Hvad stiller kunstnerne op i en samtid, hvor AI ruller ind over de billedskabende fag? Både i forhold til egen praksis, hvor AI kan være et værktøj i den skabende proces, men også̊ når AI trænes på kunstnerisk indhold, som derved indgår i andres billedfremstilling? AI er en kæmpe ressource, men også̊ elefanten i rummet, når det angår bl.a. ophavsret.
AHC og KUFA – Kunstnernes Fagforening inviterer til en samtale med kunstner Andreas Refsgaard, som arbejder med AI i sit kunstneriske virke, professor i ophavsret Morten Rosenmeier samt Pernille Tranberg, som er er data-etisk rådgiver og moderator på dagen.
~
AHC x KUFA : AI i kunst & ophavsret
Halmtorvet 27, 1700 København V
Tirsdag d. 11. juni kl. 16.00-18.00
Det er gratis at deltage i arrangementet, men kræver tilmelding via Billetto.
Bemærk at samtalen foregår på dansk.
~
OM ANDREAS REFSGAARD
Andreas Refsgaard er en kunstner og kreativ programmør fra København med en baggrund som Cand.it fra ITU i 2014 og interaktionsdesigner fra CIID i 2015. Andreas arbejder med maskinlæring og algoritmer og har udstillet værker og undervist på festivaler og universiteter verden over. Han udgav i 2021 bogen “Skabt af en kunstig intelligens” på forlaget Samfundslitteratur.
OM MORTEN ROSENMEIER
Morten Rosenmeier er professor i ophavsret og tilknyttet Center for Informations- og Innovationsret (CIIR). Han har arbejdet på Det Juridiske Fakultet siden 1997, fra 2010 som professor. Rosenmeier har mange års erfaring med juridisk formidling både i forhold til fagfæller og ikke-fagfæller og er bl.a. medlem af styregruppen for Retslingvistisk Netværk (Reline), hvor han er med til at understøtte forskningen mellem ret og sprog.
OM PERNILLE TRANBERG
Pernille Tranberg er data-etisk rådgiver og holder foredrag om datademokrati, dataetik, dataforståelse og etisk ansvarlig brug af persondata for virksomheder, organisationer og myndigheder.