Menu

Navigation af visninger

Begivenhed Views Navigation

Kalender af Begivenheder

M man

Ti tirs

O ons

To tors

F fre

L lør

S søn

26

27

28

29

30

31

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

22

23

25

26

27

28

29

30

31

01

02

03

04

05

Navigation af visninger

Begivenhed Views Navigation

I dag

Indlæser BegivenhederForrige event

Testing Ground

Prekær filmpraktik #2

20. april 2021, 16:00–17:30, Halmtorvet 27, 1700 København V

Foto: Christian Brems

Under titlen Prekær filmpraktik afholder billedkunstnerne Eva la Cour, Mia Edelgart og Joen Vedel en række arrangementer i Art Hub, der på forskellig vis vil undersøge live-redigering som kunstnerisk metode og prekær form for filmpraksis.

Det andet nedslag i undersøgelsen finder sted tirsdag den 20. april kl. 16, hvor Eva la Cour og Joen Vedel inviterer publikum til at overvære en live-redigeret, visuel meditation over udfaldet af det første arrangement, som fandt sted tirsdag den 13. april, hvor filosoffen Walter Benjamins historiefilosofiske teser blev læst og diskuteret sammen med en håndfuld inviterede læsere.

I dette andet arrangement er det kun Joen Vedel og Eva la Cour, som er fysisk til stede i Art Hub, mens live-redigeringen vil anvende live-transmitteret materiale, som er tilgængeligt online via nyhedsportaler, YouTube og databaser. Mens billedsiden, genereret under det første arrangement, var begrænset til kroppe, kameraer og klippeudstyr hos Art Hub, er udfaldet denne gang mere visuelt orienteret med associative indfald og intuitive sammenkædninger.

Joen Vedel og Eva la Cour arbejder begge med live-redigering i deres billedkunstneriske forskning og er begge optagede af Benjamins begreb om tid i forhold til spørgsmål om medierede blikke og kolonialitet.

~

Arrangementet kan opleves online på Art Hubs website tirsdag den 20. april kl. 16.

MERE OM PREKÆR FILMPRAKTIK
Med denne serie ønsker billedkunstnerne Eva La Cour, Mia Edelgart og Joen Vedel at bruge live-redigeringen som metode til at italesætte spørgsmål om repræsentation, historicitet, temporalitet og teknologisk agens i træning og ‘pleje’ af affektiv sensibilitet og opmærksomhed. Live-redigering er en form for filmisk praksis, hvor billedforløbet ikke er indordnet et allerede fastlagt narrativ og tidslig struktur, men derimod performes frem foran et publikum i nye kombinationer af live-optagelser eller eksisterende materiale. Således åbner live-redigering for nye konstellationer mellem tænkning og billede, arkiv og social proces. Som et performativt og situeret filmisk udtryk møder filmens teknologiske betingelser og visuelle udtryk her kroppe, tid, og rum.

OM TESTING GROUND
Prekær Filmpraktik er en del af Art Hubs programserie Testing Ground, som er en ’testplads’ for kunstneriske forskere, der ønsker at afprøve idéer og metoder i praksis. Det er et forum, hvor den kunstneriske proces kan møde og afprøves overfor et publikum eller over for fagfæller. Her kan kunstnere kvalificere relevante temaer og dele deres undersøgelser i et nyt, eksperimenterende rum, der befinder sig mellem den akademiske og kunstneriske praksis, mellem atelier og udstillingsrum.

Art Hub : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12