Studio Program :
Talk: FCNN [Feminist Collective With No Name] & Neda Sanai
I foråret 2020 var FCNN i residency hos Art Hub, og efter en sommer i Berlin vender de nu tilbage til København og til Art Hub for at fortælle om deres værk, <em>Hydrocapsules.love</em>, som bliver vist på dette års Berlin Biennale.
“Hydrocapsules.love” er skabt i samarbejde med musikproducer Neda Sanai, under kollektivet D.N.A., og delvist udviklet og produceret i løbet af residencyopholdet hos Art Hub. Torsdag den 24. september gæster alle tre kunstnere Art Hub til en artist talk, hvor de præsenterer projektet og inviterer til samtale og debat om en række af de spørgsmål, som værket fremsætter. Alt sammen i samtale med kritiker, kurator og moderator Mathias Kryger.
“Hydrocapsules.love” er et kollaborativt og økofeministisk værk, som folder sig ud både online og fysisk på den 11. Berlin Biennale for Contemporary Art. I FCNN’s kollektive ånd bidrager en række internationale kunstnere til projektet.
I et forsøg på at organisere sig, tage ejerskab og skabe fælles agens tilbyder projektet et udvekslende rum for disse kunstnerstemmer og anvender på den måde ’det kollektive’ som en feministisk strategi i modstanden mod den enlige, autonome kunstnertype.
Over tid vil “Hydrocapsules.love” komme til at rumme alt fra reading cyphers (læsecirkler online), nye sæsoner med nye kunstnere og nye værker af D.N.A. heriblandt T-shirts og zines.
~
Bemærk venligst, at samtalen foregår på engelsk og modereres af kurator, kunstkritiker ved Dagbladet Politiken, kunstner, popsanger og tv-vært, Mathias Kryger.
Efter talken serveres varm suppe.
OM FCNN
FCNN [Feminist Collective with No Name] er et åbent kunstnerfællesskab, som på nuværende tidspunkt inkluderer billedkunstner Dina El Kaisy Friemuth og filminstruktør Anita Beikpour. Deres arbejde har rødder i aktivisme og spænder fra performance, video, tekst og workshops, ofte gennemført i tværdisciplinære samarbejder.
Siden FCNN blev stiftet i 2016 har de lanceret en række forskellige initiativer for at skabe fælles støtte og udvikle alliancer mellem kunstnere i Danmark og i udlandet. FCNN har blandt andet anvendt tv-nyhedsformatet som en måde at forandre traditionelle opfattelser og forestillinger af, hvem der taler, og hvem der bliver hørt. De har blandt andet sat fokus på kritik af hvide institutioner, gentrificering, seksuelle overgreb og racisme på den danske kunstscene samt aktivistisk samfundsbaseret modstand. Flere medlemmer af FCNN har desuden været involveret i udviklingen af The Union - Cultural Workers' Union for Bipocs in Denmark.
OM STUDIO PROGRAM
Studio Program er Art Hubs halvårlige, internationale residency for spirende, professionelle billedkunstnere. Programmet faciliteter udvalgte kunstneres research og produktion af nye værker i partnerskab med Statens Værksteder for Kunst og tilbyder et acceleratorforløb, der både søger at udvikle den enkeltes internationale netværk og understøtte tværfaglige udvekslinger og relevant kunstnerisk udvikling.