Menu

Navigation af visninger

Begivenhed Views Navigation

Kalender af Begivenheder

M man

Ti tirs

O ons

To tors

F fre

L lør

S søn

26

30

01

02

03

04

08

09

11

13

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

26

27

28

29

30

01

03

04

05

06

Navigation af visninger

Begivenhed Views Navigation

I dag

Indlæser BegivenhederForrige event

Testing Ground

Kristoffer Raasted:
New Connections – Queering the Radio Voice V

16. april 2021, 17:00–18:00, Halmtorvet 27, 1700 København V

Foto: Christian Brems

Hen over fire uger har billedkunstner og ph.d.-studerende ved Det Kgl. Danske Kunstakademi, Kristoffer Raasted, sendt liveradio fra Art Hub. I radioprogrammet, som har titlen New Connections: Queering the Radio Voice, har Raasted blandt andet undersøgt forholdet mellem krop og stemme, særligt vores normative opfattelser af hvilke stemmer – anatomiske såvel som syntetiske – der forbindes til hvilke kroppe.

I dette femte og sidste program vender vi formatet om, sådan at Kristoffer Raasted får rollen som gæst, og freelancekurator Anne Kølbæk Iversen og Lars Bang Larsen, kunstnerisk rådgiver hos Art Hub, bliver værter.

Sammen vil de tale om processen og planlægningen af Raasteds radioprogrammer og de metoder og temaer, der er blevet udforsket her i forbindelse med hans praksisbaserede ph.d.-projekt. Også Art Hubs program Testing Ground, som radioprogrammet har været en del af, vil blive diskuteret.

Programmet bliver live-streamet fra podcaststudiet via Art Hubs hjemmeside.

OM KRISTOFFER RAASTED
Kristoffer Raasted er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2018 med en supplerende MFA i kunstteori fra École Nationale Supérieure des Beaux-Arts, Faculdade de Belas-Artes Ulisboa samt praktikophold på Issue Project Room i New York. I september 2020 påbegyndte Raasted en praksisbaseret ph.d. ved Det Kgl. Danske Kunstakademi og Københavns Universitet; et forskningsprojekt, som indskriver sig i det tværdisciplinære felt mellem lyd, performance og installation.

MERE OM NEW CONNECTIONS: QUEERING THE RADIO VOICE
Det teoretiske tankegods i Raasteds ph.d.-projekt, New Connections: Queering the Radio Voice, tager afsæt i en komparativ læsning af Judith Butlers Undoing Gender og Giorgio Agambens Language and Death. Begge tænkere refererer i respektive bøger til Hegels negativitetsbegreb og til talehandlingsteori, og det er projektets ambition – igennem podcasts med samtaler, værker og lydeksperimenter – at forene og nytænke de to tænkeres forståelser af både performativet og stemme.

Kristoffer Raasted opfatter sit praksisbaserede forskningsprojekt som kunstnerisk tænkning snarere end ’artistic research’ – en mindre resultatorienteret og mere processuel tilgang til grundforskning. Intersektionel feminisme og bæredygtighed er desuden centrale emner i projektet. Læs mere her.

OM TESTING GROUND
Kristoffer Raasteds radioprojekt er en del af Art Hubs program Testing Ground, som er en ’testplads’ for kunstneriske forskere, der ønsker at afprøve idéer og metoder i praksis. Et forum, hvor den kunstneriske proces kan møde og afprøves overfor et publikum eller over for fagfæller. Her kan kunstneren kvalificere relevante temaer og dele sine undersøgelser i et nyt, eksperimenterende rum, der befinder sig mellem den akademiske og kunstneriske praksis, mellem atelier og udstillingsrum.

Art Hub : is an international art institution aimed at supporting the young contemporary art scene

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12