev grundlagt i 1907 og har siden været centrum for en række kulturelle aktiviteter. Den har desuden udgjort et vigtigt holdepunkt for det lokale fællesskab i byen. I de seneste år har villaen været et uafhængigt sted for queer kunst, identitet og udstillinger, samt centrum for opbyggelsen af et fællesskab skabt af medlemmerne af kollektivet Lamella the house of queer arts.

Igennem sin forskning på Malmö Art Academy har Vala omdannet kortlægningen af politiske og poetiske fortællinger til en ”gesture of the witching”, der udspringer af kunstnerens praksis med magi og ”queering” af arkiver.

Kuratorerne Jari Malta og Tawanda Appiah deltager også i samtalen.

~

Det er gratis at deltage i frokosten, men det kræver forudgående tilmelding på rsvp@arthubcopenhagen.dk senest mandag den 7. februar kl.12.

Der er et begrænset antal pladser.

Samtalen foregår på engelsk og der serveres et vegetarisk måltid.

~

OM VALA T. FOLTYN

Vala T. Foltyn performance- og installations-kunstner, queer heks, shapeshifter, forsker samt grundlægger og kurator af Lamella the house of queer arts i Polen. Hun er uddannet på Shahar Dor’s Artness - Home and School for Movement (Israel) og Performers House (Silkeborg, Danmark). Hun har desuden en Master i kulturel antropologi fra Jagiellonian University i Kraków, Polen, med et særligt fokus på dansens og kropskunstens antropologi.

Foltyn studerede gennem en årrække Anna Halprins æuvre. Resultatet blev præsenteret på Copenhagen Contemporary/Dansehallerne i København i 2020. I øjeblikket er hun indskrevet på en Master of Fine Arts i kunstnerisk forskning på Malmö Art Academy.

Foltyn har for nyelig udstillet på Tallinn Art Hall som en del af gruppeudstillingen What makes another world possible, kurateret af Corina Apostol og hun har performet i Parliament of Bodies af Paul Preciado på Bergen Assembly (Norge) og Museum of Modern Art i Warsaw (Polen). Foltyn flygtede til Danmark i 2019 på baggrund af et politiske skifte i hendes hjemland – Polen.

OM JARI MALTA

Jari Malta (Montevideo, Uruguay) arbejder primært som kurator, ofte i længerevarende kollektive processer. Malta har en baggrund i litteratur studier og kritisk teori og har en uddannelse fra Independent Studies program på MACBA i Barcelona (Spanien) og fra CuratorLab på Konstfack i Stockholm (Sverige). Efter et 10 måneder langt forskningsophold i Athen i forbindelse med documenta14, flyttede Malta til Malmö, hvor han er engageret i undergrunds biografer og uafhængige kunstrum. I 2021 var han med-kurator på udstillingen in)visible: abstractions and fragments of queerness på Malmö Konstmuseum. Tekst er en afgørende del af hans praksis.

OM Tawanda Appiah

Tawanda Appiah er en uafhængig zimbabwisk kurator, forsker og forfatter baseret i Malmø, Sverige. Han er en del af Njelele Art Station og har tidligere arbejdet som medkurator ved Skånes konstförening og Curator of Education ved National Gallery of Zimbabwe. I 2021 var han medkurater af GIBCA Extended-udstillingen. Andre nyere projekter og interventioner omfatter No Country Like (Skånes konstförening, 2018); Better Safe and Sorry (Moderna Museet, 2018); On Practices (Malmö Konsthall og Skånes konstförening, 2019); To Where Are We Beautifully Going? (2020); in(visible) (Malmö Konstmuseum, 2021).

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12