Menu
Søg

AHC Studios & Workshops

AHC åbner i januar 2025 en række nye atelierer og værksteder på Thoravej 29 i Københavns nordvestkvarter. Professionelle faciliteter for billedkunstnere, forskere, kuratorer og kunstskribenter.

1 / 5

Rendering: pihlmann architects

2 / 5

Rendering: pihlmann architects

3 / 5

Rendering: pihlmann architects

4 / 5

Rendering: pihlmann architects

5 / 5

Rendering: pihlmann architects

En del af visionen for AHC har, siden institutionen åbnede i 2019, været at imødekomme manglen på gode fysiske produktionsfaciliteter for professionelle billedkunstnere i byen. Det kan AHC nu for alvor opfylde, når institutionen flytter til Thoravej 29 og åbner 14 nye atelierer og en række værksteder til kunstnerisk produktion i 2025.

I det første år vil faciliteterne primært blive stillet til rådighed for deltagere i AHC’s residencies, mikroinstitutter, ph.d.-værtskaber og via to open calls til henholdsvis kunstnere og kuratorer/kunstskribenter. Undervejs og i årene efter vil tilgængeligheden blive justeret, således at flere og flere kunstnere kan få adgang.

Nedenfor kan du læse meget mere om faciliteterne, om hvordan man kan blive en del af AHC’s atelierer og værksteder og om Thoravej 29 som mødested og professionelt fællesskab.

NB! Bemærk venligst, at billederne ovenfor er arkitektoniske renderinger. Der findes endnu ikke detaljerede og dermed retvisende billeder af faciliteterne på Thoravej 29. Så snart bygningen tages i brug, vil disse blive taget og offentliggjort her på siden.

OPEN CALLS

Næste open call offentliggøres:
torsdag den 19. september 2024

Deadline for ansøgninger:
søndag den 20. oktober kl. 23.59

 

Se aktuelle open calls her:

AHC Studios & Workshops 2025

AHC Workspace 2025

 

 

ATELIERERNE
De 14 atelierer på Thoravej 29 er mellem 10 og 37 m2 store, placeret i henholdsvis stueplan, på 1. og 2. sal. Alle atelierer er udstyret med bord, stol og WiFi – nogle også med vask.

De mindste atelierer er tænkt som kontorpladser, velegnet til research og skrivning. De største atelierer er egnet til produktion, mens andre er tiltænkt grupper af kunstnere, som skal arbejde sammen og afholde møder.

~

VÆRKSTEDERNE
AHC’s nye værksteder tæller træ-, metal-, støbe- og samleværksted samt et digitalt værksted, alle supporteret af værkstedsleder Rasmus Bo Nielsen. Alle fem grundværksteder er indrettet med en række stationære og automatiserede maskiner med stort fokus på sikkerhed, anvendelighed og et godt kunstnerisk arbejdsmiljø.

I løbet af det første år vil værkstederne desuden blive justeret og udbygget med mere udstyr og flere maskiner, som imødekommer de specifikke behov, vi møder hos de første brugere. Nedenfor kan du læse om, hvad hvert enkelt værksted indeholder på nuværende tidspunkt:

Træværksted
Traditionelle snedkermaskiner, herunder formatsav, tykkelseshøvl, båndsav, kap-/geringssav og søjleboremaskine. Dertil et bredt udvalg af håndværktøjer og tilbehør. Der er ydermere en CNC-portalfræser og andre mobile maskiner. Høvlebænke, aflægningsborde og materialevogne.

Samleværksted og sliberum
Flere montageborde og stationære slibemaskiner: spindelpudser, kantpudser og slibebord til excentersliber og håndslibning.

Metalværksted
Vertikal båndsav, afkorter, søjleboremaskine, bukkemaskine, fiberlasersvejser og båndsliber. Dertil opbevaringsmuligheder og præcisionssvejsebord og andet sikkerhedsudstyr, der understøtter værkstedet.

Støbeværksted
Tvangsblander. Afsætningsborde.

Digitalt værksted
Laserskærer, 3D-printere, loddestationer, tilskæringsborde og andre dertilhørende håndværktøjer.

Bemærk venligst, at der skal tages (eller forevises kursuscertifikat for) et sikkerhedskursus og teknisk grundkursus for hver arbejdszone/maskine, inden der kan gives adgang.

~

HVEM KAN FÅ ADGANG?

AHC’s værksteder er kun tilgængelige for professionelle billedkunstnere, mens ateliererne er tilgængelige for både kunstnere, kuratorer og kunstskribenter.

Faciliteterne stilles i første omgang til rådighed for de kunstnere og andre fagprofessionelle, som deltager i AHC’s øvrige programmer, såsom Art Hub Residency, mikroinstitutter og forskningsprojekter.

Derudover tilbyder vi via open calls en gruppe på i alt 14 kunstnere samt kuratorer/kunstskribenter at indgå i en testbrugergruppe det første år. Her vil de få adgang til faciliteterne omkostningsfrit i de første 11 måneder og sammen med AHC være med til at udvikle miljøet og værkstederne i en række afprøvninger og evalueringer. Du finder de nævnte open calls ovenfor.

Det første år på Thoravej 29 bliver i høj grad et år, hvor AHC skal lære, justere og videreudvikle på de nye store faciliteter, sådan at de i de kommende år kan stilles til rådighed for endnu flere.

~

OM THORAVEJ 29
Thoravej 29 er ikke blot en adresse i Københavns nordvestkvarter. Det er også navnet for et offentligt mødested og et professionelt fællesskab for de organisationer, som får til huse i bygningen.

Visionen er, at medlemmerne af Thoravej 29, som fortrinsvis kommer fra enten kunst- eller socialområdet, gennem tværfaglige samarbejder og events skal undersøge nogle af samtidens store udfordringer. Læs mere her.

Bygningen på Thoravej 29 er en industribygning fra 1960’erne, som er omdannet af pihlmann architects til et hus, der kommer til at rumme værksteder til kunstnerisk produktion, atelierer, udstillingssted, offentlig café, black box, formidlingsscene og kontorpladser. AHC administrerer alle atelierer, værksteder og udstillingssted og vil afholde ugentlige arrangementer på scenen.

Bygningen er designet, så den imødekommer personer med funktionsnedsættelse. Der er niveaufri adgang til huset samt adgang til alle etager via elevatorer i begge ender af bygningen. Dertil er der kørestolsvenlige toiletter på hver etage.

AHC : gives time, space and voices to artistic experimentation

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12