Menu
Tilbage til kalenderoversigten

AHC x Containerakademiet x Kunsthal 44Møen : Samtale med Bjørn Nørgaard, Kristoffer Ørum & Emil Bjerrum-Bohr

13. juli 2023 13.00 - 14.00
Kunsthal 44Møen Fanefjordgade 44, 4792 Askeby

”Fill in with your own imagination”, står der øverst på tavlen – en parafrase over Arthur Køpckes værk fill: with own imagination fra 1964. Tre dage i juli 2023 låner Bjørn Nørgaard de inciterende ord og lader dem indramme en række samtaler, som han indbyder til hos Kunsthal 44Møen – for at give en forsmag på de tværdisciplinære diskussioner, han drømmer om at fremme med Containerakademiet i Københavns Nordhavn.

Containerakademiet er et kommende atelierfællesskab, som forventes at åbne i november i år. Det skal huse omkring 30 kunstnere, som ikke blot har brug for et atelier i hovedstaden, men som ønsker at indgå i et fællesskab, hvor en fortløbende og ligesindet undersøgende samtale er omdrejningspunktet.

I tre samtaler på Kunsthal 44Møen inviterer Bjørn Nørgaard én kunstner og én videnskabsperson til at mødes ved tavlen med et stykke kridt. Her bedes de dele deres respektive praksisser med hinanden og diskutere de to erkendelsesformer, som de hver især repræsenterer: den evidensbaserede og den spekulative.

~

SAMTALE

Torsdag den 13. juli kl. 13.00

Billedkunstner Kristoffer Ørum & lektor og forsker i partikelfysik ved Niels Bohr Instituttet, Emil Bjerrum-Bohr. Bjørn Nørgaard er moderator.

Samtalen foregår på dansk.

~

OM KRISTOFFER ØRUM

Kristoffer Ørum er en interdisciplinær billedkunstner med base i København, og han har dobbeltuddannelser fra Goldsmith College og The Royal Academy of Fine art. Han var professor på Det Fynske Kunstakademi 2012-2015 og har arbejdet som kunstnerisk forsker på Uncertain Archives, Københavns Universitet 2015-2018. Hans tværfaglige praksis kredser om de digitale sfærer og deres indvirkning på hverdagen. Han har publiceret, optrådt og udstillet internationalt siden 2005.

OM EMIL BJERRUM-BOHR

Emil Bjerrum-Bohr forsker ved Niels Bohr Instituttet i København. Hans forskning omhandler teoretisk kvante- og partikelfysik, og han arbejder for tiden med tyngdekraften, og hvad der sker, når to sorte huller opsluger hinanden i Universet.

~

MERE OM CONTAINERAKADEMIET I NORDHAVN

Containerakademiet er pt. under opførsel i Københavns Nordhavn og forventes indviet og i drift fra november 2023. Det skal rumme 30 atelierer og to store fælles værksteder i én stor ”container” – et industrihus beklædt med stålplader.

”Akademiet” i Containerakademiet refererer til Skolen i Athen; den sokratiske tanke om ligeværdig samtale mellem frie mennesker som udlagt af Platon. Akademiet bygges og drives af fondet Containerakademiet i samarbejde med Art Hub Copenhagen, som varetager det kunstneriske program af udstillinger og andre arrangementer, der skal finde sted. Og så er drømmen, at akademiet, stedets åndelige struktur, med tiden skal blive selvorganiserende.

Helt praktisk udlejes ateliererne til yngre kunstnere. Man kan søge et lejemål for 3-5 år (3 år med 2 års forlængelse).

Containerakademiet denne sommer på Kunsthal 44Møen er en container og et eksempel på, hvorledes en diskussion og samtale kan foregå i det endelige Containerakademi i Nordhavn.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12