Menu

S+T+ARTS Recidency – Repairing the Present

S+T+ARTS Recidency – Repairing the Present er et initiativ under Europa-kommissionen, der har til formål at fremme kreativ tænkning ved at skabe samarbejder og dialoger mellem videnskab, teknologi og kunst.

Et residency under Europa-kommissionen

 

S+T+ARTS består af fem søjler: The S+T+ARTS Prize, S+T+ARTS Residencies, S+T+ARTS Lighthouses, S+T+ARTS Academies og S+T+ARTS Regional Centers. Sammen arbejder de fem søjler for at adressere de utilsigtede konsekvenser af den teknologisk udviklings indflydelse på sociale, økonomiske og miljømæssige udfordringer på det europæiske kontinent. Dette gøres ved at udnytte kunstens potentiale til at fungere som katalysator for forandring og innovation. Initiativet stræber efter at skabe en tværfaglig ramme for samarbejde, der kan skabe opmærksomhed omkring den rolle, kunsten kan spille i at synliggøre alternative fremtidsscenarier og gennem dette bidrage til fremtidssikrede beslutninger.

Under ledelse af den belgiske Cleantech Hub Snowball samler S+T+ARTS Regional Centers 12 partnerorganisationer fra 11 forskellige lande. De 12 partnere er: Snowball (BE), MAXXI Museum (IT), Art Hub Copenhagen (DK), STATE Festival (DE), Onassis Foundation (EL), In4Art (NL), MEET (IT), CCCB (ES), Ars Electronica (AT), Sony Lab (FR), Kersnikova (SI), CYENS Center of Excellence (CY). Partnerne sammensætter et program bestående af følgende: S+T+ARTS Expert Meetings, S+T+ARTS Academies, S+T+ARTS Exhibitions and Prototyping Parks og S+T+ARTS Residencies.

Som en del af programmet var Art Hub Copenhagen vært for to residencies i 2022: Adriana Knouf og Wassim Z. Alsindi/0x Salon.

Programmerne undersøger muligheden for at Repairing the Present gennem ressource-, urban-, IKT- og kunstdrevne transformationer på et regionalt niveau. Ved at skabe en kontekst for innovative processer i mødet mellem videnskab, teknologi og kunst understøtter projektet gennem en kritik af nutiden og en udforskning af de eksisterende begrænsninger og en gentænkning af mulige fremtidsscenarier. De udfordringer, der arbejdes med, er pan-europæiske eller globale, men løsningerne kræver et fokus på specifikke lokale problemstillinger. I Repairing the Present er tankegangen derfor global, men løsningerne findes ved at definere lokale problemstillinger.

Residenter

 

Projektet har modtaget støtte fra the European Commission’s Directorate-General for Communications Networks, Content and Technology som en del af aftale LC01641664.

https://www.starts.eu/starts-regional-centres/

Art Hub : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12