Menu
Tilbage til kalenderoversigten

Testing Ground :

Kristoffer Raasted: New Connections – Queering the Radio Voice III

18. marts 2021 17.00 - 19.00
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

Over fire uger sender billedkunstner og ph.d.-studerende ved Det Kgl. Danske Kunstakademi, Kristoffer Raasted, liveradio fra Art Hub hver torsdag. I radioprogrammet, som har titlen “New Connections: Queering the Radio Voice”, undersøger Raasted blandt andet forholdet mellem krop og stemme, særligt vores normative opfattelser af hvilke stemmer – anatomiske såvel som syntetiske – der forbindes til hvilke kroppe.

I det tredje af fire programmer, der er produceret i samarbejde med Art Hub, er podcasts det tematiske omdrejningspunkt. Ifølge Kristoffer Raasted er podcasts et intimt rum at lytte i og et materiale, der kan flettes sammen på kryds og tværs.

I samtaler med journalist og radioproducent fra The Lake, Jan Høgh Stricker, museumsinspektør Magnus Kaslov og kunstner Thorbjørn Saugmann Andersen vil han i dette tredje program undersøge, hvilke muligheder og begrænsninger der er i podcastformatet, og hvad vil det sige at arbejde med podcast som et kunstnerisk materiale.

Programmet bliver live-streamet fra podcaststudiet via Art Hubs hjemmeside og vil efterfølgende blive lagt ud som podcast.

OM KRISTOFFER RAASTED

Kristoffer Raasted er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2018 med en supplerende MFA i kunstteori fra École Nationale Supérieure des Beaux-Arts, Faculdade de Belas-Artes Ulisboa samt praktikophold på Issue Project Room i New York. I september 2020 påbegyndte Raasted en praksisbaseret ph.d. ved Det Kgl. Danske Kunstakademi og Københavns Universitet; et forskningsprojekt, som indskriver sig i det tværdisciplinære felt mellem lyd, performance og installation.

MERE OM NEW CONNECTIONS: QUEERING THE RADIO VOICE

Det teoretiske tankegods i Raasteds ph.d.-projekt, New Connections: Queering the Radio Voice, tager afsæt i en komparativ læsning af Judith Butlers “Undoing Gender” og Giorgio Agambens “Language and Death”. Begge tænkere refererer i respektive bøger til Hegels negativitetsbegreb og til talehandlingsteori, og det er projektets ambition – igennem podcasts med samtaler, værker og lydeksperimenter – at forene og nytænke de to tænkeres forståelser af både performativet og stemme.

Kristoffer Raasted opfatter sit praksisbaserede forskningsprojekt som kunstnerisk tænkning snarere end ’artistic research’ – en mindre resultatorienteret og mere processuel tilgang til grundforskning. Intersektionel feminisme og bæredygtighed er desuden centrale emner i projektet.

OM TESTING GROUND

Kristoffer Raasteds radioprojekt er en del af Art Hubs program “Testing Ground”, som er en ’testplads' for kunstneriske forskere, der ønsker at afprøve idéer og metoder i praksis. Et forum, hvor den kunstneriske proces kan møde og afprøves overfor et publikum eller over for fagfæller. Her kan kunstneren kvalificere relevante temaer og dele sine undersøgelser i et nyt, eksperimenterende rum, der befinder sig mellem den akademiske og kunstneriske praksis, mellem atelier og udstillingsrum.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12