Menu
Søg

Attention After Technology

Et 2-årigt projekt, finansieret af Den Europæiske Union, der udforsker forholdet mellem opmærksomhed, algoritmer og social retfærdighed.

Algoritmer definerer i stigende grad, hvordan vi interagerer med verden. De former vores opfattelser, vores viden, vores relationer. I årtier er kunstnere i stigende grad blevet opmærksomme på digitale medier og udtryksformer. Senest er kunstnere også begyndt at udforske de teknologiske muligheder, der ligger i kunstig intelligens og augment- og virtual reality, samt de etiske, sociale og miljømæssige implikationer.

Dette 2-årige projekt, som er finansieret af Den Europæiske Union, fokuserer på innovation på kunstscenen ved at støtte kunstnere og kunstinstitutioner på tværs af Europa i deres forskning og udvikling af nye kunstværker, der udforsker forholdet mellem ”opmærksomhed, algoritmer og social retfærdighed.”

Som en af partnerne i projektet vil Art Hub Copenhagen i 2023 være vært for to kunstnerresidencies og et tværfagligt symposium i København. Kunstnerne, der deltager, er biarritzzz og CUSS Group. De er blevet valgt enstemmigt af et udvalg sammensat af partnerne i projektet. Residenciet er sammensat af to dele. Første del i marts 2023 består af research og foregår på distancen. Anden del i april 2023 er de til stede i København, hvor de vil videreudvikle deres projekter.

Som en del af deres residency vil både biarritzzz og CUSS Group også tage del i det symposium, AHC afholder i maj 2023, hvor der med repræsentation af en række internationale eksperter, vil være fokus på forviklingerne mellem algoritmer, opmærksomhedspolitik og social retfærdighed.

Derudover vil biarritzzz’ og CUSS Groups værker også blive vist på udstillinger hos Kunsthall Trondheim, Norge og State of Concept, Athen, Grækenland og på online platformen Tropical Papers.

Symposium : The Digital Divide : Attention, Algortihms & Social Justice

Hvad er de etiske, sociale, politiske og miljømæssige konsekvenser af vores udbredte brug af algoritmer? Hvilke forviklinger er der mellem produktionen af ​​algoritmer og social (u)retfærdighed?

For at udforske disse spørgsmål arrangerer Art Hub Copenhagen et symposium i samarbejde med IDA (Ingenørforeningen) og TOASTER. Symposiet er en del af projektet Attention, Algorithms and Social Justice.

Du kan enten deltage fysisk eller følge en online livestreaming af ​​symposiet.

~

Hvornår: 4. maj 2023 kl.9.00-16.00

Hvor: IDA: Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København – seminaret kan også følges online.

Sprog: Symposiet vil blive afholdt på engelsk.

Tilgængelighed for kørestolsbrugere eller andre med fysiske handicap: Symposiet foregår i stueetagen. Der vil være stole tilgængelige under hele forløbet og det er muligt at parkere. Kontakt Tina Ryoon Andersen: tra@ida.dk hvis du har spørgsmål.

~

Hvis du ønsker at deltage i symposiet:

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Deadline for tilmelding: 27.04.23.

TILMELDING

Du tilmelder dig gennem IDA, for at tilmelde dig skal du starte med at oprette en brugerprofil. Det gør du her.

Derefter kan du tilmelde dig symposiet her.

Hvis du har spørgsmål i forbindelse med tilmelding, kontakt venligst Tina Ryoon Andersen: tra@ida.dk.

Vær opmærksom på, at du kan slette den oprettede profil efter symposiet, hvis du ønsker det.

Hvis du ikke har mulighed for at være med til selve symposiet i København, så kan du i stedet følge symposiet online.

ONLINE

Hvis ikke du har mulighed for at være tilstede i København kan du i stedet følge med online.

Det er nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. Deadline for tilmelding er 27.04.23.

Du tilmelder dig her efter du har oprettet en brugerprofil (se ovenfor).

~

OM THE DIGITAL DIVIDE : ATTENTION, ALGORITHMS AND SOCIAL JUSTICE (In English)

As screen-based, networked digital technologies are seemingly a precondition for participation in contemporary everyday life, algorithms have become highly agentic semi-presences that massage our psyches, subjectivities and social systems.

This symposium in three parts pushes algorithms into plain sight and considers their production and use as political acts, raising questions about claims to infrastructural neutrality, and highlighting programmed bias and resulting social injustice.

Through analyses and artistic dramatisations of algorithmic logic, the symposium asks how we can take back attention, and be attentive differently: How do we protect and develop our capacity to imagine a future and work towards it, by creating spaces for thinking and doing – to act not react? How can artists and artistic thinking contribute? How to de-centre algorithms?

The symposium aims at exploring these questions through a program organised into three sections: “Breaking Open the Black Box”, “We Click Alone” and “CyberPower and Counterpower”.

Du kan se det fulde program her. (højre klik på linket og åben i ny fane)

~

Symposiet er finansieret af Den Europæiske Union. Synspunkter og holdninger, der kommer til udtryk, er udelukkende forfatterens og er ikke nødvendigvis udtryk for Den Europæiske Unions eller Det Europæiske Forvaltningsorgan for Uddannelse og Kulturs (EACEA) officielle holdning. Hverken den Europæiske Union eller EACEA kan holdes ansvarlig herfor.

Luk

Projektet er finansieret af Den Europæiske Union. Synspunkter og holdninger, der kommer til udtryk, er udelukkende forfatterens og er ikke nødvendigvis udtryk for Den Europæiske Unions eller Det Europæiske Forvaltningsorgan for Uddannelse og Kulturs (EACEA) officielle holdning. Hverken Den Europæiske Union eller EACEA kan holdes ansvarlig herfor.

PARTNERE

Kunsthall Trondheim (Norge) er den største internationale platform for samtidskunst i midt- og nordnorge. Kunsthall Trondheim er projektkoordinatorer på projektet og står desuden for logistikken omkring udstillingerne, der forventes at åbne i efteråret 2023.

Tropical Papers (Frankrig) er en digital platform for refleksioner omkring kunst, arkitektur, design og forskning inden for disse dicipliner fra og om Troperne. Tropical Papers spiller en central rolle i projektet og vil blandt andet bidrage ved at lade deres digitale platform være en aktiv del af projektet i forbindelse med præsentation af kunstnernes værker.

State of Concept (Grækenland) er den første nonprofitorganisation for samtidskunst i Grækenland, der har en permanent beliggenhed og et årligt program. State og Concept spiller en central rolle I projektet og vil blandet andet stå for logistikken omkring udstillingen i Athen, der forventes at åbne i foråret 2024.

ASSOCIEREDE PARTNERE

Université de Paris, Princeton University og Swiss Institute.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12