Menu
Tilbage til kalenderoversigten

BAR x :

Francesca Burattelli

24. februar 2022 17.00 - 19.00
Art Hub Copenhagen Halmtorvet 27, 1700 København V

Torsdag den 24. februar er kunstner og musiker Francesca Burattelli vært for BAR x hos Art Hub.

”Stemmen blev til ord og ordet blev til sang” – denne sætning er titlen på og grundlaget for en række performative korakter af Francesca Burattelli, hvor performerne fraserer på hver deres modersmål blandt andet italiensk, engelsk, farsi og dansk.

Til BAR x opføres en live-version af ”Stemmen blev til ord og ordet blev til sang”, der tager udgangspunkt i et videoværk af samme navn, der frem til juni 2022 kan opleves på Museum for religiøs kunst i Lemvig. Det er første gang værket opføres live.

Værket tager udgangspunkt i de enkelte sprogs forskellige musikalitet og intonerer og accentuerer gennem disse sætningens iboende melodi. Ved at illustrere overgangen fra tale til sang, forsøger performerne at indfange det moment, hvor sangen transcenderer sproget gennem melodien.

I videoværket, der netop nu kan ses på Museum for religiøs kunst i Lemvig, er der fokus på den enkelte stemme, beskueren drages ind i et enkelt sprog og fortolkning ad gangen. I live-performancen, der opføres til BAR x, sammenflettes de forskellige stemmer og sprog i ét samlet korværk.

~

Baren serverer vand, øl og vin og efter performancen vil der være DJ.

Det er gratis at deltage, men det kræver billet. Gratis billetter hentes her.

~

PROGRAM

17.00 Bar (og Dj).

17.30 ’Stemmen blev til ord og ordet blev til sang’ opført af Francesca Burattelli, Sall Lam Toro og Simin Stine Ramezanali.

18.00 Bar og DJ Ryong.

19.00 Tak for i dag.

OM FRANCESCA BURATTELLI

Francesca Burattelli er en italiensk-dansk kunstner og musiker, som bor og arbejder i København. Hun er uddannet fra Gerrit Rietveld Art Academy i Amsterdam i 2015 og er aktuelt aktiv i det danske kunst- og undergrundsmusikmiljø.

Burattelli er optaget af at udforske skellet mellem kunst og musik. Med baggrund i musikken begyndte hun i sin tid at implementere lydproduktion i sin kunst i form af skulpturelle musikinstrumenter og lydinstallationer. Hun arbejder nu med fokus på stemmens performativitet og vokalisme og undersøger blandt andet idéen om performeren og popidolet som moderne arketype. Om det har hun skrevet publikationen Una Voce Poco Fa.

Francesca Burattelli arbejder desuden med performance- og studiegruppen Union For Open Vocalism med kunstner Holger Hartvig. Sammen undersøger de sangstemmen som socialt fænomen og dens evne til at skabe politisk og kulturel bevidsthed i samtiden. De arbejder med idéen om at adskille stemmen fra egoet og isolere den fra sin fysiske og derfor politiske krop (og køn), eksempelvis i performancen Platform Play, der kommenterer på idéen om fællessang som politisk handling.

~

OM BAR x

Art Hub inviterer en kunstner eller kunstnergruppe til at præsentere eller fremføre et kunstnerisk værk. Eventserien hedder BAR x, fordi aftenens kunstneriske program akkompagneres af drinks og efterfølgende DJ-set. En social og stemningsfuld ramme for den intime, kunstneriske oplevelse.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12