Menu
Poster with the title art hub film club. A gray landscape and some blue lights on top
Tilbage til kalenderoversigten

Art Hub Film Club :

Brave New River af Nicolas Renaud

27. september 2023 19.00 - 21.00
Vester Vov Vov Absalonsgade 5, 1658 København V

I efteråret er Art Hub Film Club tilbage i samarbejde med Vester Vov Vov. Til denne fjerde sæson har vi inviteret tidligere resident Javier Tapia og hans filmmakker-kolleger til at være vært og kuratere et udvalgt program med eksperimentelle dokumentarfilm, der fremhæver landskabet og naturen i Nordamerika, Mellemamerika og Sydamerika som hovedperson.

De udvalgte film fokuserer på komplekse økologiske landskaber og menneskeskabte ændringer, spektakulære kulturelle fænomener og geopolitiske dilemmaer.

Første film i serien er LA NOUVELLE RUPERT / Brave New River af Nicolas Renaud.

~

Deltagelse i visningen er gratis, men det er nødvendigt at reservere en plads på forhånd.

Book din plads her: https://www.vestervovvov.dk/arthub-film-club/

~

OM LA NOUVELLE RUPERT / Brave New River

En rejse i det nordlige Québec langs den snoede og mægtige Rupert-flod, kort efter den blev omdirigeret til et stort vandkraftprojekt. I modsætning til tidligere konflikter om udnyttelse af ressourcer i James Bay-regionen er Cree-samfundene nu involveret i det nye projekt, efter at have underskrevet en aftale med regeringen. De får job, store økonomiske kompensationer og en stemme i at mindske miljøpåvirkningen. Desuden gav deres ledere samtykke, fordi designet af dette vandkraftkompleks ville lade en del af floden følge dens kurs til havet; den ville blive forvandlet, men ville ikke dø.

For Eeyou (James Bay Cree) er floderne i deres territorium en væsentlig del af deres identitet, som vener i deres krop, rødder i deres kultur. For québécois'erne er opførelsen af dæmninger en del af deres identitet; nationaliseringen af energiproduktionen var et vendepunkt i deres historie, og i dag betragtes brugen af floder til elektricitet som "grøn energi". Filmen ser på paradokserne ved økonomisk udvikling og viljen til at kontrollere naturen. Den kontrasterer forskellige former for relationer med landet og alle levende væsener i skoven og vandet.

Vi følger Ian Diamond, søn af en vigtig skikkelse i Cree-mobiliseringen i 1970'erne, da Québecs regering begyndte at bygge dæmninger uden at informere dem. Ian er fotograf og har dokumenteret Rupert's ændringer. Gennem hans øjne er floden stadig levende, men en form for tristhed hænger i den svagere lyd af dens strømhvirvler, som at se at nogen, du elskede, ikke længere er den samme.

~

MERE INFO

LA NOUVELLE RUPERT / Brave New River

Lyd komponeret af Steve Rioux

Genrer: Dokumentar

Varighed: 1 time 7 minutter

Engelsk, fransk og Cree, med engelske undertekster.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12