Menu
Halimatu Iddrisu: Niswah, 2023. Photo: igyamfi6studio
Tilbage til kalenderoversigten

Wintanworks :

Præsentation: Halimatu Iddrisu

12. marts 2024 17.00 - 19.00
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

Velkommen indenfor d. 12. marts, når vi dykker ned i den ghanesiske kunstner Halimatu Iddrisu kunstneriske praksis- og proces. Iddrisu vil give et generøst indblik i de seneste ugers arbejde fra sit atelier på Halmtorvet som en del af Wintanworks residency program.

~

Halimatu Iddrisu er en kunstner baseret i Kumasi, Ghana. Hendes kunst udforsker dikotomien mellem muslimske kvinders liberale påklædningsstil i Ghana og de strenge islamiske regler, der bestemmer kvinders dragter. Iddrisu, født i Accra i 1997, henter inspiration fra sin opvækst i en streng islamisk husholdning, mens hun samtidig er vidne til den kontrastfulde frihed i kvinders påklædning i det ghanesiske muslimske samfund (især i Zongo-samfundene).

Iddrisus tankevækkende kunstværker får seerne til at reflektere over kompleksiteten i identitet, kulturelle praksisser og samfundsmæssige forventninger. I 2020 dimitterede Iddrisu med en bachelor i kunst fra Kwame Nkrumah University of Science and Technology. Hun er i gang med en Master of Fine Art ved samme institution.

~

Arrangementet er gratis at deltage i, men kræver tilmelding via Billetto.

Bemærk venligst, at arrangementet er på engelsk.

~

OM WINTANWORKS
Wintanworks er et nyt residency-udvekslingsprogram mellem AHC i Danmark og kunstner/kurator kollektivet blaxTARLINES KUMASI i Ghana. Et residencyprogram, der tilbyder to kunstnere – én fra hvert land – at ”bytte” lokation i én måned og dermed træde ind på en anden kunstscene og i en anden kultur.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12