Menu
Tilbage til kalenderoversigten

Testing Ground :

IDA MARIE HEDE : DEN ENDNU UREALISEREDE FORESTILLING IV

13. juni 2023 19.00 - 21.00
Thiemers Magasin Tullinsgade 24, 1618 Copenhagen

Til den fjerde event i serien har Ida Marie Hede inviteret iscenesætter, scenograf og kommende kunstnerisk leder for teater Sort/Hvid, Nathalie Mellbye, samt skriftkollektivet Mycelium til en samtale med udgangspunkt i Mellbyes praksis som visuel iscenesætter og hendes samarbejde med Mycelium.

Mellbye arbejder i spændingsfeltet mellem det skønne, sanselige og brutale. Hun bevæger sig smidigt mellem discipliner med en æstetik, der er højstemt, punket, voldsom og inderlig. Mycelium arbejder kollektivt og anonymt med både tekst, performance og andre interventioner. Samtalen vil komme ind på det kropslige, kannibalistiske, transgressive, frigørende og ritualistiske i scenekunsten (og i verden), Mellbys praksis som del af kunstnerkollektivet LOGEN, samarbejdet med Mycelium i forestillingen Becoming bird og teatrets mulighedsrum.

Dette er den sidste event i serien ’Den endnu urealiserede forestilling’ og altså Ida Marie Hedes sidste chance for at komme tættere på at begribe og realisere sin egen, endnu uskrevne teaterforestilling. Vanen tro begynder eventen med, at Ida Marie Hede inviterer sine gæster til at afprøve en kort dramatisk dialog gennem fælles oplæsning.

~

Serien er skabt i samarbejde med Thiemers Magasis.

Tid og sted: 13. juni 2023 kl.19.00-21.00, Thiemers Magasin, Tullinsgade 24, 1618 København V.

~

OM IDA MARIE HEDE

Ida Marie Hede (f. 1980) er en dansk forfatter, dramatiker, kritiker og underviser. Hun har skrevet otte bøger og talrige dramatiske værker, og hendes praksis involverer adskillige kunstneriske samarbejder. Hede har modtaget Statens Kunstråds treårige arbejdslegat; hendes bøger er oversat til bl.a. tysk, engelsk og svensk, og hendes seneste roman Suget eller Vasker du vores fuckfingre med dine tårer blev i 2021 nomineret til Montanaprisen og Politikens Litteraturpris.

~

OM NATHALIE MELLBYE

Nathalie Mellbye er en norsk scenograf, bosat i København, uddannet fra Statens Teaterskole i 2012. Siden 2020 har Mellbye været huskunstner på Studio-scenen på Aarhus Teater. Her har hun foruden at skabe scenografi og kostumer markeret sig som en stærk visuel iscenesætter, med en interesse i det sanselige. Hendes iscenesættelser inkluderer bl.a. A Clockwork Orange (2022), Frankly my dear I don’t give a damn (2022), denungewertherslidelser og Sort/Hvid, Aarhus Teater og Teater Momentums Reumertvindende forestilling En fortælling om blindhed, hvor publikum lå blændede på bårer i en lazaret-scenografi. Hun har desuden skabt scenografier til blandt andet Odysseen (2022) på Det Kongelige Teater, Intet (2020) på Operaen, Det Kongelige Teater, Den danske borgerkrig 2018-2024 (2019) på Nørrebro Teater, Symposium (2019) på Det Kongelige Teater og Jonas (2020) på Kilden Teater i Norge. Derudover er Mellbye medstifter af kunstnerkollektivet LOGEN (stiftet i 2014), hvis tværæstetiske eksperimenter hun stadig er en aktiv del af. Fra september 2023 bliver Nathalie Mellbye ny kunstnerisk leder for teater Sort/Hvid.

~

OM MYCELIUM

Mycelium materialiserede sig i Danmark i 2016 som et kunstnerisk, aktivistisk, skrivende og performende kollektiv. Mycelium er navnet på den underjordiske del af en svamp, et netværk af forgrenende tråde. Siden har Mycelium spredt sig til Island, Norge, Canada, Frankrig osv., hvor de har beskæftiget sig med teater, performance, udgivelse af pamfletter og teoretiske værker, foruden at deltage i demonstrationer og aktivisme. Mycelium afstår fra egoistisk ejerskab og forfatterskab og præsenterer sig derfor altid maskeret, anonymt og kollektivt. Blandt Myceliums værker kan nævnes Becoming bird, Teater Sort/Hvid, 2021 (tekst, koncept, performance); Necrobiosis til Pythias voices, 2021 (performance); samt Requiem For an Age, Sydhavn Teater, 2020 (tekst).

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12