Menu
Tilbage til kalenderoversigten

Morning Session :

Linda Lamignan

5. november 2020 08.00 - 09.00
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

Morgenstund har olie i mund, når Art Hub inviterer billedkunstner Linda Lamignan til samtale og performative indslag torsdag den 15. oktober kl. 8-9.

Linda Lamignan har både nigerianske og norske rødder, og i sin kunstneriske praksis er hen optaget af at udfordre den kolonialistiske historie og grænserne mellem kultur, natur, teknologi, køn og seksualitet. Det gør hen blandt andet igennem en undersøgelse af magtforholdet mellem Nigeria og Norges olieindustrier; af udvindingen af ressourcer og den økonomiske vækst, som står slagside om slagside med undertrykkelse af mennesker, dyr og natur.

Ved morgensamtalen i Art Hub vil Lamignan også introducere sit alter ego, Linda Lazer, som vil udtrykke de mere personlige og svære følelser og modstandsstrategier, der er knyttet til det at være splittet mellem forskellige kulturer og normative kategorier: smerte, styrke, frustration og transformation.

~

Samtalen foregår på dansk. Vært er Nina Cramer.

OM LINDA LAMIGNAN

Linda Lamignan er en København-baseret billedkunstner, som arbejder mellem både Danmark, Norge og Ghana. Lamignan er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2019 og har udstillet på blandt andet Vermilion Sands, Rundetaarn, Rogaland Kunstsenter (NO), Queens Museum (US) og Kunsthal Aarhus. Gennem video, musik, objekter og performance undersøger Lamignan spændet mellem forskellige kulturer, køn og seksualiteter, og i et forsøg på at udslette grænserne mellem kultur, natur og teknologi søger hen at forestille sig nye alternative stater. Over de sidste par år har Lamignan indgået et samarbejde med sit alter ego Linda Lazer; en afrofuturistisk lyd- og performancekunstner, hvis værker formidler følelsen af at være ’den anden’, at være fremmed og at flyde i mellemrummet mellem flere verdener.

KUNSTNERENS STATEMENT

“Min kunstneriske praksis er afledt af brudstykker af min oplevelse af at vokse op i Gabon, Nigeria og Norge. I de sidste år har jeg haft fokus på de olieindustrielle bånd, der findes mellem disse to regioner. I et forsøg på at forstå den forbindelse har jeg undersøgt Nigerias industrielle historie, hvor jordnødder, kakao og palmeolie var tre af de største eksportindustrier, før råolien blev det. De tre typer varer har jeg anvendt som materialer i mit arbejde. Eksempelvis er paraffinvoks, afledt af råolie og aluminium, blevet føjet til mit materielle depot, da begge materialer er direkte knyttet til de nuværende industrier i både Nigeria og Norge. Ved at anvende animismens trossystem og se på alting som levende og animeret fortæller hver vare/hvert materiale sin egen historie. Min interesse ligger i materialets hukommelse, både hukommelsen af den historiske udvikling og materialets betydning, men også i hukommelsen af de forskellige transformationer hvert materiale gennemgår."

OM MORNING SESSIONS

Morning Sessions er en serie af kuraterede samtaler, der finder sted ved arbejdsdagens tidlige begyndelse over en kop kaffe. Én gang om måneden inviterer Art Hub en toneangivende billedkunstner til – med udgangspunkt i en af programmets fem overordnede tematikker – at fortælle om sin praksis og åbne op for en bred dialog om kunstnerisk forskning og videndannelse.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12