Menu
Hannah Heilmann. Foto: Luna Stage
Tilbage til kalenderoversigten

Artistic Practice :

AHC x Performa 2023 New York : Talk: Hannah Heilmann & Jeppe Ugelvig 

6. november 2023 17.00 - 18.00
Performa 2023 Hub 408-412 Broadway (at Canal Street), NY 10013 New York City

Art Hub Copenhagen (AHC) har i år indgået et samarbejde med Performa Biennial New York og skal bidrage til dette års program, som åbner 1. november 2023. 

Med en donation fra Ny Carlsbergfondet har AHC kommissioneret og inviteret otte billedkunstnere med, heriblandt tre af de kunstnere, som deltager i AHC’s formidlingsprogram Artistic Practice, som hver især vil møde en estimeret samtaletalepartner i en ’artist talk’. 

Hannah Heilmann møder uafhængig kurator Jeppe Ugelvig.

Alle tre talks finder sted i Performa Hub den 6. november og vil udfolde kunstnernes praksis for publikum og i samtale med de forskelligt inviterede bringe nye indsigter til deres arbejde. 

OM HANNAH HEILMANN 
Hannah Heilmann er cand.mag. i kunsthistorie fra Københavns Universitet og underviser ved Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun arbejder primært med installation, objekter og performance og har performet på bl.a. Marselleria i Milano, Manifesta 11 i Zürich, Statens Museum for Kunst, og National Gallery of Art i Vilnius. Hendes udstillinger omfatter præsentationer på Aros, Møstings Hus, Den Frie, Shoot the Lobster i Los Angeles og EKKM i Tallinn. Hun var medstifter af det kunstneriske projektrum TOVES (2010-2017), og del af kunstnergruppen Ingen Frygt (2001-2010). I sine performances, og gennem værker der ofte er skabt med lave og efemere materialer, afsøger Heilmann vores forhold til objektet og varen. I hendes værker sættes kroppen op mod tingene omkring den, adfærd spændes ud imellem værdisans og besiddertrang, gallerirummet kan tage form af et showroom, og forbrug relateres til både begær og skam. 

OM JEPPE UGELVIG
Jeppe Ugelvig (f. 1993) er en dansk kurator, historiker og kulturkritiker med base i Californien. Han er aktuel ph.d.-kandidat ved UC Santa Cruz, hvor han i sin forskning fokuserer på kunstneriske reaktioner på forbrugerisme og produktkultur i det globale 20. århundrede.

OM PERFORMA 2023 
Performa er grundlagt af kunsthistoriker og kurator RoseLee Goldberg, dedikeret til at udforske den kritiske rolle, som performances spillede i historien om det 20. århundredes kunst og for at tilskynde nye retninger i performancekunsten i det 21. århundrede. Biennalens mission handler både om at kommissionere nye performanceværker af amerikanske og internationale samtidskunstnere; at præsentere en tre-ugers biennale med live-optrædener i New York City; at tilbyde offentlige uddannelsesprogrammer, udstillinger og producere trykte publikationer gennem Performa Institute; og at formidle indhold, kontekst og kommentarer gennem arkiver og digitale kanaler, der når ud til et globalt publikum. 

Se hele årets program og læs mere her.

MERE OM ARTISTIC PRACTICE 
AHC’s formidlingsprogram Artistic Practice er et interviewformat, der stiller skarpt på en udvalgt kunstners praksis med det formål at formidle denne. Det sker både i et videoportræt og ved en live-begivenhed, hvor kunstneren møder en international kapacitet efter eget ønske. 

Artistic Practice er bygget op om et interviewformat, der stiller skarpt på den enkelte kunstners praksis med det formål at formidle denne. Interviewet udfolder sig både som en live-begivenhed og et videoportræt, der kan være med til at skabe øget opmærksomhed om kunstneren. I interviewet møder den enkelte kunstner en international kapacitet, der i samtalen kan åbne kunstnerens praksis på nye måder. Kunstneren er selv med til at vælge sin samtalepartner. Ud over interviewet indeholder programmet desuden støtte og sparring i forhold til at opbygge et internationalt netværk. 

Kunstnerne i Artistic Practice er professionelle danske kunstnere midt i deres karriere, der har markeret sig som banebrydende og nyskabende. Det er kunstnere, der overvejende har haft udstillingspraksis i Danmark, men vurderes at have potentiale til at nå ud i en international sammenhæng. Det er dette potentiale, Artistic Practice understøtter. 

Artistic Practice afvikles i samarbejde med projektleder og redaktør Karina Lykkesborg. 

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12