Menu
Tilbage til kalenderoversigten

Guilt and Debts :

Screening & Q&A : Denise Ferreira da Silva

23. maj 2024 18.00 - 20.00
CPH:DOX Cinema Flæsketorvet 38B, 3rd floor, 1711 Copenhagen V

AHC præsenterer en screening af 'Sod Breath' med den brasilianske filosof og kunstner Denise Ferreira da Silva torsdag den 23. juni kl. 18.00. Visningen bliver efterfulgt af en Q&A med leder af Art & Research ved AHC, Lars Bang Larsen.

'Soot Breath / Corpus Infinitum' er en film af kunstneren Arjuna Neuman og filosoffen Denise Ferreira da Silva, hvor de fortsætter med at udfolde deres interesse for at gentænke viden og eksistens uden grænserne for europæiske og koloniale konstruktioner af mennesket. For at spekulere i hvordan man ellers kan eksistere som menneske i verden, går de fra kvantemekanik til polyrytmer, fra Tarkovsky til Hype Williams, fra varme til Anaximander. 

Med sit på én gang aktivistiske og filosofiske forfatterskab er Ferreira da Silva en af nutidens vigtigste stemmer i presserende debatter om sorthed og den vestlige epistemologis rolle i den strukturelle fortsættelse af racelighed. I sin kunst tematiserer hun blandt andet ikke-moderne læseredskaber og sammenhængene mellem moderne tankegang, slaveri og ressourceudvinding og mellem teknologi og det mere-end-menneskelige. 

~

Arjuna Neuman & Denise Ferreira da Silva: Soot Breath / Corpus Infinitum
Torsdag d. 23. maj kl. 18.00-20.00

CPH:DOX Biograf, Flæsketorvet 38B, 3. sal, 1711 København V

Det er gratis at deltage i fremvisningen, men det er obligatorisk at reservere plads på forhånd. Book din(e) plads(er) her.

~

Kunstneren og filosoffen Denise Ferreira da Silva er Samuel Rudin-professor i humaniora ved Institut for spanske og portugisiske sprog og litteratur ved University of New York

Hun er forfatter til Toward a Global Idea of Race (University of Minnesota Press, 2007), The Impagavel Divide (Workshop of Political Imagination and Living Commons, 2019) og Unpayable Debt (Stenberg / MIT Press, 2022). Hendes kunst inkluderer filmene Serpent Rain (2016), 4Waters-Deep Implicancy (2018) og Soot Breath / Corpus Infinitum (2020) i samarbejde med Arjuna Neuman; og de relationelle kunstneriske praksisser Poethical Readings og Sensing Salon, i samarbejde med Valentina Desideri.

Hun har haft udstillinger og givet foredrag i vigtige kunstneriske rum, såsom Pompidou Centre (Paris), Whitechapel Gallery (London), MASP (São Paulo), Guggenheim (New York) og MoMA (New York). Hun skrev også til publikationer til store kunstbegivenheder (Liverpool Biennale, 2017; São Paulo Biennale, 2016, Venedig Biennale, 2017 og Documenta 14) og er publiceret i kunstrum som Canadian Art, Texte Zur Kunst og E-Flux.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12