Menu
Jonas Kjeldgaard Sørensen: BLØD, 2021. Photo: Ard Jongsma
Tilbage til kalenderoversigten

Residency To Go :

Pop-up præsentationer på Containerakademiet

2. marts 2024 12.00 - 16.00
Containerakademiet Oceanvej 1, Nordhavn 2150

Kom og vær med til en dag med performances og præsentationer, når vi åbner dørene til Containerakademiet til en pop-up præsentation af AHC's TO GO-residenter: Rasmus Søndergaard Johannsen, Yujin Jung, Banaan Al-Nasser, Jean Marc Routhier, Mette Rasmussen og Jonas Kjeldgaard Sørensen.

Præsentationerne finder sted på Containerakademiet lørdag den 2. marts fra kl. 12.00 til 16.00.

Der afgår en gratis bus fra AHC på Halmtorvet 27 til Containerakademiet på Oceanvej 1 i Nordhavn, hvor kunstner Jonas Kjeldgaard Sørensen vil lave en performance.

~

DAGENS PROGRAM

12.00 Bus fra AHC til Containerakademiet med performance af Jonas Kjeldgaard Sørensen

12.30 Ankomst og performance

12.45 Velkomst ved kurator ved AHC, Marie Braad Larsen

13.00 Oplæg ved Rasmus Søndergaard Johannsen

13.15 Sandwich-pause

13.45 Præsentation af Banaan Al-Nasser

14.15 Performance af Yujin Jung

16.00 Bus tilbage til Halmtorvet med pitstop tæt på Orientkaj metro.

~

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig venligst via rsvp@arthubcopenhagen.dk

Bemærk venligst, at programmet er på engelsk.

Læs mere om kunstnerne og deres praksis nedenfor.

~

JONAS KJELDGAARD SØRENSEN
er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2018. Siden har han udviklet en performativ praksis, der fortæller historier om vores samtidige forestillingsevne. Ved at beskæftige sig med historisk forskning gennem linsen af spekulative fortællinger forestiller han sig andre virkeligheder i stedet for at acceptere det eksisterende. Til udstillingen William, it’s not a dream på TRANSIT i 2022 skabte han alter ego VÅBENSLIBEREN, for at give sig muligheden for at se krigszonen som et showroom. Her navigerer figuren gennem emner som nutidige brutalitet, flydende slægtsforskning og maskulinitetens sammenbrud. Desuden er sang for nylig trådt ind i Kjeldgaard Sørensens praksis som en forførende kraft, for at synge kapitalismens mørke ånd frem. Han performer i fiktioner med teatralsk bevidsthed og har vist sit arbejde internationalt. Til efteråret tager han på turné med den nye forestilling Spytspande og Sorte huller.

RASMUS SØNDERGAARD JOHANNSEN
skaber procesledende værker med stort fokus på tekstilkunst. De gentagne processer, der er involveret i produktion, handlingsrytmer og mønstergentagelser, danner typisk udgangspunkt for indholdet og formen i hans langsigtede projekter, som kræver omfattende fortrolighed med indviklede arbejdsteknikker. Rasmus Søndergaard Johannsen studerede på Städelschule i Frankfurt am Main, udstillede på Kunstverein Göttingen, Kunsthalle Darmstadt og KW Institute of Contemporary Art, Berlin, og er initiativtager og kurator for udstillingsstedet Kunsthal Thy, der åbnede i 2023.

BANAAN AL-NASSER
er en jordansk/palæstinensisk mixed-media kunstner. Hendes praksis arbejder med spørgsmål om identitet og kultur. Banaan Al- Nasser’s værker har ofte en tydelig social, poetisk og politisk karakter. Hendes levede erfaring har givet hende næringen til at sidestille og undersøge spiritualitet, kreativitet, og menneskelige værdier i Mellemøsten såvel som Vesten. Værkerne tager ofte form af hverdagsobjekter, som er ladet med symbolværdi, der krydser og udfordrer landegrænser, klasseskel og kulturelle narrativer. Banaan Al- Nasser har en MFA fra det kongelige Danske Kunstakademi (2018) og har vist værker på blandt andet ARoS kunstmuseum (Aarhus), Fatamorgana (København) og Betty Nansen Teatret (København).

METTE RASMUSSEN
er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2020. Hendes praksis er baseret i grafik, skulptur, billedskæring og tekst. Nordisk folklore og dertilhørende naturvæsner og fænomener som trolde, nisser og elvere danner et tematisk og æstetisk omdrejningspunkt for hendes værker i en undersøgelse af det ubevidste og det længselsfyldte. Kunstneren er optaget af fortællingen som form, og med afsæt i en ikke-lineær historieforståelse trækker hun filtrede tråde igennem tid og sted i en fantasi om en hedensk og magisk fortid i et forhold til en fremmedgjort nutid.

JEAN MARC ROUTHIER
bor og arbejder i København. Han er uddannet fra Billedhuggerskolen ved det Kongelige Danske Kunstakademi i 2015. Tre år af uddannelsen har fundet sted på Universität der Künste i Berlin. Routhier arbejder eksperimenterende og tværmedialt, både i sin individuelle praksis, hvor han hovedsageligt beskæftiger sig med print, skulptur og installation, og i forskellige kunstneriske og kuratoriske samarbejder. Hans værker er konceptuelle og balancerer ofte mellem rene abstraktioner og det informative. Gennem værkerne undersøger Routhier spørgsmål om konstruktionen af et subjekt og eksistensen af en objektiv sandhed.

YUJIN JUNG
har en BA i Fine Arts fra Goldsmiths College i London (2013) og en MA fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København (2021). Hendes seneste soloudstilling var Intervals #2 på PLATFORM hos Nikolaj Kunsthal i København (2022), og hun deltog i den juryudvalgte gruppeudstilling OPEN SYSTEM på UKS i Oslo (2023). For årene 2022/23 har hun modtaget arbejdslegater fra Statens Kunstfond. Jung udforsker kulturelle og filosofiske implikationer af folklore, mundtlig historie og myter gennem lyd, stemme, tekst og levende billeder for at kontemplere vores nutidige verden og nuværende klima gennem forskellige former for lydinstallationer og narrativt baseret sonisk-visuelt arbejde.

~

OM RESIDENCY TO GO
Residency To-Go er ikke et traditionelt residency, men et program der foregår i kunstnerens eget atelier. Det betyder, at programmet kun er for billedkunstnere, der allerede har eget atelier, men ønsker sparring og hjælp til at løfte og udvikle deres praksis som kunstner.

En væsentlig del af Residency To-Go består af netværksdannelse, sparringsforløb med kuratorer og mentorer, baseret i Denmark og Skåne, samt sparring med AHCs direktørteam og et rådgivningsforløb med en kunstkonsulent.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12