Artistic Practice :
AHC x Performa 2023 New York : Talk: Kristoffer Akselbo & Anthony Huberman
Art Hub Copenhagen (AHC) har i år indgået et samarbejde med Performa Biennial New York og skal bidrage til dette års program, som åbner 1. november 2023.
Med en donation fra Ny Carlsbergfondet har AHC kommissioneret og inviteret otte billedkunstnere med, heriblandt tre af de kunstnere, som deltager i AHC’s formidlingsprogram Artistic Practice, som hver især vil møde en estimeret samtaletalepartner i en ’artist talk’.
Kristoffer Akselbo møder Artistic Director for Giorno Poetry Systems New York, Anthony Huberman.
Alle tre talks finder sted i Performa Hub den 6. november og vil udfolde kunstnernes praksis for publikum og i samtale med de forskelligt inviterede bringe nye indsigter til deres arbejde.
~
OM KRISTOFFER AKSELBO
Kristoffer Akselbo er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2006 og er i dag professor på Det Fynske Kunstakademi. Akselbos konceptuelle praksis udspringer af et mangeårigt undersøgende arbejde med konfrontatoriske performances samt skulpturelle- og installatoriske metoder. Kristoffer Akselbos værker vækker flertydige følelser af både fornøjelse, drama, overraskelse og voyeuristisk ubehag: på denne måde er mødet mellem publikum og værk i fokus, sammen med spørgsmålet om hvordan denne konfrontation eller interaktion kan fremkalde affekt. Akselbo er optaget af det morbide, og betragter sit arbejde som rumlige, psykologiske ‘skulpturer’. Konkret såvel som metaforisk giver Akselbo gerne en udfordrende og kritisk stemme til oversete befolkningsgrupper og samfundets udsatte. I sine installationer og performances udfordrer han social normativitet med både simple og grænseoverskridende virkemidler.
OM ANTHONY HUBERMAN
Anthony Huberman (f. 1975, Schweiz) er kurator og forfatter med base i New York. Han er i øjeblikket kunstnerisk direktør for GPS (Giorno Poetry Systems), en nonprofit-organisation, grundlagt i 1965 af kunstneren John Giorno, hvor kunstnere, digtere og musikere reflekterer over andre kunstneres, digteres og musikeres arbejde.
Tidligere var han direktør og chefkurator for Wattis Institute for Contemporary Arts i San Francisco, stiftende direktør for The Artist's Institute i New York, kurator ved Palais de Tokyo i Paris, kurator for Sculpture Center i New York og direktør for offentlige programmer ved MoMA PS1 i New York.
Han har kurateret udstillinger på Kunst Werke i Berlin, ICA London, Culturgest i Lissabon og Secession i Wien og medkurateret Liverpool Biennalen 2014. Store gruppeudstillinger omfatter: Drum Listens to Heart (2022), Mechanisms (2017), For the blind man in the dark room looking for the black cat that isn't there (2009) og Grey Flags (2006). Seneste bøger omfatter: Cecilia Vicuña: Word Weapons (2023), What Happens Between the Knots? (2022), Where are the tiny revolts? (2021), Abbas to Yuki: Writing Alongside Exhibitions (2019),og Today We Should Be Thinking About (2016).
OM PERFORMA 2023
Performa er grundlagt af kunsthistoriker og kurator RoseLee Goldberg, dedikeret til at udforske den kritiske rolle, som performances spillede i historien om det 20. århundredes kunst og for at tilskynde nye retninger i performancekunsten i det 21. århundrede. Biennalens mission handler både om at kommissionere nye performanceværker af amerikanske og internationale samtidskunstnere; at præsentere en tre-ugers biennale med live-optrædener i New York City; at tilbyde offentlige uddannelsesprogrammer, udstillinger og producere trykte publikationer gennem Performa Institute; og at formidle indhold, kontekst og kommentarer gennem arkiver og digitale kanaler, der når ud til et globalt publikum.
Se hele årets program og læs mere her.
MERE OM ARTISTIC PRACTICE
AHC’s formidlingsprogram Artistic Practice er et interviewformat, der stiller skarpt på en udvalgt kunstners praksis med det formål at formidle denne. Det sker både i et videoportræt og ved en live-begivenhed, hvor kunstneren møder en international kapacitet efter eget ønske.
Artistic Practice er bygget op om et interviewformat, der stiller skarpt på den enkelte kunstners praksis med det formål at formidle denne. Interviewet udfolder sig både som en live-begivenhed og et videoportræt, der kan være med til at skabe øget opmærksomhed om kunstneren. I interviewet møder den enkelte kunstner en international kapacitet, der i samtalen kan åbne kunstnerens praksis på nye måder. Kunstneren er selv med til at vælge sin samtalepartner. Ud over interviewet indeholder programmet desuden støtte og sparring i forhold til at opbygge et internationalt netværk.
Kunstnerne i Artistic Practice er professionelle danske kunstnere midt i deres karriere, der har markeret sig som banebrydende og nyskabende. Det er kunstnere, der overvejende har haft udstillingspraksis i Danmark, men vurderes at have potentiale til at nå ud i en international sammenhæng. Det er dette potentiale, Artistic Practice understøtter.
Artistic Practice afvikles i samarbejde med projektleder og redaktør Karina Lykkesborg.