Menu

Navigation af visninger

Begivenhed Views Navigation

Kalender af Begivenheder

M man

Ti tirs

O ons

To tors

F fre

L lør

S søn

29

31

02

04

05

06

07

08

11

12

13

14

15

16

17

18

19

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

01

02

Navigation af visninger

Begivenhed Views Navigation

I dag

Indlæser BegivenhederForrige event

Art Hub Residency

Performativ talk: Mia Edelgart om dumhed

09. juni 2021, 19:00–20:30, Halmtorvet 27, 1700 København V

Mia Edelgart: Floating Peanut, 2021, still.

Kom med til en performativ talk med kunstner Mia Edelgart og musiker Heine Thorhauge Mathiasen. Talken tager udgangspunkt i Edelgarts videoværk Floating Peanut, der blev vist på galleri CCC i foråret 2021.

Værket Floating Peanut består af to videokanaler, der rummer en række samtaler, som kredser om spørgsmålet: ”føler du dig nogensinde dum?” Et spørgsmål, der trækker tråde ind i kunstrummet, som kontekst for præsentation og bedømmelse.

På aftenen sammenfatter Edelgart klip og fraklip fra værket og kombinerer dem med sine egne noter og tanker fra det rum af tvivl, der kan opstå efter en udstillingsåbning. Ud fra overvejelser om værkets kvalitet udfoldes en indre agiteret dialog om dumhed i værk og praksis, om fiasko og sensibilitet og forholdet mellem subjekt og værk.

Billedkunstner og musiker Heine Thorhauge Mathiasen leverer en musikalsk lydside til oplægget, der både spiller med og mod Edelgarts klip og overvejelser.

~

Det er gratis, men kræver tilmelding at deltage. Du tilmelder dig via Billetto.

Vær opmærksom på, at der er begrænsede pladser til arrangementet. Vi henstiller til, at selvom billetterne er gratis, så booker man kun det antal, man regner med at bruge, så der ikke unødigt er tomme pladser på aftenen.

Samtalen vil være på dansk.

Alle gældende restriktioner i forhold til Covid-19 overholdes til arrangementet. Det er påkrævet at bære mundbind, og man skal kunne fremvise et gyldigt coronapas ved ankomst. Mundbindet kan tages af, når man sidder ned. Vi opfordrer desuden til, at alle overholder de gældende retningslinjer for afstand, håndhygiejne m.m.

OM MIA EDELGART
Billedkunstner Mia Isabel Edelgart (1984) arbejder hovedsageligt med video og skulptur i skiftevis kollektive og singulære processer. Hendes værker udfoldes i led med længerevarende amatøristiske researchprocesser, og hun har blandt andet arbejdet med spørgsmål, der relaterer sig til reproduktivt arbejde, honningbier, bestøvere, barndom og amning.
Ud fra en interesse i relationel intelligens, videnhierarkier og læringsprocesser arbejder Edelgart i sine værker ofte med en spænding mellem tekstbaseret information og en situeret og erfaringsbaseret viden. Ud over værkproduktion er hun desuden engageret i forskellige selvorganiserede (kunst)skoler som en måde at facilitere alternative lærings- og aflæringsrum.

OM HEINE THORHAUGE MATHIASEN
Heine Thorhauge Mathiasen er billedkunstner og musiker. Hans praksis kredser både om kontekstuelle objekter og flygtige gestikker, og inkorporerer ofte lyd og fundne objekter. Han har senest udgivet albummet SOLW sammen med saxofonist Sonja LaBianca.

OM FLOATING PEANUT
Titlen Floating Peanut refererer til en problemløsningstest, som forskere afprøver på bl.a. chimpanser. En peanut serveres i et fastmonteret transparent rør, som aben ikke kan få sin hånd ned i. Aben må nu selv finde en løsning på, hvordan den får fat i nødden.

Floating Peanut består af to videokanaler, der rummer en række samtaler, som kredser om spørgsmålet Føler du dig nogensinde dum? Et spørgsmål der trækker sine tråde ind i kunstrummet, som kontekst for præsentation og bedømmelse.

Vær opmærksom på, at det ikke bliver muligt at opleve det samlede værk til talken.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12