Menu
Javier Tapia & Camilo Ontiveros: Liquid Light, filmstill
Tilbage til kalenderoversigten

Art Hub Film Club :

Javier Tapia & Camilo Ontiveros : Travelling Dust & Liquid Light

29. november 2023 19.00 - 21.00
Vester Vov Vov Absalonsgade 5, 1658 København V

I efteråret er Art Hub Film Club tilbage i samarbejde med Vester Vov Vov. Til denne fjerde sæson har vi inviteret tidligere resident Javier Tapia og hans kolleger til at være vært og kuratere et udvalgt program af eksperimentelle dokumentarfilm, der har landskabet og naturen i Nordamerika, Mellemamerika og Sydamerika som hovedperson.

De udvalgte film fokuserer på komplekse økologiske landskaber og menneskeskabte ændringer, spektakulære kulturelle fænomener og geopolitiske dilemmaer.

Den tredje og sidste visning i serien er en dobbelscreening med filmene Travelling Dust (27 min) & Liquid Light (28 min) af Javier Tapia og Camilo Ontiveros. Læs mere nedenfor.

~

Deltagelse i visningen er gratis, men det er nødvendigt at reservere en plads på forhånd.

Book din plads her.

~

OM FILMENE

Travelling Dust (27 min) af Javier Tapia & Camilo Ontiveros
Genre: Dokumentar
Varighed: 27 minutter
Engelske undertekster

Et samarbejdsprojekt mellem Javier Tapia og LA-baserede kunstner Camilo Ontiveros, Travelling Dust afslører og reartikulerer antagelser om kulturel handel, geografi, natur og folkene i tre samfund i Amerika: Chile, Mexico og Los Angeles.

Specielt bekymrede over den økonomiske og kulturelle handel mellem Latinamerika og USA undersøger Tapia og Ontiveros arbejdskraft, uformelle økonomier og migration fra et multifacetteret perspektiv, der udforsker temaer som kulturel tilpasning, hjemland, fordrivelse, diaspora, grænser og minoritetsstatus, som taler direkte til Los Angeles og dets samfund som et paradigmatisk udvekslingssted. Travelling Dust afdækker alternative og skjulte historier for det nutidige øjeblik via film og installation ved at grave forskelligheder frem og skabe forbindelser mellem Los Angeles og Latinamerika.

Projektet bringer de diskrete steder i Chile, Mexico og Los Angeles i samtale gennem fremvisningen af indsamlede objekter fra disse steder. Opstillet i form af installation, udstilles objekterne på en specialfremstillet skulpturel platform, der genskaber et museumsdisplay. Med overvejelser om ægthed og oprindelse inkluderer installationen originale og arkæologiske objekter leveret af en afgørende samarbejdspartner, San Gabriel's Mission Museum i det østlige Los Angeles.

Liquid Light (28 min) af Javier Tapia & Camilo Ontiveros
Genre: Dokumentar
Varighed: 28 minutter
Engelske undertekster

Liquid Light (2022) er en multimedieinstallation af Camilo Ontiveros og Javier Tapia. Vand er hovedpersonen i værket, både i sin overflod og i mangel. Installationen sporer vandets bevægelse på tværs af USA og Mexico for at rejse spørgsmål om vandknaphed, klimaændringer og menneskelig forstyrrelse af lokale økologier. Den består af træhylder, salt, vandflasker indsamlet under værkets produktion, sten, fotografier og tre kanaler af video.

Liquid Light er forankret af en film, der dokumenterer livet og forløbet af Colorado-floden, idet den sporer dens strøm gennem adskillige lokaliteter, fra toppen af Rocky Mountains ned mod den sydlige grænse ved California-bugten. Ved at følge stien af denne flod anerkender kunstnerne både skønheden og nødvendigheden af vand, samtidig med at de markerer de måder, hvorpå det kan monetariseres, forurenes og politiseres. Udstillingen tilbyder en immersiv gallerioplevelse, der anvender flerkanals video og lyd for at fremme generative dialoger og nye måder at forstå geopolitikken i det naturlige landskab på.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12