Menu
Filip Vest: Resort, 2023, Møstings, still. Video: Christian Brems
Tilbage til kalenderoversigten

AHC x Skitse: Filip Vest, Luka Holmegaard, Klara Lopez & Sigrid Stigsdatter

6. september 2023 19.00 - 21.30
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

Vær med til en aften med performance, fremvisning, artist talk og oplæsning af kunstner Filip Vest, forfatter Luka Holmegaard og performerne Sigrid Stigsdatter og Klara Lopez.

I foråret 2023 deltog Filip Vest i Art Hub Residency, og den 6. september præsenterer han i samarbejde med AHC og SKITSE et performativt program, der inviterer publikum til at dykke ned i hans kunstneriske tænkning og arbejde med temaer som identitet, relationer og transformation.

Under titlen Rehearing Identities vil han udforske de forskellige roller, vi udfører og caster hinanden i hver dag. Hvordan vores køn, seksualitet, arbejde – og relationer eller identiteter generelt – altid er dikteret af bestemte normative scripts, som vi forsøger at lykkes med at udføre eller gøre oprør imod.

Som indgang til aftenen vil Filip Vest præsentere sit seneste performanceværk Resort og for første gang vise dette værk som et videoværk (læs mere om værket nedenfor). Ydermere har Vest inviteret andre kunstnere til at præsentere deres værker – alt dette for at undersøge de forskellige forestillinger, vi konstant opfører for os selv og hinanden, samtidig med at vi forsøger at gøre os læselige for omverdenen og forhandle vores relationer.

Forfatteren Luka Holmegaard vil læse fra forskellige udgivelser, herunder blandt andet Look (2020) og digte fra sin nyudgivne digtsamling Havet i munden, mens Sigrid Stigsdatter og Klara Lopez opfører deres fælles værk Maybe it's too long, som også kredser om transformation og selvbillede som tema, særligt med fokus på kroppens bevægelse mellem private og offentlige rum.

~

INFO

6. september 2023 kl. 19.00-21.30
Art Hub Copenhagen (AHC)
Halmtorvet 27, 1700 København V

PROGRAM

19.00           Kort artist talk: Filip Vest introducerer til filmversionen af sit performanceværk Resort (med engelske undertekster)

20.00           Oplæsninger af Luka Holmegaard

20.45           Optræden af Sigrid Stigsdatter & Klara Lopez

Det er gratis at deltage, men for at sikre en plads, bedes du tilmelde dig her.

Arrangementet er på engelsk.

Dette event er arrangeret i et samarbejde mellem Skitse og AHC.

~

OM FILIP VEST & RESORT

Filip Vest er uddannet fra Malmø Kunstakademi i 2021 og har tidligere præsenteret sit arbejde på Statens Museum for Kunst, Copenhagen Contemporary, Møstings, Nikolaj Kunsthal, Charlottenborg, Tallinn Art Hall og på Manifesta 13. Ved hjælp af performance, installationer, film og tekster udforsker han queer kærlighed, ensomhed og begær i det 21. århundrede. Ved at anvende øvemetoder fra teatrets verden tester han forholdet mellem manuskript og krop for at forhandle de fortællinger, vi er en del af; de historier, vi fortæller os selv og andre om, hvem vi er, og hvordan vi elsker.

Resort er en forestilling om et fiktivt surrealistisk ferieparadis, hvor klimakrise, menneskelig isolation og eskapisme lurer lige under den luksuriøse overflade. Forestillingen kredser om et par, der er taget på ferie til et feriested for at rette op på deres forhold. De begynder et rollespil, hvor de foregiver at være to fremmede, der mødes i en hotelbar, men efterhånden som de prøver forskellige scenarier, mister de langsomt deres selvfølelse. På det fiktive feriested fremstår alt porøst; natur og kultur, identiteter og relationer, og fortid, nutid og fremtid smelter sammen. Små og store bevægelser påvirker hinanden: et smuldrende forhold og verdens undergang.

~

OM LUKA HOLMEGAARD

Luka Holmegaard er forfatter. Han er uddannet fra Forfatterskolen i 2013 og har siden udgivet romaner, essays, digte og kritik. Hans seneste bog Look blev godt modtaget og er blevet oversat til tysk. Han modtog et toårigt arbejdslegat fra VELUX Fondene, og hans to sidste bøger var begge nomineret til Politikens Litteraturpris.

~

OM KLARA LOPEZ

Klara Lopez er en multidisciplinær billedkunstner. Med en dansebaggrund er hun i dag elev på Billedkunstskolerne, Det Kongelige Danske Kunstakademi. Med en række medier udforsker hendes værker intimitet, distance, begær og afsky.

OM SIGRID STIGSDATTER

Sigrid Stigsdatter arbejder med koreografi, performance, sang og skrivning. Hun afsluttede sine studier på SNDO (School for New Dance Development – Amsterdam) i 2017. I sine værker bruger hun ord og stemme, dans og lyd som kraftværktøjer til at håndtere kvindekroppen på og uden for scenen, kvindelig erotik, sanselighed og magtforhold.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12