Menu

Navigation af visninger

Begivenhed Views Navigation

Kalender af Begivenheder

M man

Ti tirs

O ons

To tors

F fre

L lør

S søn

29

31

02

04

05

06

07

08

11

12

13

14

15

16

17

18

19

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

01

02

Navigation af visninger

Begivenhed Views Navigation

I dag

Testing Ground

Ida Marie Hede : Den endnu urealiserede forestilling III

16. maj 2023, 19:00–21:00, Tullinsgade 24, 1618 København V

Til dette tredje arrangement i serien har Ida Marie Hede inviteret arkitekt og kurator Sofie Højgaard samt forfatter Lea Marie Løppenthin. Begge vil kort præsentere deres praksis og derefter indgå i en samtale om mulige fælles motiver: kroppe, steder, ritualer, mytefortællinger, menneskets forhold til livet og til døden på tværs af tid og rum.

Sofie Højgaard researcher i arkitektur, ritualer, materialeknaphed, fysik og teknologi. Hun vil vise billeder af rituelle rum og gravpladser fra sin research og fra et projekt om rituelle samlingssteder (2019). Begravelsesritualet findes i alle kulturer og religioner – det markerer et skift mellem stof og ånd, liv og død – og i fremtiden måske et skift mellem det fysiske og virtuelle? I en tid med dna-print, kryopræservation og kunstig intelligens kan man spørge, hvordan fremtidens gravpladser ser ud? Hvad sker der med vores kroppe, når vi dør? Dør vi ægte i fremtiden? Har vi et teknologisk efterliv? Hvordan foregår fremtidens begravelsesritualer, og hvem udfører dem? Er de autentiske? Vil man en dag dyrke det arkaiske, akkurat som vi i dag romantiserer ruinen, eller vil begravelsen tage form som en futuristisk kapsel, der forankrer et virtuelt dødsrige?

Lea Marie Løppenthin vil læse op fra og fortælle om sin seneste roman, den vildtvoksende Livet går over sine bredder fra 2022. Romanen handler om organisationen Cyklus, der har specialiseret sig i bæredygtige begravelser. Her bliver de afdøde på miljøvenlig vis komposteret til næringsrig muldjord, der anvendes i Cyklus’ havebrug i Maribo. Man følger også hverdagslivet for en række menneskelignende jordindivider, der udånder ilt som træer, og er ansat som gartnere i Cyklus under stærkt prekære forhold. Romanen udfolder de dilemmaer, som virksomheden står overfor i forhold til sorg, ritualer, lokalsamfund og klima.

Den endnu urealiserede forestilling vil vanen tro begynde med at Ida Marie Hede inviterer sine gæster til en fælles oplæsning af en kort dramatisk dialog.

Læs mere om serien her.

~

Serien er skabt i samarbejde med Thiemers Magasin.

Tid og sted: 16. maj 2023 kl.19.00-21.00, Thiemers Magasin, Tullinsgade 24, 1618 København V.

Billet: Det koster 40 kr at deltage i arrangementet. Billetten købes her.

~

OM IDA MARIE HEDE

Ida Marie Hede (f. 1980) er en dansk forfatter, dramatiker, kritiker og underviser. Hun har skrevet otte bøger og talrige dramatiske værker, og hendes praksis involverer adskillige kunstneriske samarbejder. Hede har modtaget Statens Kunstråds treårige arbejdslegat; hendes bøger er oversat til bl.a. tysk, engelsk og svensk, og hendes seneste roman Suget eller Vasker du vores fuckfingre med dine tårer blev i 2021 nomineret til Montanaprisen og Politikens Litteraturpris.

 

OM SOFIE HØJGAARD

Sofie Højgaard er arkitekt, kurator og underviser på det Kgl. Akademi i København. Hun driver udstillingsstedet Platform.dk og har senest kurateret arkitekturudstillingerne ‘Spawner’ (Metronomen, 2022) og ‘Minas first lecture’ (Energistyrelsen, 2023). Hendes praksis bevæger sig mellem arkitektur, science fiction, ritualer og spiritualitet, fysik og arkæologi. Hun er optaget af rum, begivenheder og objekter, der har to tilstande og betydninger. I det seneste år har hun arbejdet på en serie tekster i genren praktiske fantasier, der undersøger indre teknologi og nærhed med materialer indenfor byggelegepladsens fysiske rammer.

 

OM LEA MARIE LØPPENTHIN

Lea Marie Løppenthin debuterede med digtsamlingen Nervernes adresse i 2014. Siden er fulgt endnu en digtsamling samt tre romaner, senest Livet går over sine bredder i 2022. Hun har desuden skrevet to stykker radiodramatik til AKT1 samt libretto til operaen Lisbon Floor, der havde premiere på Copenhagen Opera Festival i 2022. Løppenthins tekster beskæftiger sig i bred forstand med kroppe og deres sammenfiltring med de landskaber, der omgiver dem. I debutsamlingen kom til dette udtryk ved et ungt lyrisk jeg, der forsøgte at eksistere i en by. Senere, i romanerne, har kroppene lånt karaktertræk fra græsk mytologi og science fiction. Livet går over sine bredder handler således om en gruppe væsener, som er opstået fra jorden hos et bedemandsfirma i Maribo, der komposterer afdøde på klimavenlig vis.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12