Menu

S+T+ARTS Recidency – Repairing the Present

S+T+ARTS Recidency – Repairing the Present var et initiativ under Europa-kommissionen, der havde til formål at fremme kreativ tænkning ved at skabe samarbejder og dialoger mellem videnskab, teknologi og kunst. Samarbejdet var en del af Art & Research.

Et residency under Europa-kommissionen

 

S+T+ARTS består af fem søjler: The S+T+ARTS Prize, S+T+ARTS Residencies, S+T+ARTS Lighthouses, S+T+ARTS Academies og S+T+ARTS Regional Centers. Sammen arbejder de fem søjler for at adressere de utilsigtede konsekvenser af den teknologisk udviklings indflydelse på sociale, økonomiske og miljømæssige udfordringer på det europæiske kontinent. Dette gøres ved at udnytte kunstens potentiale til at fungere som katalysator for forandring og innovation. Initiativet stræber efter at skabe en tværfaglig ramme for samarbejde, der kan skabe opmærksomhed omkring den rolle, kunsten kan spille i at synliggøre alternative fremtidsscenarier og gennem dette bidrage til fremtidssikrede beslutninger.

Under ledelse af den belgiske Cleantech Hub Snowball samlede S+T+ARTS Regional Centers 12 partnerorganisationer fra 11 forskellige lande i 2021 og 2022. De 12 partnere var: Snowball (BE), MAXXI Museum (IT), Art Hub Copenhagen (DK), STATE Festival (DE), Onassis Foundation (EL), In4Art (NL), MEET (IT), CCCB (ES), Ars Electronica (AT), Sony Lab (FR), Kersnikova (SI), CYENS Center of Excellence (CY). Partnerne sammensatte et program bestående af følgende: S+T+ARTS Expert Meetings, S+T+ARTS Academies, S+T+ARTS Exhibitions and Prototyping Parks og S+T+ARTS Residencies.

Som en del af programmet var Art Hub Copenhagen vært for to residencies i 2022: Adriana Knouf og Wassim Z. Alsindi/0x Salon.

Programmerne undersøgte muligheden for at “Repair the Present” gennem ressource-, urban-, IKT- og kunstdrevne-transformationer på et regionalt niveau. Ved at skabe en kontekst for innovative processer i mødet mellem videnskab, teknologi og kunst understøttede projektet gennem en kritik af nutiden en udforskning af de eksisterende begrænsninger og en gentænkning af mulige fremtidsscenarier. De udfordringer, der blev arbejdet med var pan-europæiske eller globale, men løsningerne krævede et fokus på specifikke lokale problemstillinger. I Repairing the Present var tankegangen derfor global, men løsningerne blev fundet ved at definere lokale problemstillinger.

Residenter

 

Projektet har modtaget støtte fra the European Commission’s Directorate-General for Communications Networks, Content and Technology som en del af aftale LC01641664.

https://www.starts.eu/starts-regional-centres/

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12