Menu

Mark Nelson (US)

Forsker

Program

Dr. Mark Nelson er leder af Institute of Ecotechnics, chef for Wastewater Gardens International og har i flere årtier arbejdet inden for forskning af lukkede økosystemer, bioregenerativ rumlivsstøtte, miljømæssig ingeniørvidenskab, retablering af ødelagte økosystemer, ørkenlandbrug og spildevandsgenanvendelse.

Dr. Nelson var et af de otte medlemmer af ‘biospherian’-gruppen i de første to år af eksperimentet Biosphere 2, som løb fra 1991 til 1993. Projektet inkluderede pionerende regenerativ landbrug og affalds – og vandgenanvendelse.

I 1970’erne plantede han en økologisk frugtplantage på Synergia Ranch i Santa Fe, New Mexico, og han har i årtier hjulpet med at vedligeholde dens økologiske frugt og grøntsager.

Mark er ekstern redaktør på Life Sciences in Space Research. Han har blandt andet udgivet Pushing Our Limits: Insights from Biosphere 2 (2018) og The Wastewater Gardener: Preserving the Planet One Flush at a Time (2014). Et andet oplag af Life under Glass: Crucial Lessons in Planetary Stewardship skrevet af Mark og to andre medlemmer af biospherians-gruppen er netop udgivet af Synergetic Press.

Mark Nelson

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12